Varenie

Nepoznáte túto nátierku??

bonpari - fotkabonpari, 14. marca 2013

Na internete som nasla tzv. ebook, teda knihu, ktora sa da citat len
cez pocitac. Ide o skolkarske natierky a kedze mam na ne dobre
spomienky, chcem ich postupne vsetky vyskusat. No jedna z nich
ma zarazila a mam strach sa do nej pustit, pretoze si neviem
predstavit tu chut. A tak sa chcem o nu podelit skor ako ju
vyskusam s vami. Nepoznate ju niekto nahodou?


20 g ovsených vločiek
2 dcl mlieka
150 g masla
10 g rajčinového pretlaku
soľ

Vločky namočíme do mlieka a maslo si zatiaľ vyšľaháme do peny.
Primiešame vločky a ochutíme pretlakom a soľou.

Koniec.

Nie je to fakt čudné??

@zareaguj


Diskusia k téme

katkat
asi budes musiet skusit, aby si nam mohla povedat, ake to je:)
rulik
nerobili si tam z ľudí srandu? to bude nejaký grc
afataga
nepomylila si si riadok? ved to je otrava na potkany :-)
co bolo tej tvojej rure?
mijaita
Sice vlocky nemusim, ale lide co je radi a ruzni vegetariani vymysleji takoveto recepty. Rozhodne si nemyslim, ze na "rajskem" masle je neco spatneho, ba naopak, dela se prece na ruzne jednohubky ! To si klidne udelej a par vlocek namocenych a nekde na talirku jednu lzicku s tim maslem smichej a uvidis. Nemyslim, ze to musi byt zrovna jed na krysy :-)
mariamka
hladala som a takyto recept sa na nete nachadza na viacero strankach ako "Natierka s ovsenymi vlockami", zial ziadne hodnotenie ako to chuti nikde nebolo, akurat na stranke Maggi.sk dostal 3 hviezdicky z 5 od 2 hodnotitelov, nebude to teda fake, treba skusit, a prip. dochutit ..
radox1
skoda surovin,ale su tu experti,ktori namiesali daleko horsie masakre.
vikus
Ja ten recept poznam. Skusala som ho pred mesiacom pri prvej ochutnavke som si hrizla do jazyku a ziadnu chut som necitila ,ochutnala som ju este raz a pokazila som si zaludok.Sama nevim ci je recept zly, alebo som to zbabrala ja ale odporcam byt opatrny znatierkami ktore nepozname.Jezia sa mi chlpi na chrpte ked si na nu spomenim.
daniella9
mlieko a paradajky do hromady? to znie strašidelne, ja osobne by som od toho dala ruky okamžite preč:-)
marianna76
@daniella9 mlieko a paradajky? skús... ja robím deťom opražené mäsko, kečup, horčica a mlieko... a z toho omáčka... super ... fakt ... aj k cestovinám
skolkarske natierky?
pozri, tu je zopár nápadov:

Miriam D. (alex) ID 478 |
Školkarske nátierky

Budapeštiansky krém
Potrebujeme: maslo, tvaroh, syr eidam , horčicu, cibuľu, soľ a chren
Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh, postrúhaný syr, na drobno pokrájanú cibuľu a postúharý chren. Dochutíme horčicou, soľou a vyšľaháme.

Nátierka drožďová s vajcom
Potrebujeme: maslo, droždie, cibuľu, soľ, vajcia
Postup: Na časti masla speníme pokrájanú cibuľu, pridáme droždie, ktoré popražíme do ružova a odstavíme. Vajcia uvarené na tvrdo postrúhame. Zvyšnú časť masla vymiešame, pridáme popražené droždie, postrúhané vajcia, osolíme a vyšľaháme. Natrieme na chlieb a zdobíme zeleninou.

