Nápoje

Najobľúbenejšia káva

silvia16 - fotkasilvia16, 5. apríla 2020

Ahojte všetci. Dúfam, že sa držíte
zdraví v tejto ťažkej dobe. Čo vám
najviac chýba? Ja som nebola v
obchode už vyše 3 týždňov.
Podarilo sa mi urobiť nákup online
rovno domov ale nepodarilo sa mi
kúpiť mäso. Takže sme na
vegetariánskej strave. S tým
prežijem, ale moja káva latte mi
najviac chýbala tak som si ju
urobila doma. Bez kávy by mi bolo
najťažšie.
Zdieľala som moje video ako si
urobiť kávu latte alebo cappuccino
aj tu na vareche. Ak by tiež salónu
chýbalo.

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Aj mne chýba káva. Espresso pripravené pod tlakom, s bohatou penou, bez mlieka, bez cukru, to je pre mňa životabudič.
Kávu máme, tri pol kilové balíčky, krásne voňavé zrnká, ale nie sú nám nič platné.
S príchodom koronavírusu odišiel náš kávovar. (Že by prvá obeť?). Netieklo z neho nič, ani voda, ani káva.
Na internete sme našli opravovňu. Podľa pokynov sme kávovar odovzdali v Zásielkovni a čakali. Po dvoch týždňoch sme do opravovne volali, dúfajúc, že kávovar je hotový. Dozvedeli sme sa, že zatiaľ im ho nedoručili.
Nebudem vás unúvať celou kalváriou. Kávovar nakoniec doručili, zatiaľ sa nám ale nevrátil.
Od 13. marca pijeme instantnú kávu a počítame dni. Dúfam, že sa to skoro skončí.
2x haji a rela
haji
@sovka62 (6.4.2020 06:22)
Moje nervy, držím pěsti! Já naštěstí piju turka a ráda. Vloni mě dost dlouho trápil žlučník, káva mi chyběla, ale turka pít nešlo. Zakoupila jsem si klasický filtrový kávovar. Jak opadly potíže, hezky jsem se vrátila k turkovi. Dnes v kávovaru spí pavouci. Kafe z něj je jako by ho někdo přede mnou už jednou pil. Radši pavouci v mašině než žlučník v pohybu.
@sovka62 z celého srdce přeji vaší kafemašině uzdravení! Ať to dobře dopadne! Pořád lepší chorá mašina než chorý člověk. Držme sa!!
silvia16
@sovka62 (6.4.2020 06:22)

Tak to mi je naozaj ľúto. Stratiť obľúbený kávovar v tejto dobe. Dúfam, že vám ho co najskôr opravia a privezú naspäť. Pozrite si videa na YouTube ako si urobiť expresso doma a vyskúšajte ci nebude trosku podobné. Nikdy to není presne to ako z kávovaru ale stále lepšie ako nič. Ďakujem za komentár a prajem krásny deň.
1x haji
silvia16
@haji (6.4.2020 08:21)

Ja mam tiež doma kávovar nestane dolce gusto a milujem ich latte, ale tiež keď ich vypijem viac než jednu za deň tak to cítim na žalúdku. Ale u mňa to je reakcia na súde mlieko conjecture kapsúl kach. Tak s interaktívne robím radšej z poriadneho mlieka ako ukazujem v mojom videi. Ešte dobre, že to naše telo poznáme a dáva nám znaky keď sa mu niečo nehodí.

Prajem krásny deň.
1x haji
beatacsontosova
mno, kedze ja aj s poloviciakom sme vasnivi "kávopiči", u nas zasoba kavy vzdy musi byt :-) pre istotu mam turka na kotogo aj nescu aj zrnka do kavovaru, keby akakolvek "masinka" vypadla, tak mam dalsiu moznost :-) takze kava nechyba, zasoby mam vsetko tak ako zvycajne (straaasne nerada chodim na nakupy, tak ich spravidla vybavim 1x velky za mesiac a potom maximalne raz do 2 tyzdnov drobnosti). Zacina mi dochadzat drozdie, raznu muku na kvasok nie je mozne zohnat v obchode (podarilo sa mi vcera objednat online, ale ci to pride netusim), tak mam plan B - zarobim si drozdie z piva co drahy vari doma. Treba improvizovat trosku, ale o to je to zaujimavejsie :-) Asi jedine co mi chyba je moznost ist nakupit kvetinky do Hornbachu, ze by mi trosku rozziarili moj balkon.
haji
@beatacsontosova (6.4.2020 10:13)
Minulý týden jsem byla na nákupu po cca 3 týdnech. Vybrala jsem si špatnou hodinu, bylo dost lidí. Dnes jsem šla nakoupit už jen drobnosti, ani ne pro sebe, ale obecně k Velikonocím. Potěšitelné, že Kauf je celkem dobře zásoben, dokonce nainstalovali úložné boxy pro odložení tašek, vynořil se i stojan s dezinfekcí na ruce, prodavačky, pokladní mají roušky, rukavice. Zázrak. Před začátkem vyhlášeného omezení tam panoval pravěk. Neustále jezdí stroj na čištění podlahy a zřejmě někde i čistí vozíky, zdaleka nejsou tak ulepené, jako ještě minulý týden. Dokonce přistoupili k balení rohlíků a chleba. Hurá - mohli to hlásit jak chtěli, lidé se v tom hrabali jako hraboši polní.
Netuším, jestli měli čerstvé kvasnice, vzala jsem si dva balíčky sušených. Vydrží déle. Mouky snad všech druhů dostatek. Ošial s múkou tu proběhl několikrát, teď už je klid. Aj režná múka, hladká pšeničná T650 - základ pro kváskování je v nabídce.
Je dobré si vybrat vhodnou hodinu k nakupování, pokud je to možné. Jediné co mě mrzí, že zrušili prodejnu Květin, která tam byla v nájmu. Nahradily ji elektronické samoobslužné pokladny. Obdivuji personál v řetězcích, hluboce smekám a děkuji! Neuvěřitelné výkony, náročné povolání!
sovka62
Ďakujem vám za súcit a milé komentáre, verím, že sa dočkáme. Zatiaľ varíme tú rozpustnú, turka môj žalúdok neznesie, koťogu sme prestali používať, keď sa pri varení rannej kávy rozletela na dva kusy a tri týždne pred dcérinou svadbou sme maľovali kuchyňu. Kávovar na kapsle mi nepripadá ako riešenie, síce ho predávajú za pár drobných, ale opäť je to instantná káva....
Alebo si nakoniec na tú nesku zvykneme?
babidka
@sovka62 (6.4.2020 06:22)

