Najlepšiu som jedla asi pred 20-timi rokmi a dostala som chuť spraviť si takú doma. Pozrela som množstvo receptov, ale ani jeden s ňou nemá nič spoločné. Nie, nie je to kritika, ale tá "moja" bola číra, boli v nej sklené rezance, kúsky kuracieho mäsa, čínske hríby, bambus, a mala neopísateľnú chuť. Po jej zjedení som sa cítila ako po piatich minútach v saune, ale fantázia. Vo sne by ma nenapadlo, dávať tam tofu alebo rozšľahané vajíčko. Je niekto, kto má recept na ostrú, kyslú, číru polievku so sklenenými rezancami? ;)
@zareaguj
surovú, či predvarenú?...
Jednoznačne predvarenú.
Na slovensku je tak najmenej 30 kapustnic... takze v cine bude asi dost vela ostrokyslych polievok.
PS: co je ale zaujmave co mi ujo google splietal, ze to nie je tradicny cinsky recept, ale skor cinsky globalny recept vykoumany dakde cinskymi emigrantami v amerike.
appetiteforchina.com/recipes/blog/chinese-hot-and-sour-soup...
Odkedy sa do ostrokyslej dava tofu a vajce???
Zabudol/la si na to, ze do ostrokyslej sa dava sojova omacka, ta tvori jej zaklad. Ake vylucne biela (cira), nie tmava. Dalej netusim, co tam ma co hladat citronova trava? Ziadna citronova trava. A zabudol/la si na velmi podstatnu zlozku - batatovy skrob, ktorym sa zahustuje. Ale kedze u nas sa tazko zhana, da sa pouzit aj zemiakovy (v ziadnom pripade ale nie kukuricny).
Z hribov urcite nie sampinony. Shitake, judasovo ucho, lievikovce, kyjovce, hlivu brondzovu alebo mlade brezovniky.