Nátierka medová
Potrebujeme: maslo a med
Postup: Maslo vymiešame s medom

Nátierka mrkvová
Potrebujeme: maslo, mrkvu, soľ, cibuľu, mlieko
Postup: Do vymiešaného masla pridáme prevarené mlieko, na jemno pokrájanú cibuľu, čerstvú postrúhanú mrkvu, osolíme a dobre vymiešame.

Nátierka liptovská
Potrebujeme: maslo, tvaroh, papirka mletá, soľ, cibuľa, mlieko
Postup: Maslo vymiešame, pridáme prelisovaný tvaroh, na jemno pokrájanú cibuľu, červenú papriku, mlieko a dobre vyšľaháme do peny.

Nátierka lečová (zimná)
Potrebujeme: maslo, lečo – sterilizované, soľ
Postup: Maslo vymiešame so soľou, pridáme odkvapkané lečo a vyšľaháme do peny.

Nátierka pečeňová
Potrebujeme: maslo, olej, soľ, cibuľa, bravč.alebo kuracia pečeň
Postup: Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme umytú a odblanenú pečeň a podusíme. Vychladnutú pečeň zomelieme, pridáme maslo, dochutíme soľou a vyšľaháme.

Nátierka sardinková
Potrebujeme: maslo, sardinky, soľ, cibuľa, citrón
Postup: Maslo vymiešame, pridáme sardinky, na jemno pokrájanú cibuľu, dochutíme citrónovou šťavou, osolíme podľa potreby a vyšľaháme do peny.

Nátierka z treščej pečene
Potrebujeme: maslo, treščia pečeň, soľ, cibuľa, citrón
Postup: Maslo vymiešame, pridáme treščiu pečeň, na jemno pokrájanú cibuľu, dochutíme citrónovou šťavou, osolíme podľa potreby a vyšľaháme do peny.

Nátierka syrová s cesnakom
Potrebujeme: maslo, syr tavený, soľ, cesnak, mlieko
Postup: Maslo vymiešame s taveným syrom, pridáme prelisovaný cesnak a mlieko. Dochutíme soľou a vymiešame.

Nátierka tvarohová s kápiou
Potrebujeme: maslo, tvaroh, kapia, soľ
Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh, kapiu, dochutíme soľou a vyšľaháme do peny.

Nátierka šunková
Potrebujeme: maslo, šunka, soľ, mlieko, horčica, cibuľa
Postup: Maslo vyšľaháme s mliekom, pridáme pomletú šunku, cibuľu a dochutíme horčicou a soľou. Všetko spolu vyšľaháme.

Nátierka tvarohová s mrkvou
Potrebujeme: maslo, tvaroh, mrkvu, soľ
Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh a postrúhanú mrkvu. Dochutíme soľou a vymiešame do peny.

Nátierka vajcová so syrom
Potrebujeme: maslo, vajcia, mlieko, horčica, cibuľa, soľ, syr tavený
Postup: Maslo vymiešame so syrom, pridáme na tvrdo uvarené postrúhané vajcia, pokrájanú cibuľu a mlieko. Dochutíme horčicou a soľou a vymiešame do peny.

Nátierka vajcová
Potrebujeme: maslo, vajcia, mlieko, horčicu, cibuľu, soľ
Postup: Maslo vymiešame, pridáme na tvrdo uvarené postrúhané vajcia, pokrájanú cibuľu a mlieko. Dochutíme horčicou a soľou, vymiešame.

Nátierka videnská
Potrebujeme: maslo, tvaroh, kapia, horčica, cibuľa, soľ
Postup: Maslo vymiešame, pridáme prelisovaný tvaroh, pokrájanú kapiu, cibuľu a dochutíme hročicou. Osolíme podľa chuti a vyšľaháme.

Nátierka džemová
Potrebujeme: maslo, džem
Postup: Maslo vymiešame s džemom do peny a natrieme na chlieb, sendvič alebo grahamový rohlík.

