Ostrokyslá polievka

janca7 - fotkaJanca7 15. júna 2017 o 10:46

Najlepšiu som jedla asi pred 20-timi rokmi a dostala som chuť spraviť si takú doma. Pozrela som množstvo receptov, ale ani jeden s ňou nemá nič spoločné. Nie, nie je to kritika, ale tá "moja" bola číra, boli v nej sklené rezance, kúsky kuracieho mäsa, čínske hríby, bambus, a mala neopísateľnú chuť. Po jej zjedení som sa cítila ako po piatich minútach v saune, ale fantázia. Vo sne by ma nenapadlo, dávať tam tofu alebo rozšľahané vajíčko. Je niekto, kto má recept na ostrú, kyslú, číru polievku so sklenenými rezancami? ;)

10 odpovedí:
  • používateľ nemá avatarKecupicek 15. júna 2017 o 11:27

    Nevarím polievky ak nemusím. Môj vnúčik má obľúbenú zelenú, červenú a rezancovú, nech sú uvarené z čohokoľvek. Minule som mu uvarila hrstkovú, už zďaleka volal na mamu:- Mamka, babka navarila fanatickú polievku!-
    @zareaguj
  • hadik - fotkaHadik 15. júna 2017 o 12:35

    Namiesto sklenených rezancov odporúčam skelnenú vatu.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarJanca7 15. júna 2017 o 12:40

    @Hadik (15.6.2017 12:35)

    surovú, či predvarenú?...
    @zareaguj
  • hadik - fotkaHadik 15. júna 2017 o 13:15

    @Janca7 (15.6.2017 12:40)

    Jednoznačne predvarenú.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar2010 15. júna 2017 o 15:44

    Slovensko ma velkost 49000 km2 a cina 9. 5 miliona km2. Co je skoro 200x vacsia ako slovensko.
    Na slovensku je tak najmenej 30 kapustnic... takze v cine bude asi dost vela ostrokyslych polievok.
    PS: co je ale zaujmave co mi ujo google splietal, ze to nie je tradicny cinsky recept, ale skor cinsky globalny recept vykoumany dakde cinskymi emigrantami v amerike.
    » appetiteforchina.com/recipes/blog/chinese-hot-and-sour-soup...


    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 15. júna 2017 o 20:05

    A čo tak cestou najmenšieho odporu - nedať tofu, ani vajce?
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek 19. júna 2017 o 14:08

    Aj slovenské polievky môžu byť ostré aj kyslé. Taká dobrá, kyslá kapustnica s čili papričkami vás tak potrasie ako zemetrasenie. Nechápem prečo sa my, Slováci, naháňame vždy za niečím cudzím? Cudzinci by si dali asi s chuťou niečo naše? Prečo sa nedržíme príslovia:- Každá líška svoj chvost chváli.-
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarLizatko 22. júna 2017 o 21:38

    Videla som nieco take co hladas na "Bonvivanoch".
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarLizatko 22. júna 2017 o 21:41

    Tofu vynechaj a miesto vajka si daj sklenene rezance, kupis uz vsade.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarDorko 7. septembra 2017 o 03:50

    Ziadne tofu, zaklad je dobry kuraci vyvar, do neho nakrajat masko vyvarene, dat zovriet, pridat citronovu travu, vela chilli, trstinovy cukor, stavu z limety, trochu rybej omacky (miesto soli) a podla chuti huby (sampinonony, shitake, uchovec), nechat trochu prevriet a takym horucim v miske zaliat tie ryzove tenke rezance (v ziadnom pripade ich v tej polievke nevarit!!) Limetovu stavu, rybaciu omacku, cukor a chili pridavat postupne a opatrne a stale ochutnavat, musia byt tie chute vyrovnane! Nech sa vydari :)
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist