Rôzne

Odkaz pre toho, komu je dobre

arasidka - fotkaarasidka, 30. júla 2012

Ahoj, kamarát, som rada, že ti je dobre :))) Vieš čo by som od teba chcela? Ty, taký svetobežník a gurmán na všetky svetové strany, hoď sem dáky dobrý recept "innostrannyj", pretože ty to vieš nielen vychutnať, ale aj krásne napísať.
A my Varecháčky sa Ti odmeníme skvelou diskusiou :)

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
@arasidka , nie som on, som ona, ale tiež mi je dobre, aspoň nateraz, len nie som nič z toho, čo spomínaš, ako svetobežník by som bola rada, " behať" po svete by ma možno bavilo ale musela by som mať k tomu dobrého spoločníka a aspoň o 20 rokov menej, a jedlo si vychutnať neviem ( nikdy som nehovorila - tohoto sa neviem dojesť, alebo, že mám na niečo chuť), len som občas trochu hladná, ale nie doobeda, ale až v podvečer, takže nei som tá pravá ti poradiť, musíš čakať, ale iste sa dočkáš, lebo je tu pár gurmánov hlavne mužského pohlavia, asi vieš, ktorých mám na mysli,a le aj dobré kuchárky - pekárky, len či svetobežníčky? Ale iste tie, čo sú momentálne v cudzine ti poradia. Takže, páni gurmáni, hláste sa, aj ja čakám........
letisia
"Čakám týždeň, čakám rok, čakám aspoň na riadok". Tak sa spieva v jednej piesni. Ale snáď my nebudeme čakať tak dlho a čoskoro sa ozve ten kto sa pokladá za svetobežníka, gurmána a šikovného pisateľa receptov :-)
zvoncek
nemyslím, že budeme čakať dlho, však je ich tu dosť, ale asi teraz dovolenkujú- takí, čo každú dovolenku sú v inom kúte sveta- a tam sa zaujímajú aj o domácu váru- nuž necháme sa prekvapiť, oni si to aj upravia podľa svojho a bude to originálne.
arasidka
No. baby, som zvedavá, či ten, ktorému je dobre, zaberie :))))
kuchticka
@arasidka , mne je dobre, mam stale vela roboty, ale aspon nemam cas rozmyslat nad utekajucimi rokmi a skutocnostou, ako rychle starnem a bizim sa k tym vysinam kde vladne Manitou.
snahulak
Ééch varecháčky... a najma tá jedna!
Ako onehdá spieval Spálený "Nevěř tomu, že jsem výnimečný, že krásným dámem jsem nebezpečný..." tak aj já som na tom tak.
Trocha som pobehal svet a dosť maškrtil. Variť som sa tam však neučil a naučila ma to až núdza a šťastná 7 ročná samota.
Teraz mi to celkom ide, veď milovníkom môže byť človek len "do času" a maškrtníkom a pijanom až "do smrti" - veď nežijeme preto aby sme jedli a pili, ale sme dobre jedli a dobre pili!
A recepty? Sám som nevytvoril nič, veď všetko je na webe! A keď niečo napíšem, možno to bude dobré a možno aj nové, bojím sa len, že to čo bude dobré nebude nové a čo bude nové, nebude dobré...

ad Arašidka - pridávam recept pod názvom "Bravčové na chrene a majoráne"

