Nasla som tu vela receptov na nakladanie kyslej kapusty do flias, ale ani jeden nieje ten ktory som robila minuleho roku . Recept som si neulozila a teraz ho neviem najst. Dava sa tam len sol a nic viac. Flase maju byt len s patentnymi vieckami, nie srubovacimi. Ma to stat niekolko dni na plechu. Nepamatam si presnu davku soli a ako slho to ma stat . Nevie niekto presny recept? Vopred dakujem
@zareaguj
varecha.pravda.sk/recepty/kysla-kapusta-zo-sklenic-fotore...
p.s.: síce sa hanbím, ale neviem pridávať linky. :-((
Toto je recept od @rea1 , ktorý mám odskúšaný. Je to fakt vynikajúce, jednoduché. Inak už kapustu robiť nebudeme. Dá sa robiť celý rok. Dodatočne, @rea1 , vďaka za RP!
Z troch hlavičiek som nastrúhala čistej váhy 4kg.
NA KG KAPUSTY = 20g soli .
Kmín,nové korenie,bobkový list = všetko podľa svojej chuti , či uváženia :-)
POSTUP = nastrúhanú kapustu s koreninami premiešame,necháme do druhého dňa, na druhý deň natlačíme do pohárov, necháme na podložke odložené kvasiť (ja som mala v kuchyni) , neľakať sa , kvasenie prebieha vytekaním kvasu(šťavy) , počas kvasenia vytekajúcu šťavu vylievam , oplachnem poháre a podnos, nechám ďalej kvasiť , pokiaľ nám prestane vytekať šťava, po dokvasení odložím na chladnejšie miesto. Po mesiaci môžete variť segedín, výborné.
Moje doporučenie, kapustu treba kupovať plochého tvaru, taká je zo Slovenska, preto že, tie listy má tenké, jemné, bezhlúbové.
Kapusta v tvare hrušky je viac hlúbovitá, potom keď sa nakrája nemá jemné slížiky, a nie je ani chuťou taká po vykysnutí .
odkas pre @zolik , je jedno aký dáš bobokový list, dokonca ja som dala čerstvý , čo doniesla nevesta z Chorvatska.
scontent-a-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/10358568_91830301...
fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10348357_91830...
scontent-a-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/10346189_91830310...
fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10423958_91830...
@leomax , poslala som ti TS