Nátierka drožďová
Potrebujeme: maslo, droždie, cibuľa, soľ, olej
Postup: Na oleji speníme cibuľu, pridáme droždie, popražíme. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame, pridáme vychladnuté opražené droždie, vyšľaháme do peny. Dochutíme soľou.

Nátierka z nivy
Potrebujeme: maslo, syr Niva, mlieko
Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný syr, prevarené mlieko a spolu vyšľaháme.

Nátierka z kuracieho mäsa
Potrebujeme: maslo, olej, soľ, cibuľa, horčica, kurča
Postup: Kurča umyjeme, pokrájame a udusíme na oleji s cibuľou. Vychladnuté mäso vykostíme, pomelieme, pridáme maslo, horčicu a dobre vymiešame.

Nátierka zeleninová (letná)
Potrebujeme: maslo, vajcia, soľ, paprika zeleninová, rajčiny, cibuľa
Postup: Do vymiešaného masla pridáme na tvrdo uvarené a postrúhané vajcia, na jemno pokrájanú cibuľu, papriku a rajčiny. Podľa chuti osolíme a dobre vymiešame.
hubata
Nátierka sardinková s tvarohom
Potrebujeme maslo, tvaroh, sardinky
Postup: zmixujeme všetko na jemnú penu, natrieme na chlieb a ozdobíme cibuľku, pažítkou, reďkovkou....
hubata
Nátierka z mäsa z nedeľňajšej polievky
Potrebujemer: maslo, pomlete mäso z polievky, horčica
Postup: všetko spolu vymiešame do peny, natrieme na chlieb a ozdobíme jarnou cibuľkou, pažítkou, paprikou ....
hubata
Nátierka s pečeným mäsom
Potrebujeme: maslo, na pásiky nakrájané pečené mäso, kyslá uhorka
Chlieb natrieme maslom, obložíme na tenko nakrájaným pečeným mäsom a pokrájanou kyslou uhorkou
hubata
Kvasnicová nátierka (doporučuje sa pri nechutenstve, obsahuje veľa vitamínu "B" a pri častých zápaloch oka tzv. "jačmeň)
Potrebujeme: maslo, kvasnice, ml.červ. papriku, nadrobno nakrájanú cibuľku
Postup: maslo, kvasnice a ml. červ. papriku zmixujeme a osolíme. Natrieme na chlieb a posypeme nadrobno pokrájanou cibuľkou
jerica
Dievčatá , nemáte chybu , keby som to vedela uložiť .
hubata
Nátierka z masti z pečeného mäsa
Potrebujeme: masť aj so šťavou (rôsol) z pečeného mäsa (bravčové, z kuraťa). Najlepšia je taká ak sa mäso pieklo bôčik)na cibuli, cesnaku a červenej paprike
Postup: Natrieme na chlieb, ozdobíme paprikou
hubata
Chlieb s omeletou (vhodný aj na detské výlety)
Potrebujeme: chlieb, do vajíčka cvrknúť mlieka, olej
Medzi dva chleby položíme omeletu a ľubovoľne obložíme kyslou uhorkou, paprikou, príp. posypeme pažítkou
hubata
Chlieb s rezňom, vyprážaným kuracím stehnom (hehe, najobľúbenejší na výlety, česko-slovenská špecialita na autobusové zájazdy) - poznáme všetci nie?
babidka
@bonpari , ta natierka je v poriadku .Robievala som podobnu detom ked boli -detmi :-) Mlieka je tam sice podla mna privela pretoze si spominam , ze som ho pridavala iba par polievkovych lyzic .Ale nikdy neprotestovali a manzel si ju daval na hrianku s cesnakom .Prezili sme to vsetci :-)
kuchticka
Podla mna je ta natierka skutocne hodnotna a moze I dobre chutit ked ju spravne namiesate, ale tie vlocky musia byut na jemno lysovane, nie hrube.
gordonko

