Varenie

Narcis - dá sa s ním žiť?

janaja - bez fotkyjanaja, 12. januára 2011

Viem, že táto téma nemá nič spoločné s kuchyňou /alebo niekedy aj áno?/, ale chcela by som sa spýtať varecháčok, varecháčov, či nemajú skúsenosti alebo poznatky o spoločnom živote s človekom-narcisom. Vaše prípadné poznatky by mi pomohli zorientovať sa v istej situácii. Vopred ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

jezibabka1
nechaj ho na parapetnej doske, bez zrkadla, na severnej strane, neprihováraj sa mu, ako napr, fialkam, orchydeam a pod, nezalievaj ho a keby to nepomohlo, tak ho vyšmar na balkon,ČI? Mojej Činskej ruži to pomohlo :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
evusik
@janaja predpokladám, že nemáš na mysli kvetinku :-) aj keď narcis je svojim spôsobom "kvetinka" priam výstavná, chvalabohu nemám skúsenosti :-)
evusik
ale predpokladám, že bez zrkadla, ako radí @je žibabka by chudák pošiel
frezia68
Ak sa veľmi vystatuje,neobdivuj ho.Ak má pocit menejcennosti-pomôž mu.Nauč ho variť a nechaj,nech je úspešnejší,ako Ty,tu už môžeš obdivovať a chváliť.Ak je exibicionista,vystav ho v záhradke na obdiv druhým,najmä ak potrebuješ zväčšiť skalku.Na parapet(ako radí @jezibabka1 ) radšej nie,aby okno ostalo celé. Ale,ak to myslíš vážne a chceš niekomu pomôcť,poradí psychológ.S takými ľuďmi je život ťažký.
arasidka
ježibabka, a možno by to tomu hačapírový narcisovému pomohlo... posadiť ho do črepníka na okno - há ha - ale z vonkajšej strany a práveže ho dobre zalievať , asnaj tak trikrát denne...A raz za deň ho postriekať dákym tým oným, že by vošky nedostal!
cistinka
Záleží na tom, či ide o tvojho partnera, alebo iného spolubývajúceho. Ja mám šéfa - obr narcisa, nežijem s ním (chvala bohu) ale naučila som sa v práci na všetko mu prikývnuť a myslieť si svoje...iná možnosť je len odísť, lebo by som ho asi zabila :-)
sjuz
jaj, tak toto som zažila, je to ťažkéééé:)! ale poradili ti dobre:))

