Varenie

Nepecene Zebra rezy

babinka - fotkababinka, 4. decembra 2011

Moja dcera ich miluje, ale uz ani tie na Slovensku, nie su take, ake byvali - su dake suche, mdlej chuti a nie vzdy ich dostat. Pamatate sa, ked ich mali v kazdej cukrarni? Vonali aj cez pult a neskor ich prestali mat v cukrarnach, ale v potravinach ich bolo dostat aj v celku - mnam, dlho nevydrzali, aj po kusoch. Este stale to boli "poctivejsie", nez tie, ktore sa zacali predavat v poslednych rokoch. A ja by som dcere chcela spravit bonbonieru plnu prave tychto zebriciek - na Vianoce. Vedela som, ze kdesi mam recept - uz som prehladala vsetko - a nic :(
Nasla som na vareche jeden recept, ale bol s keksami marina a ja si pamatam, ze tam nic take neslo, ba naviac, ze tam sa davalo asi salko. Poradite, pomozete mi najst recept? Vdaka :)

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Nevieš pod akým názvom sa predávali v obchodoch, lebo poviem ti pravdu že som dosť dezorientovaná z tvojej otázky. Neboli to nepečené zebra rezy z Be-Be keksov?
sissy
ja recept nemam, ale pamatam si tie kolaciky, boli bielo cokoladove, mnamky, a bol tam asi aj kokos a salko urcite, skusim sa popytat znamych...

sovka62
Netušila som o čom píšeš, pochopila som až podľa receptov. Nevieš si predstaviť, aká som vďačná, že si to pripomenula. Bol to výborný zákusok a máš pravdu zmizol z predajní. Vďaka @mata3636 si ho teraz môžeme vychutnať. No nie je tá Varecha skvelá?
letisia
A ešte by niekto mohol tie recepty čo našla @mata3636 vložiť sem na varechu, aby sme si ich mohli uložiť do kuchárskej knihy do rubriky Vianoce.
sovka62
Ja som si ich pre istotu skopírovala do kuchárskej knihy, kde si odkladám recepty, ktoré ma zaujali. Ale mať ich v KK na Vareche by bolo fajn.
hubata
Ahááá ..... už viem.
Inak baby medzi nami ženami: aké je strašne drahé to sušené mlieko a keď si spomeniem na časy že sa ním prikrmovali svine .........
eva53
voľakedy sme prasiatkám dávali aj sušené datle, za pár korún kúpil otec plné papierové vrece .................ale to bolo hodne dávno
evanaaa
Zaujímavé, kedysi bolo veľa vecí lacných, kupovali sa akoby nič a dnes sú zaradené medzi luxusné potraviny, napríklad, pamätám si, keď mama kupovala tzv. Svätojánsky chlieb, tie hnedé lusky, iste viete, čo mám na mysli, teraz to predávajú pomleté v pred. Zdravej výživy, aj tu sa to spomína, zabudla som názov. A ešte viac toho bolo, len si nespomeniem hneď. A na to suš. mlieko som sa aj aj nedávno pozerala, oplatí sa, ak ho niekto viacej používa.
sovka62
Čože už my, keď potrebujeme sušené mlieko na maškrtenie, ale ľutujem maminy, hlavne keď vidím, aké nekresťanské peniaze stoja dojčenské mlieka dnes. My sme mali kilo Sunaru za 11 korún, je pravda, že na recept, ale dnes žiadny recept nepomôže, treba pekne zaplatiť, alebo kojiť a kojiť pokiaľ sa len dá.
marcy
nezdá sa mi,žeby sušené mlieko,ktoré potrebujem sem-tam ma zrujnovalo.....zato cena pravého masla ide raketovou rýchlosťou hore :(
celeblith
@evanaaa po novom sa to vola karob, karobovym praskom nahradzaju v zdravej strave kakao, ale da sa kupit aj cely, nepomlety, napr. v jednote pred vianocami, aj moja mama to vola svatojansky chleba a s radostou to zuzle :)
babinka
ach jaj, tak velmi som chcela popisat Zebry, ze som zabudla napisat, ze boli z kokosu! Ale vdaka @mata3636 , ona to nasla, ten druhy recept vyzera byt hodnovernejsi, lebo aj ked tam nie je salko, ale susene mlieko, urcite tam nesiel puding, to si pamatam. Velke DAKUJEEEEEM. Asi za dva dni ho budem robit (dcera nebude doma), ale nemam fotak, len mobil (fotak odchadza s dcerou). Ale skusim, ak ma nikto nepredbehne a neda recept skor - co by som prijala :). Co ked ten moj nebude taky ukazkovy? Aj v krajani ako ziletkou je tu velka konkurencia :))
mata3636
@babinka - v tom druhom recepte sa tá biela hmota zarába s vodou, čo tak zameniť vodu za salko? podľa mňa by to bolo dobré
babinka
urobene podla toho druheho receptu. Moje poznatky: s vodou opatrne, dala som 8 polievk. lyzic a mohlo byt aj menej. Valkala som na silikone - absolutne bez problemov. Zial, cesta bolo akosi malo (mllieko bolo iba 340 gr v skatuli namiesto 400 g), musela som natenko a dolepovat - a vlastne, preco to tu pisem? idem priamo na recept, nech si to precita kazdy, kto to chce vyskusat :))
babinka
no to som sa teda sekla, ved ten recept je z ineho webu. Uz mi neostava nic ine, len ho sem pridat a to este nemam foto. Nevadi, skusim najprv pridat recept a foto dolozim cez vikend (fotacik dosiel domov).
babinka
je par dni do vianoc, zebra rezy odlezane (musela som ich nakrajat na dlhe pasy a postavit na bok, lebo spodny diel stale lepil, teraz je to uz fajn, dnes som krajala a dusicka sa tesila, a jazycek tiez :). Recept asi dam po sviatkoch, mam akosi prihusty kalendar :))