Kuchyňa a vybavenie

Nemám sa s kým poradiť.

baculata - bez fotkybaculata, 24. novembra 2014

Rozhodujem sa nad kupou multifunkčného robota, potrebujem pomocníka nielen na miesenie a šlahanie, ale v mojom veku by som si chcela vkuchyni ulahčiť aj iné práce ako struhanie, krájanie, mletie. Teoreticky som si vybrala ETA GRATUS 90040, máte s ním prosím niektorá skúsenost? Vyhľadala som si recenzie a nie sú jednoznačné.

@zareaguj


Diskusia k téme

julica
Maminke som kupila kenwod kmm major premier a je velmi spokojna. ma vsetky sucasti (elie, struha, miesa), je celokovovy, vykonny. viem, je to tazke vybrat ten spravny, zda sa, ze my sme mali stastie
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Ja mám Bosch, ale tak raz do roka je v oprave. Ináč tiež robí všetko.
sovka62
Skúsila som Bosch Mumm, dva dni po kúpe som ho s vďakou vrátila do predajne a vzala som si ETA Gratus. Či s ním budeš spokojná záleží od toho, čo od neho čakáš. Takže: výborne šľahá, sneh s cukrom tak na tuho, že by sa z neho hádam dali tvarovať guličky a držali by. Výborne vypracuje trené cestá a aj ten tretí hák na husté cesto je skvelý. Kysnuté cesto zvláda dokonale a dokonca mi bez problémov vymiesi tuhé cesto na slížiky (jedno vajce na 100 g múky). Mixér som ešte nepoužila, mám dobrý ponorný a všetko zmixujem tam, kde je, nechce sa mi to prekladať. Nástavce na strúhanie majú dobrý tvar, strúhajú rýchlo, ale majú dosť veľké otvory, takže na dosť hrubo (lepšie mi strúhajú tie, ktoré mám k mlynčeku na mäso, lenže tie nie sú kónické a napr. syr z nich nedokáže vypadnúť, usím mlynček zastaviť, syr vybrať a znovu pustiť).
Celkové hodnotenie:
Rozmýšľala som nad Kitchen Aid, ale vo veku skoro 70 rokov sa mi to zdalo zbytočné. Som rada, že mám Gratus, to, kvôli čomu som ho kupovala zvláda úplne dokonale, normále sa teším, keď s ním idem niečo robiť. Je najlepší aký som kedy mala a to som ich pár zodrala.
lizatko
Ano, ETA je overena znacka a hlavne je, ze ma KOVOVE PREVODY, mixer ktory byva namahany by som si s umelymi ozubenymi kolieskami NIKDY NEKUPILA. Suhlasim s nazorom vyssie. Tiez mam ETA-u, aj stary model, mixer atd., aj teraz novy planetarny slahac, hnetac, krasny cerveny metalizovy. Maka dobre, aj sluzi ako ozdoba kuchyne :-)))
baculata
Dakujem Ván za ochotu podelit sa s Vasimi skusenostami, ktoré sú pre mna velmi dolezité, @ sovka si ma posunula blizsie ku Gratusu,@ Łizatko ano kov bol podmienkou,@ julika práve mi išlo či Kenwod,či Eta.
marcel83
A čo tak KitchenAid? Je to síce drahšie, ale zasa kvalitka. Ja som už písal Ježišovi... ;)
marika9
Ja som mala dva ručné šľahače. Prvý ma skoro zabil (začal mi svietiť v ruke). U druhého sa pokazil nástavec a servis mi nedokázal zohnať druhý. Bohužiaľ som prepásla záruku. Takže ja Etu už nikdy. Pri kúpe daj pozor hlavne na výkon-aspoň 8OO W.
rufusa
Ja som akurat dnes objednala z hej.sk moulinex masterchef gourmet. Slaha,hnetie,mixuje struha a je teraz k nemu zadarmo mlyncek na maso. Ma 900 W tak dufam ze bude stacit.
zolik
Ja mam KitchenAid Classic a som velmi spokojna. Je urcite drahsi, ale dufam, ze ho budem mat na velmi, velmi dlho. Okrem toho robi v kuchyni peknu figuru.