(no ak sa jedná o chlapa, všetci sú svojim spôsobom tak trochu narcistickí:), a ak je to v zdravej miere, dá sa to tolerovať:), dokonca ak to žena správne podporí, muž je vo svojej koži:)), šťastný jak blcha, že ho obdivujú:))
sjuz
...ale som sa zasmiala schuti na vašich komentoch:))!
anina43
predpokladám, že sa ti narcis páčil, ked si za ním ako včielka letela, no ale moja, teraz vidíš, že krása nie je všetko, ak ti môžem poradiť, nepočúvaj čo ti radia iní, ale riaď sa svojim prešibaným rozumom, pekne si ho obletuj a sem tam ho pichni nech vie, že za krásu sa platí
hubarka35
ked už o tom pišete aké ma chovanie narcis?ja som o takych ešte nepočula.....robia zle ženám?
janaja
Veľmi pekne Vám všetkým ďakujem, naozaj to nie je prechádzka ružovou záhradou ale uvidíme... Ďakujem za vážne príspevky i tie odľahčené /ježibabka1/, dobre mi padli. @Hubarka35 buď šťastná že si o takých ani nepočula - sú to ľudia egoisti, upriamení len na seba, nútiaci žiť život svojho partnera a nie svoj, obrazne povedané.Len oni vedia, len oni potrebujú, stálle musia byť chválení, obletovaní ap.
viera1
Máme takého v rodine :polička v kúpeľni obsadená jeho kozmetikou,najlepší,nikto nemá úroveň,no katastrofa...
evanaaa
Hubárka, Narcis je tvor ( človek), ktorý má rád len seba, obdivuje sám seba, stále sa pozerá do zrkadla, nikoho iného nevidí a je horší ako " baba ". Treba mu stále dokazovať, aký je dokonalý, ináč to pripomenie on sám.Jeho výzor musí byť tip-top, a nikdy sa nezabudne, keď chodí po meste, aspoň do výkladu na seba pozrieť, aby si dokázal, že je stále dokonalý.
hubarka35
dik že ste mi to ozrejmili,treba mu dokazovat-ved nech dokáže on sám,no to by som ja asi rezignovala a poslala ho kade lahšie,ved taky človek nemože žit vo dvojici-nech si je sám a má pokoj,a nebude druhym niečo nanucovat-ked stakym asi ani na voz ani zvoza,viem lahko sa vypisuje,no kto to zažije nemá to bláhové...no aj s puntičkára sa idem zbláznit-záleži mu na každej maličkosti-idem z prace a pred dvere von mi pripravi ponožky,aby som si dala druhe,nechápem aby som sa na schodišti pomali prezliekala-nerobim na družstve...ale už som odbočila-no dokonály nie je nikto,každý má chybyčky....
frezia68
Narcisti sú rôzni...niektorí sa vystavujú na obdiv,iní sú zakomplexovaní a dôsledok pre okolie ťažký a ten najľahší prípad(ale pre blízke okolie tiež ťažký),keď ho treba denne obdivovať a prispôsobovať sa mu a preto som spomenula aj psychológa,ten by to vedel určiť.
janazjarku
Pobavila som sa na príspevkoch i zalovila v pamäti a tu som zrazu zistila, že som ja vlastne počas života ešte živého Narcisa nestretla, alebo sa neprejavil a z toho vyplýva čo ?? No, že sa ma boja :-)
janaja
frezia68 lenže ako ho dostať k psychológovi, veď on je naj a ešte raz naj, v ňom nieje žiadna chyba. Janazjarku, nemyslím, že by sa Ti narcis neprejavil, to on nedokáže skrývať, lebo si nieje vedomý, že by mal čo skrývať. Ďakujem Vám.
frezia68
Máš pravdu,nedostaneš ho tam....len Tebe by snáď pomohol,ako s ním jednať,ak opíšeš jeho chovanie a chceš s ním žiť,alebo tá,ktorá s ním žije.Ale to už každý posúdi sám.
stefanm
Dá sa s takýmto človekom žiť!!!...Ak je časťou povahy narcistu to,že stále hľadá na sebe nejaké chyby a snaží sa ich všetkými možnými (aj nemožnými) spôsobmi stále odstrániť,čím otravuje ľudí okolo seba,tak ste vy,ženy, "narcis" každá.Ešte som totiž nestretol ženu,ktorá by si nemyslela,že má veľký zadok!!!Viem čo hovorím:Mám to doma a žijem s tým už viac ako 30 rokov!!!:)) (...to to tu zase schytám!!!...ach jaj)
1956
Stefanm dúfam že to schytáš,pretože to nie je veľký zadok žien, ale ten čo na ňu pozerá asi zle vidí.Veď mužom sa páčia keď majú ženy fajn zadoček, aspoň je za čo chytiť, čo už na takej vychrchnutej, akurát si môže ublížiť na kostiach. Janaja, nerob si z toho nič, veď medzi nami žije veľa takých narcisov, ale netreba si ich všímať a radšej sa im vyhýbať.
jerica
@janaja viem Ťa pochopiť , ťažké rozuzlenie , len je na Tebe ako si s tým poradíš,mám priateľku (82) ale na 69 schopná , ktorá bola rsp.doteraz je na seba sekerka, keď prídem k nej tak si píš , sterilná čistota , neviem ako si mám sadnúť aby som niečo nepokrčila alebo niečo neposunula , ináč pohostinná , ale keď si dám niečo , (kávu , koláčik) okamžite umýva, napríklad , zobrala som ju na nákupy , keď sme prišli k nej , vyzúvala sa pred dverami , ja jej hovorím veď ideme z auta , vyzuj sa tu v chodbe (dlažba) , nie , topánky vzala do rúk a hneď do kupelne , samozrejme ako ti je keď ty sa nechceš vyzúvať pred dverami. Už za tie roky čo sa poznáme tie jej nálady prehliadam , snažím sa byť s humorom nad vecou,veď život ja tak zrýchlený . Ináč som sa dobre pobavila na komentoch , čurala som olej od smiechu, odkaz pre @stefanm tiež už nenosím ihličky a podprsenku tvarujúce špice.Tiež aj ty už máš len Lorentánske zvony,bimbam :-))Buď rád že to s Tebou vydržala toľko, !!ja ťa chválim , lebo variť sa ti darí!!
janazjarku
janaja nepochopila si ma :-) ja som napísala, že som sa nestretla s človekom takého prejavu ! Inak ja by som to možno skúsila tak, žeby som sa začala správať rovnako ako on proste staň sa na nejaký čas "narciska" veď to nemôže byť také ťažké :-) Vraví sa, že príklady učia zjavne mu fakt treba nastaviť zrkadlo, aby sa konečne uvidel. Ja som niečo také vyviedla bývalému manželovi, ktorý sa chcel neustále hádať a mňa to fakt nebavilo a tak som začala jednoducho so všetkým čo povedal súhlasiť ..v tom čase by som bola súhlasila aj s tým , že obloha je stále zelenšia a zrazu to prestalo, lebo sa nebolo o čom hádať. Ja som vôbec nesúhlasila s čím som ústami súhlasila, ale mala som svätý pokoj !! A ešte niečo súhlasiť treba vždy s milým úsmevom to má lepší účinok :-)
pivonka
Wikipédia: Narcizmus alebo sebaláska i samoľúbosť je patologický stav charakterizovaný nadmerným záujmom o vlastnú osobu; nazvaný podľa Narcisa. V psychoanalýze stav, v ktorom sa Ja stalo vlastným sexuálnym objektom; u E. Fromma obranný mechanizmus proti strate sebaúcty; v súčasnej psychiatrii druh psychopatie u človeka, ktorý vníma len seba a svoje záujmy.
Millon rozlišuje tieto formy:
* Normálny narcistický človek - prejavuje sa úspešne, kompetetívne, sebaisto
* Bezcharakterný narcis - prejavuje sa klamlivo, využívavo, bez škrupúľ, často úspešný neraz dostavájúci sa do konfliktu so zákonom
* Amorózny narcis - prejavuje sa zvodne a exibicionistický, bez záujmu o hlbšie vzťahy
* Kompenzantoristický narcis - prejavuje sa s grandióznym vystupovaním, ale v podstate sa jedná o pochybnosti, pocity menejcennosti a hanby
* Elitárny narcis - prejavuje sa zvýšenou sebadôverou, vystatovačný, zameriavajúci sa len na seba, baží po sociálnom úspechu a obdive
* Fanatický narcis - s paranoidnými prvkami, ktorý svoje pocity menejcennosti kompenzuje s ilúziami omnipotentnosti

