Na internete som nasla tzv. ebook, teda knihu, ktora sa da citat len
cez pocitac. Ide o skolkarske natierky a kedze mam na ne dobre
spomienky, chcem ich postupne vsetky vyskusat. No jedna z nich
ma zarazila a mam strach sa do nej pustit, pretoze si neviem
predstavit tu chut. A tak sa chcem o nu podelit skor ako ju
vyskusam s vami. Nepoznate ju niekto nahodou?
20 g ovsených vločiek
2 dcl mlieka
150 g masla
10 g rajčinového pretlaku
soľ
Vločky namočíme do mlieka a maslo si zatiaľ vyšľaháme do peny.
Primiešame vločky a ochutíme pretlakom a soľou.
Koniec.
Nie je to fakt čudné??
co bolo tej tvojej rure?
skolkarske natierky?
pozri, tu je zopár nápadov:
Miriam D. (alex) ID 478 |
Školkarske nátierky
Budapeštiansky krém
Potrebujeme: maslo, tvaroh, syr eidam , horčicu, cibuľu, soľ a chren
Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh, postrúhaný syr, na drobno pokrájanú cibuľu a postúharý chren. Dochutíme horčicou, soľou a vyšľaháme.
Nátierka drožďová s vajcom
Potrebujeme: maslo, droždie, cibuľu, soľ, vajcia
Postup: Na časti masla speníme pokrájanú cibuľu, pridáme droždie, ktoré popražíme do ružova a odstavíme. Vajcia uvarené na tvrdo postrúhame. Zvyšnú časť masla vymiešame, pridáme popražené droždie, postrúhané vajcia, osolíme a vyšľaháme. Natrieme na chlieb a zdobíme zeleninou.
Nátierka medová
Potrebujeme: maslo a med
Postup: Maslo vymiešame s medom
Nátierka mrkvová
Potrebujeme: maslo, mrkvu, soľ, cibuľu, mlieko
Postup: Do vymiešaného masla pridáme prevarené mlieko, na jemno pokrájanú cibuľu, čerstvú postrúhanú mrkvu, osolíme a dobre vymiešame.
Nátierka liptovská
Potrebujeme: maslo, tvaroh, papirka mletá, soľ, cibuľa, mlieko
Postup: Maslo vymiešame, pridáme prelisovaný tvaroh, na jemno pokrájanú cibuľu, červenú papriku, mlieko a dobre vyšľaháme do peny.
Nátierka lečová (zimná)
Potrebujeme: maslo, lečo – sterilizované, soľ
Postup: Maslo vymiešame so soľou, pridáme odkvapkané lečo a vyšľaháme do peny.
Nátierka pečeňová
Potrebujeme: maslo, olej, soľ, cibuľa, bravč.alebo kuracia pečeň
Postup: Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme umytú a odblanenú pečeň a podusíme. Vychladnutú pečeň zomelieme, pridáme maslo, dochutíme soľou a vyšľaháme.
Nátierka sardinková
Potrebujeme: maslo, sardinky, soľ, cibuľa, citrón
Postup: Maslo vymiešame, pridáme sardinky, na jemno pokrájanú cibuľu, dochutíme citrónovou šťavou, osolíme podľa potreby a vyšľaháme do peny.
Nátierka z treščej pečene
Potrebujeme: maslo, treščia pečeň, soľ, cibuľa, citrón
Postup: Maslo vymiešame, pridáme treščiu pečeň, na jemno pokrájanú cibuľu, dochutíme citrónovou šťavou, osolíme podľa potreby a vyšľaháme do peny.
Nátierka syrová s cesnakom
Potrebujeme: maslo, syr tavený, soľ, cesnak, mlieko
Postup: Maslo vymiešame s taveným syrom, pridáme prelisovaný cesnak a mlieko. Dochutíme soľou a vymiešame.
Nátierka tvarohová s kápiou
Potrebujeme: maslo, tvaroh, kapia, soľ
Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh, kapiu, dochutíme soľou a vyšľaháme do peny.
Nátierka šunková
Potrebujeme: maslo, šunka, soľ, mlieko, horčica, cibuľa
Postup: Maslo vyšľaháme s mliekom, pridáme pomletú šunku, cibuľu a dochutíme horčicou a soľou. Všetko spolu vyšľaháme.
Nátierka tvarohová s mrkvou
Potrebujeme: maslo, tvaroh, mrkvu, soľ
Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh a postrúhanú mrkvu. Dochutíme soľou a vymiešame do peny.
Nátierka vajcová so syrom
Potrebujeme: maslo, vajcia, mlieko, horčica, cibuľa, soľ, syr tavený
Postup: Maslo vymiešame so syrom, pridáme na tvrdo uvarené postrúhané vajcia, pokrájanú cibuľu a mlieko. Dochutíme horčicou a soľou a vymiešame do peny.
Nátierka vajcová
Potrebujeme: maslo, vajcia, mlieko, horčicu, cibuľu, soľ
Postup: Maslo vymiešame, pridáme na tvrdo uvarené postrúhané vajcia, pokrájanú cibuľu a mlieko. Dochutíme horčicou a soľou, vymiešame.