pozeral som aj do knižky od Joza Břízová - VAŘÍME DĚTEM ,ale tu je iba pár pomazánok , taká tu nieje
...a to je taký problém to skúsiť ???? ..... neváhal by som
bonpari
@hubata a @marianna76 dakujem vam za receptiky :) aj ja som nasla plno podobnych, len keby som mala cas vsetky skusat a hlavne, keby ich mal u nas kto jest :) @afataba pisala som o trube pod diskusiu o nej, tak pozri tam, ak ta to zaujima.. @gordonko mna tie ingrediencie praveze vystrasili a preto este stale vaham, lebo ani nazory tu ma zatial nejak nepresvedcili..
evanaaa
Nechápem, ako môže niekto o tých spomenutých ingredienciách písať, že - jed na potkany a podobne? Len preto, že je to divné spojenie, veď vyskúšate raz a - hotovo!
hubata
Nátierky a pomazánky sa predsa dajú urobiť z čohokoľvek, tak nechápem že čo ťa @bonpari vystrašilo? V pondelok by som si do nej pridala cibuľku, v utorok cesnak, v stredu šunku, vo štvrtok by som si ju urobila na sladko s orechami bez rajčinového pretlaku.....atď. A viždy by mala inú chuť, farbu a pri tej ktorá mi chutí najviac by som zostala.
burika
Holky zlate z ceho mate strach vzdyd mleko a ovsenne vločky tj. músli. Je zajimave ze to jedi vsichni. A maslo se dáva na vlockovou kasi tak proc by se to nemohlo jist za studena?
ericka
Pridávam aj ja pár zdravých nátierok,ktoré sú vhodné aj pre deti:
1/Nátierka z redkoviek a syra:
Potrebujeme:redkovku,maslo,mäkký syr/poprípade tvaroh/pažítku,soľ
Postup:postrúhame redkovku,zamiešame do masla spolu so syrom/alebo s tvarohom/pridáme pažítku a trocha soli.
2/Sladká nátierka pre deti:
Potrebujeme:jablká,mäkký syr,prášk.cukor,oriešky/mrkvu/
Postup: strúhané jablká našľaháme s mäkkým syrom a prisladíme práškovým cukrom.Pridáme posekané oriešky,alebo postrúhanú mrkvu.
3/Baklažánová nátierka
Potrebujeme:baklažán,paradajky,cesnak,soľ,cukor,citrón,oriešky
Postup:baklažán dáme do rúry upiecť,upečený ho olúpeme,drobno posekáme.Do toho pridáme pretlačené surové paradajky,rozotretý cesnak a mleté oriešky.Podľa chuti prisladíme,osolíme a dochutíme citrónovou šťavou.
4/Švédska nátierka
Potrebujeme:maslo,tvaroh,treščiu pečeň,mlieko,cibuľu,soľ petr.vňať,kyslú uhorku
Postup:K vyšľahanému maslu pridávame jemne prelisovaný tvaroh s mliekom a treščou pečeňou.Zmes vyšľaháme na jemnú pomazánku,pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a kyslú uhorku.Nakoniec pridáme soľ a petržlenovú vňať.
Ináč súhlasím s názorom @buriky ,veď čo môže byť zlé na tej pomazánke?Veď ingrediencie sú v pohode, ovsené vločky zdravé a majú široké použitie.Len to treba vyskúšať a dochutiť podľa seba.A ak ti bude tá pomazánka fádna,možeš pridať do nej trebárs syr,tvaroh,zeleninu..Fantázii sa predsa medze nekladú!
00matula
neviem ci to nieje ta, co som zboznovala a podnes den ju hladam..u nas v HC robili taku, co mala cervenkastu farbu a chut mi utkvela v pamati ako byto bolo vcera, no moze byt, ze tam isiel pretlak..ja to skusim a napisem ti, ci je to ona..ak hej, tak by to bolo super, ze som nasla moju oblubenu..:)