pivonka
Jerica, myslím, že tvoj priateľka bude mať asi inú úchylku.
acik
Mala som tú česť obetovať jednému "narcisovi" 15 rokov môjho života... Keď si spomeniem, ako sa pristavoval pri každom výklade, aby skontroloval, či vyzerá perfektne; keď si pomyslím, že nevyšiel z domu vyhodiť smeti ak si nenagéloval vlasy, zuby si čistil asi hodinu a kúpeľňa bola jeho svet; keď si spomeniem, že keď sme išli do spoločnosti namiesto toho, aby pochválil môj outfit chodil za mnou, že či vyzerá dobre a či je pekný...no veru, nikdy viac !!!!!!!!!
podarena
S klapkami na očiach a štopľami v ušiach sa dá žiť s kadekým :-)
arasidka
A kruci..... jak vás tak čítam.... že ten mój dzedko, sa na staré kolená znarcisoval! Už týždeň drží diétu, stojí pred zrkadlom ráno, na obed a večer a potom pred spaním ešte aj na váhe!
Vraj sa mu už nepáči ten pupek, čo nosí so sebou!No konečne - ani mne!
evanaaa
Jerica, tá tvoja priateľka, to je iný prípad - fanatička a puntičkárka. A ak je taký muž, tak ten je ešte horší ako Narcis. Jedného som poznala - stále kontroloval prstami prach, každú smietku, dokonca aj steny umýval, ale nebol ženatý, býval s mamou. Dokonalého muža by som nikdy nechcela.
evanaaa
Stefanm, Narcis na sebe nikdy chyby nehľadá, on totiž žiadne NEMÁ! Práve preto je Narcis, že je bez chýb, dokonalý, ap. Pivonka to odborne zanalyzovala.
janaja
Ešte raz Vám všetkým ďakujem, frézii a pivonke za odborný pohľad. Z každého komentára sa dá niečo zobrať, niečo, čo človeku aspoň trochu pomôže a ozrejmí. Aj v tomto prípade sa ukázalo, že varecháči sa snažia pomôcť akýmkoľvek prostriedkom, nie sú ľahostnajní k iným. Srdečná vďaka Vám.
janaja
janger ďakujem, užitočné články, prečítam si ich určite.Aj Tebe všetko dobré.
sladkacokolada
Milá janaja, prečítala som si Váš problém, pozrela som koľko máte rokov, lebo som si pomyslela, že neaké mladé dievča, no prekvapilo ma, že pani, ktorá už všeličo zažila, pýta pomoc od druhých, preto verím, že to musí byť asi veľmi zlé. Spomenula som si na nedávnu talentmániu, ktorá bežala na jojke a tam boli dvaja starší páni, ktorí sa okamžite urazili, ked sa porote nepačilo, to s čím vystupovali a oni si mysleli, že sú neprekonateľní. Ja by som to nevydržala, ale tiež to neberte ako radu, lebo máte spolu deti, možno tie by vedeli poradiť. A ešte jedna otázka: radšej sama, alebo z narcisom?
sissy
ja by som odisla, nezila by som s clovekom co ma rad len seba, aj ked mate deti, deti by ti ostali, predpokladam, a netreba zabudnut, ze svoj zivot si prezijeme tak ako si vyberieme, tak popremyslaj o sebe, co si zila za zivot doteraz a ci by ten novy nemohoô byt lepsi, je to na tvojom rozhodnuti, potom to zostane len na tebe akym smerom sa to bude uberat, drzim palce, aby ti vyslo co najviac tuzob, ake si si predstavovala v svojich snoch...