Nátierka videnská
Potrebujeme: maslo, tvaroh, kapia, horčica, cibuľa, soľ
Postup: Maslo vymiešame, pridáme prelisovaný tvaroh, pokrájanú kapiu, cibuľu a dochutíme hročicou. Osolíme podľa chuti a vyšľaháme.
Nátierka džemová
Potrebujeme: maslo, džem
Postup: Maslo vymiešame s džemom do peny a natrieme na chlieb, sendvič alebo grahamový rohlík.
Nátierka drožďová
Potrebujeme: maslo, droždie, cibuľa, soľ, olej
Postup: Na oleji speníme cibuľu, pridáme droždie, popražíme. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame, pridáme vychladnuté opražené droždie, vyšľaháme do peny. Dochutíme soľou.
Nátierka z nivy
Potrebujeme: maslo, syr Niva, mlieko
Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný syr, prevarené mlieko a spolu vyšľaháme.
Nátierka z kuracieho mäsa
Potrebujeme: maslo, olej, soľ, cibuľa, horčica, kurča
Postup: Kurča umyjeme, pokrájame a udusíme na oleji s cibuľou. Vychladnuté mäso vykostíme, pomelieme, pridáme maslo, horčicu a dobre vymiešame.
Nátierka zeleninová (letná)
Potrebujeme: maslo, vajcia, soľ, paprika zeleninová, rajčiny, cibuľa
Postup: Do vymiešaného masla pridáme na tvrdo uvarené a postrúhané vajcia, na jemno pokrájanú cibuľu, papriku a rajčiny. Podľa chuti osolíme a dobre vymiešame.
Potrebujeme maslo, tvaroh, sardinky
Postup: zmixujeme všetko na jemnú penu, natrieme na chlieb a ozdobíme cibuľku, pažítkou, reďkovkou....
Potrebujemer: maslo, pomlete mäso z polievky, horčica
Postup: všetko spolu vymiešame do peny, natrieme na chlieb a ozdobíme jarnou cibuľkou, pažítkou, paprikou ....
Potrebujeme: maslo, na pásiky nakrájané pečené mäso, kyslá uhorka
Chlieb natrieme maslom, obložíme na tenko nakrájaným pečeným mäsom a pokrájanou kyslou uhorkou
Potrebujeme: maslo, kvasnice, ml.červ. papriku, nadrobno nakrájanú cibuľku
Postup: maslo, kvasnice a ml. červ. papriku zmixujeme a osolíme. Natrieme na chlieb a posypeme nadrobno pokrájanou cibuľkou
Potrebujeme: masť aj so šťavou (rôsol) z pečeného mäsa (bravčové, z kuraťa). Najlepšia je taká ak sa mäso pieklo bôčik)na cibuli, cesnaku a červenej paprike
Postup: Natrieme na chlieb, ozdobíme paprikou
Potrebujeme: chlieb, do vajíčka cvrknúť mlieka, olej
Medzi dva chleby položíme omeletu a ľubovoľne obložíme kyslou uhorkou, paprikou, príp. posypeme pažítkou
pozeral som aj do knižky od Joza Břízová - VAŘÍME DĚTEM ,ale tu je iba pár pomazánok , taká tu nieje
...a to je taký problém to skúsiť ???? ..... neváhal by som
1/Nátierka z redkoviek a syra:
Potrebujeme:redkovku,maslo,mäkký syr/poprípade tvaroh/pažítku,soľ
Postup:postrúhame redkovku,zamiešame do masla spolu so syrom/alebo s tvarohom/pridáme pažítku a trocha soli.
2/Sladká nátierka pre deti:
Potrebujeme:jablká,mäkký syr,prášk.cukor,oriešky/mrkvu/
Postup: strúhané jablká našľaháme s mäkkým syrom a prisladíme práškovým cukrom.Pridáme posekané oriešky,alebo postrúhanú mrkvu.
3/Baklažánová nátierka
Potrebujeme:baklažán,paradajky,cesnak,soľ,cukor,citrón,oriešky
Postup:baklažán dáme do rúry upiecť,upečený ho olúpeme,drobno posekáme.Do toho pridáme pretlačené surové paradajky,rozotretý cesnak a mleté oriešky.Podľa chuti prisladíme,osolíme a dochutíme citrónovou šťavou.
4/Švédska nátierka
Potrebujeme:maslo,tvaroh,treščiu pečeň,mlieko,cibuľu,soľ petr.vňať,kyslú uhorku
Postup:K vyšľahanému maslu pridávame jemne prelisovaný tvaroh s mliekom a treščou pečeňou.Zmes vyšľaháme na jemnú pomazánku,pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a kyslú uhorku.Nakoniec pridáme soľ a petržlenovú vňať.
Ináč súhlasím s názorom @buriky ,veď čo môže byť zlé na tej pomazánke?Veď ingrediencie sú v pohode, ovsené vločky zdravé a majú široké použitie.Len to treba vyskúšať a dochutiť podľa seba.A ak ti bude tá pomazánka fádna,možeš pridať do nej trebárs syr,tvaroh,zeleninu..Fantázii sa predsa medze nekladú!