Rôzne

Nerozkvitajúce surfínie

anina6 - fotkaanina6, 10. júla 2013

Zdravím všetkých varecháčov a varecháčky, keďže viem, že mnohí
z vás majú bohaté skúsenosti aj s pestovaním kvetov, poprosila
by som o radu. Mám krásne previslé surfínie vôkol celého altánku.
Doteraz nám krásne kvitli, a teraz sa im nejako nechce. Sú bohato
obsypané kvetmi, ale nechcú sa rozviť. Najprv som myslela, že je
to zmenou počasia, lebo pršalo a teraz je pekne. Pravidelne ich
hnojíme, tak neviem čo sa im stalo, prečo tak zleniveli. Včera sme
aj pozerali, či nemajú nejakého škodcu, ale nič sme nenašli. Máte
aj vy takúto skúsenosť, poradíte?

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Pozri sa zloženie hnojiva, ktoré používaš. Malo by mať vyšší obsah draslíka, ten podporuje kvitnutie. Ak nemá skús iné, napr. Terra F v 1 kg vedierku na 1000 l vody (čiže ti vydrží na dlho), prípadne Hoštické na muškáty alebo Kapka na surfínie a petúnie. Najlepšie skúsenosti mám s tým prvým.
hubata
Skús zaštipnúť zopár kvietkov na vrchu, aby už nenasadzovali ďalšie a ďalšie, lebo sa vyčerpávajú a nerozvíjajú sa.
marianne
@anina6 ale surfinie su rociaky,podobne ako petunia ci nie? alebo si ich pestovala zo semienka? kupujem kazdy rok nove a su krasne.Mam aj take drobnejsie a nadherne previsaju cez balkon...sa mi este nestalo za 20 rokov,zeby nekvitli a to ich ani vobec nehnojim....
ja zase neviem prezimovat begonie,mam krasne farby...vzdy tie hluzy nevydrzia zimu,nemate nejaky tip ako ich prezimovat?
anina6
sovka 62 používala som hnojiv s vyšším obsahom železa, skúsim teda niečo s draslíkom, ďakujem veľmi pekne. hubata a marianne ďakujem aj vám za rady. moje surfínie som vypestovala z mladých konárikov kúpených na trhu, pekne sa mi rozrástli a ako som písala aj pekne kvitli. a čo sa týka begónii, tie sa mi práve daria prezimovať, nechávam ich vo válovčekoch celú zimu v chladnej miesnosti až do februára, potom ich len prenesiem do tepla apekne mi púsťajú nové lístky. tak ešte raz ďakujem všetkým a prajem krásny deň.
jeka
Ja svoje ak končia s kvitnutím pekne ostrihám (na havla),a potom pridám do vody "Kristalon Gold ,alebo Hoštinské" a tp dp každej zálievky a oni sa mi pekne krásne rozrastú a nasadia opäť kvety.
anina6
jeka veď práve to, že kvetov je kopec nasadených nových, len sa nechcú rozviť. ale hnojivo kristalon máme, tak skúsim teda. díky za radu.