ad Kuchtička - v mojom avatare tiež vidíš, ako už pomaly a so zvesenou hlavou kráčam k tým výšinám, s maličkou dušičkou, že čo keď bude naozaj spravodlivý...
rea1
@kuchticka , kuchticka, co su to za reci! my predsa nie sme stare, my si iba vela pamatame. a miesto "ked som bola mlada a stihla" HOVORIME "PRETOZE TERAZ SOM ZAS KRASNA A MUDRA". :-)) hop, caps-lock se vloudil. ale velmi vhodne. :-)
Moje svetobeznictvo skoncilo odchodom z PZO - podnik zahr. obchodu. nestazujem sa, je mi dobre tak uplne chvalenkarsky pridam recept na "fežoádu" a napisem vam aj zazitok, ako som sa k tomu rcp. dostala. v dalekom zahranici - v prahe pred +/- 27 rokmi. co myslite, varesky, mozem? :-))
arasidka
wau, au , uuuuuuuu...... a je to tady! Zdravím ťa, Snahulák, som rada, že si zase zablúdil medzi nás . Nemôžem teraz písať, lebo v kuchynina mňa čeká hladný dlzedko, vella mja spí babena, pod stolem na balkóne čeká pes a já sa akurátne chystám vymyslet nečo dobré k obedu. Ozaj, čo to asi bude?Ale dóndem , enem mosím ít, lebo mosím ít !:)))))
P.S. dievčence, tento človek strašne lúbi lekvárové buchty domášne, já mám taký dojem, že gevuliva nim precestoval celý svet, aby ich okoštoval šadze. Snahulák - sem ráda, že ca tu máme, si piš, "Zigmund Hanzelka"
snahulak
No teda toto?! Taktok ma Arašídka odhalila, teda to o tých buchtách.
Natrafev som v HR na taký báječný slivkový lekvár, že aš!
Hned som si kúpev 4 kilové poháre a 2 trojdecové (od fy Podravka). Ščúl len dobrú kuchárku, kerá by mi cesto vymiesila a buchtičky vytvarovala. Já by som sa od trúby neodtrhov!
Éééch a začala sezóna slivkových gulí... Kto ma ich naučí?
arasidka
Snahulak, ja nikdy nezabudnem, ako sme boli na Plitvičkách. kvôli tomu sa tam ešte raz vrátim, chcem sa dostať ešte raz na ostrov, kde sa rozprestieralo všade samé tý oné - fajné maškrty. Ženičky tam predávali fantastické osúchy, koláče, sladké, slané. Najprv sme s mojim dzedkem Al Rašidem ochutnali sladký, potom sme videli nejaké zelené, tak sme si dali druhý zelený - špenátovo-syrový s vôňou cesnaku. Tak ti poviem, že keby si si zaplatil dovolenku na týždeň na tomto ostrove, každopádne by si nebanoval, len by si od rána koštoval. Keď sme sa vracali k tej istej ženičke už ale štvrtýkrát, tak sme boli slávni obaja, ženičky nás volali, že aj oni majú dobré koláče, a tak sme ich nakúpili viac kúskov a ešte na Makarskej sme ich dva dni dojedali.
arasidka
Snahulak,keď budeš dobre čítať a máš dobrú predstavivosť, možno sa to tu na Vareche naučíš aj sám. Niekedy zajtra, ak mi vyjde čas, si môžeme otvoriť tému na to, ako sa dobre a ľahko naučiť piecť buchty lekvárové. Každá z nás, ktorá to bude čítať, priloží nejakú tú svoju skúsenosť.Ale neskaj - ne! NE ! NE! - mala som zlú noc a vyplnený deň od rána do večera, idem si čochvíľa hajnúť . A bolí ma hrdlo a v nedeľu odchádzam do Krkonôš, mám to ja ale zase šťastie!
kuchticka
@arasidka- stastnu cestu!!! Nezabudni nastivit a "pozdravovat" nielen Spindlerov Mlyn, ale tiez Spindlerovku, Petrovu Boudu, Divci kameny atd. Mam velmi pekne spomienky na Krkonose.
@snahulak vitaj u nas a buchty sa naucis co by sup, lebo tu na Vareche su odbornicky na vsetko, len staci citat a piect.
arasidka
kuchtička - ja sa veru " nalozím", na jednej strane býva "švagrová", pak druhá "švagrová", ktorá je momentálne zaláskovaná, tak sa pôjde taky Honzovi - ať vidí kluk, jaká sme rodina :)), potom kúsok odtiaľ je hotel, kde švagor robí hore v Krkonošiach šéfa kuchyne, tam budeme aj bývať, aj sa stravovať a podľa možností a počasia budeme rajzovať kde sa dá. A na koniec, pouhých vosumdesát killáču od celej manželovej famílie smerom na juh je malučká malebná dedinka Rabakov a tam je náš rodný Joška s Vierčou a keď bude všetko OK, tak stihnem zaáliť sviečku a položiť kytičku aj na Blážin hrobček.
arasidka
ja vás zdravím dievčence, dnes som sa navečer vrátila z Krkonôš, bolo krásne, bolo dobré - fantastický kraj, príjemní ľudia a všetko naj. A už balím batoh, od zajtra sa sťahujem k mame. Dostala som pop iatich dňoch správu, že maminka sa nešťastne zranila, v stredu v noci spadla tak nešťastne, že si zlomila panvovú kosť, slabý otras mozgu a modrín ako maku. Ale dnes som bola nej, tak som sa trošku kuľudnila, je zlatá, trpezlivá a čuduj sa svete - veselá a vraj v noci dobre spí - jasné, že je tlmená čiastočne liekami a infúziami. Sestra urobila z obývačky dokonalé sanatórium. Tak vás zdravím, lebo na počítač sa dostanem neviem kedy. Držte nám palce, aby sme to ako mama, tak aj ja zvládli. Ešče že mám dzedka, kerý navarí, donese a dokonca aj popere, ket je treba. :)