Rôzne

Orechy

lorak40 - bez fotkylorak40, 5. novembra 2014

Všetkým prajem všetko dobré a mám otázku.Môžem orechy skladovať v mrazničke bez straty výživovej hodnoty?

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Mrazenie je šetrný spôsob skladovania, takže sa im nestane nič. Ale ak budeš skladovať vo vreckách a nie v pevne uzatvorených nádobách, priprav sa na to, že naberú vôňu všetkého, čo sa v mrazničke skladovalo blízko nich. Nádoby zase zaberú veľa miesta. Takže tu je alternatíva:
 varecha.pravda.sk/recepty/zavarane-orechy-sposob-uskladne...

A pozri si aj diskusiu, tam nájdeš spôsob, ako ich uchovať pomocou mikrovlnky. Tak ich skladujem aj ja a zatiaľ vydržali aj jeden a pol roka bez akejkoľvek zmeny (dlhšie som neskúšala).
milad
...zaváraj a zaváraj, vydržia neporovnateľne dlhšie, nenačmuchnú, vrecká sa netrhajú zavadením o kosť v mrazáku, dokonca sú ako keby mäkšie aj pri mletí, či hryzení. Na chuti netratia.
janealli
Doporučujem zaváranie, práve dnes som týmto spôsobom spracovala 5 kg orechov, ešte mi oddychujú pod dekou. Takto uskladňujem orechy viac než 10 rokov a ešte sa mi nikdy nepokazili, aj chuť je výborná.
paeva
aj ja som skúšala zavárať, osvedčilo sa mi, nedávno som objavila pohár z roku 2007, s malou dušičkou som ho išla otvoriť - chuť výborná, výzor neporušený, skrátka nič im nechýbalo. tohtoročné ešte nemám vylúpané, ale tiež si urobím zopár pohárov, ktovie, aký bude další rok.
sonulienka
ja mám vákuovú pumpu a tiež dávam do pohárov a zavákuujem a tiež mi vydržia a sú výborné. Čiže ak nemáš vákuovačku tak naozaj len zavárať by som odporučila.
ocko
mozes ja davam len do mrazaku bud do kelimkov alebo mikro.sackov a su dobre a nezabera to vela miesta .