Na nesku si nezvyknes.Kto raz prepadol dobrej kave.... Manzelovi sa tiez pokazil kavovar, bol dost nestastny.Vycistil ho , vsetky tie sitka moril v octe a odvapnovaci do kavovaru, prosil ho , nadaval mu .Mne popil takmer vsetku kapsulkovu kavu, ktoru "neml rad", za par dni vypil zasoby nesky co som mala pre kamaratky, skusal sa vratit ku kotogo...nepomohlo. Nakoniec poprosil kamarata elektrikara ,ktoremu kavovar odviezol, nech povie konecny rozsudok:-) Na druhy den kamarat kavovar doviezol. Fungoval. Aj unho doma, aj u nas. Mala si vidiet a pocut ,ako ten svoj kavovarcek s laskou vital a skoro hladkal.
mirop
@sovka62 (6.4.2020 17:01)

obavam sa nezvykneme, suhlasim s @babidka , skutocny milovnik kavy by nesku asi ani nepil, ja by som bol radsej bez kavy, ako pit rozpustnu, ale kazdemu ako chuti no
kucharka
Aj ja si varievam tureckú kávu, a sem tam do nej pridám aj lyžičku kardamonu alebo škorice.... Veru, idem si ju urobiť aj teraz :-))))
martamm
@sovka62 (6.4.2020 06:22)

Toto veru nepotesi, tiez som prepadla dobremu espressu z cerstvo zomletej kavy, neviem si predstavit to zufalstvo, ak by som nemohla den zacat salkou tejto delikatesy. Mozem sa spytat, aku znacku preferujete?
silvia16
Tak tento vikend so vyskúšala tú novinku Dalgano kávu. Pripomenulo mi to nescu keď nám ju mamina vymiešala a zaliala horúcim mliekom. Urobila som aj vidoe, ktoré si tu môžete pozrieť. Bolo to zaujímavé. Je to z instantnej kávy, ale ja už necukrím, tak to bolo dosť sladké pre mňa. Tak asi na raz za čas. Ale určite odporúčam vyskúšať.
 youtu.be/X8wC4GJNf1g...

Dajte vedieť či takéto dačo by bolo aj pre vás.
tomeska
Urobila som si dnes poobede. Včera večer som zase šmejdila po youtub a tam som našla hromadu rcp. Je to dobré, ale pretože ja mám stopcukor, tak len ochutnat. Ale som si spomenula , ked som chodila na Floru do Olomouca, tak tam lákali na nákup hrozne vysokorychlostného ponorného mixéru, prípravou + - takéhoto krému. Ten sa nedával do mlieka ,ale jedol ako krém. Skúsila som to s mojim obyč. šlahačom a šlo to tiež. je to tak asi 14-15 rokov. Teraz som robila z Velvet kávy a xilitolu,( to aby som až tak velmi nehrešila) bolo to trochu redšie,lebo som robila mini šlahačom. No ale najlepšie chutnala káva k večeru, ked bola studená.
maros66
@haji (6.4.2020 14:48)

moc si to v apríli prežívala, dnes máme 100x viac pozitivnych a na prekvapenie to prežujeme.
haji
@maros66 (26.10.2020 17:56)
V pohodě. Pozpátku je vždy všechno jasné. Sdíleli jsme co se dalo, tuto situaci nikdo z nás neznal. Někde to začalo dřív a víc, jinde později. S odstupem času a vývojem situace se mění optika.