Rôzne

Neposlušné muffiny :)

tinuska22 - fotkatinuska22, 16. mája 2011

Ahojte :)

Pred nedávnom som si kúila silikonovú formu na muffiny. Ked som v nej piekla prvý krát,tak sa mi dali super vybrať nič sa neprilepilo.Ale odvtedy sa mi akosi nedarí.Stále sa mi priliepaju na spodku tak sa mi potom rozpolia :( Prosím neviete mi nejako poradiť čo robím zle? Popr. nejaké vaše skúsenosti.


Ďakujem :)

@zareaguj


Diskusia k téme

kucharronald
Nedávaš náhodou do nich horkú čokoládu? myslím stuhnutú??? Ja som do jedného plechu dal horkú čokoládu, len také menšie kúsky, a do druhého plechu nie. Tie muffiny, v ktorých bola čokoláda, sa úplne pripiekli, lebo čokoláda klesla na spodok....

A neviem, že či príčina nemôže byť aj tá, že umývaš formu s čistiacimi prostiedkami.
sandratamer
Aby sa čokoláda nepripekala a nepadala dole, je dobré tú čokinu primiešať do múky a obaliť ju v nej, robím to tak s čokovločkami, aj s ovocím do bublaniny, spodok ovocia "namočím" do múky, aby nespadlo dolu.
ainy
ja silikónové formy umývam v myčke, ale niekedy aj ručne a vraj ich nemusím vymasťovať, ale ja to teraz po skúsenostiach s muffinmi robím stále....myslím, že na tom čo napísal @kucharronald niečo bude, niekde som čítala, že umývaním sil. foriem v horúcej vode sa formy "odmasťujú"
tinuska22
Čokoládu som do tých predchádzajúcich vôbec nedávala,ale čo som dnes skúšala tam som dala čokoládku a nepripiekli sa vôbec ,dosť som sa čudovala čo tak zrazu :)
Skúsim začať umývať iba v čistej vode,vďaka za radu :)
veronika1984
no mne sa to stalo prave cez vikend a mama mi povedala, ze som asi dala privela prasku do peciva (PDP)... a asi aj mala pravdu, lebo ked som miesala cesto, mala som dat 2 lyzicky a v sacku ostalo trosku, tak som to tam supla, ale v tom momente sa mi toho PDP nezdalo uz tak malo :))), ale nechala som to tak ... ved co sa moze stat a stalo sa ... uplne sa mi prilepili do formy, co sa mi nikdy doteraz nestalo.
elian44
Mne sa teda neprilepili nikdy. Je pravda, že dávam mliečnu čokoládu, u nás horká nejde:) Mám formičky na jednotlivé kusy, nie všetky spolu. Umývame v jarovej vode.
mariaklara
@tinuska , neporadím ti, len mám skúsenosť, že robila som muffinky do papierových košíčkov, ktoré sú určené na pečenie a prilepili sa mi. Z toho istého cesta, v ten istý deň som dala do silikónovej formy a tie sa neprilepili. Teraz už budem piecť len vo forme a upečené budem dávať do papierových košíčkov.