Rôzne

Nové druhy múky

ampara - fotkaampara, 25. novembra 2015

Pri poslednej návšteve obchodu som si v regáli všimla 3 nové druhy múky: hladká múka tortová, hladká na kysnuté cesto a hladká na krehké pečivo. Je to múka Babičkina voľba(snáď to nie je reklama). Máte niekto skúsenosti s týmito múkami?

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
Tieto konkrétne som ešte neskúšala, ale babičkina voľba sú všeobecne dobré múky. Ja však už veľa mesiacov postradam Pizza múku od Ramil, vysokolepkovu a nejako sa neviem dopátrať, ako zistím obsah lepku v múke.
trencanka
Ja som dnes hladala v Tescu u nas babickinu volbu na kysnute cesto a nebola. Mali len tortovu a klasicku hladku. V Kauflande ju prestali predavat, je drahsia. maju ju v Bille? Dakujem.
tetuska
myslím, že to si výrobcovia robia reklamu, starší ľudia vedia aké základné typy múk existujú...
hubata
Podľa mňa je to s týmito múkami tak ako so zemiakmi typu A, B, C: to aby ste mali v zásobe zemiaky na varenie, na cesto, na pyré, na šalát ...... Iba čo to zaberá miesto v špajzi a ak vám nevyjde množstvo, zasa ísť na nákup a dokolečka-dokola chodíte nakupovať. Marketingový ťah pred Vianocami.......
1x dosa
hubata
Mimochodom máte niekto recept na tortové cesto z hladkej múky?
cakeprince
nie je to len marketingovy tak, ako niekto tu spomenul. torty peciem kazdy tyzden a inu ako tortovu muku do korpusu skoro vobec nepouzivam (okrem cokoladoveho korpusu, tam pouzivam klasicku hladku).
tortova obsahuje menej lepku, to znamena, ze vysledny korpus je krehkejsi a vlacnejsi, nez s klasickou hladkou mukou. taktiez je svetlejsia, ked robim "white cake", teda biely korpus s pouzitim len bielok, vysledny produkt je naozaj sneho-biely. s klasickou hladkou je tmavsi a drobivejsi, s velkymi vzduchovymi bublinami... takze terba naozaj vyskusat, skor nez zacnete odsudzovat :)
kukulienka71
Som veľmi rada, že dostať tieto múky, mám s nimi len dobrú skúsenosť a teší ma, že ich dostať aspoň v jednom obchode u nás všetky tri:-) Treba ich vyskúšať , len tak zistíte, či ich budete kupovať aj inokedy. Sú síce drahšie ako obyčajné múky, ale je to kvalita so špecifickým určením. Veď si netreba robiť zásoby, stačí, ak si ju kúpite pred plánovaným pečením, aj zemiaky kupujem podľa toho, či chcem šalát či pyré:-)
kucharinka1812
milujem pečenie ale priznám sa, že v múkach sa veľmi nevyznám. Takže toto delenie mi plne vyhovuje. Vianočné pečivo robím z múky na krehké pečivo, buchty z múky na kysnuté cesto a ozaj z tej tortovej sú fantastické palacinky :-)
adelka82
Ja tiež už na pečenie používam len Babičkinu voľbu. Tieto múky sú naozaj kvalitnejšie
marienka44
Ja ich používam, majú v Jednote a cena je 1,00 €/kg. Na kvalite múky pri pečení veľmi záleží, aby mala dos ťlepku.