Rôzne

Náhrada suchej strúhanky na rezne.

emili70 - bez fotkyemili70, 15. marca 2015

Suchú strúhanku na obaľovanie rezňov môžete nahradiť aj čerstvými, prípadne dvoj,alebo trojdňovými rožkami. Rožky nastrúhajte spolu s očisteným cesnakom, na dva rožky môžete dať aj štyri strúčiky a potom obaľujte klasickým spôsobom. Budú nadýchané a jemné. Dobrú chuť!

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
kto ma rad chrumkave, moze pouzit drvene kukuricne lupienky, pripadne sezam :-)
ingova
skúšala som aj lupienky aj kokos bolo to super, nemusí byť vôbec strúhanka.
marcel83
"Suchú strúhanku na obaľovanie rezňov môžete nahradiť aj čerstvými, prípadne dvoj,alebo trojdňovými rožkami. Rožky nastrúhajte...."

Poprosil by som návod, ako nastrúhať čerstvé rožky. Vďaka.
bubaya
Ja mám taký sekáč, ktorý má dva dlhé nože, ale nad sebou, nie do kríža ako mixer. Ten poseká aj čerstvé rožky na strúhanku. Na obaľovanie je dobrý aj parmezán s múkou.
1x ninera
marcel83
@emili70 asi nevie, že v obchode kúpená strúhanka sú vlastne nastúhane suché rožky. Stačí ísť o 20:00 do Kaufu, su zlacnené na 0.01€/ks, nabrať plnú igelitku, doma vysypať na plech a zapnúť rúru na 50°C a plesknúť dnu rožky. Za dve hoďky môžeme strúhať a otravovať hukotom celý panelák. Preosiať a máme strúhanku. Tak ako ju robila moja stará mama v ´45... Asi sa chcela @emili70 o novinku s nami podeliť. :)
jozka2
Emilie70,z nevysusenych rozkov nebudu len nadychane,ale nesaju tak tuk pri peceni ako vysusene.Nemusia sa robit len rozkov mozu sa robit aj z chleba,ale na mixeri.tem chlieb krasne na drobno rozdrvi.Dobry napad,ze si to tu pridala.
micanela
kamaratka nemoze lepok, tak obaluje v rozdrobenych vlasskych orechoch
jozefj
Marcel múdro si napísal.Určite vyskúšam. Ešte som niečo takého nepočul.Si veľký prínos pre varechu.
2010
Pri spravnej teplote oleja a dlzke vyprazania sa tekutina v mase tlaci ako para na povrch a brani oleju vniknut do vnutra, plus skombinovane so suchou struhankou ktora je rychlo opecena dosiahnes chrumkave suche rezne.
Z tejto rovnice @jozka2 vydis preco nemas pravdu a vacsina reznov na slovensku je napitych olejom.
jozefj
Počul ale není to pravda na 100%.Záleži na čom sa vypráža.
radox1
ja casto obalujem v struhanke z cerstveho peciva.tu pripravujem v podobnom mixeri na nie uplne malinke kusky.





1x radox1
jozefj
Marcel zasa máš pravdu.Veľmi si Ťa vážim.
2010
Ja len tak ze zakusky su rozpracovane do absolutneho detailu , velkost plechu a vajicok...gulas preboha nie muku ani vegetu.A moje narodne jedlo rezne podla coho som ratal nedele do civilu totalne technicky odflaknute.
tatranocka
Technicky odfláknuté,keď bublina v rezni je znakom kvality...Bublina je výsledkom vlhkosti mäsa alebo zlou technológiou.Pokiaľ vyprážaš rezeň francúzskym spôsobom a mäso je osušené a máš správnu teplotu tuku,tak sa to nestane.Videla som akciu na dedinskej svadbe,kedy vychýrená kuchárka vybrala 10rezňov von a v pár sekundách vložila 10rezňov.Olej vychladol a rezne nasali tuk ako špongia.Tsss...
2010
@tatranocka , dakde som cital ze priprava dobreho rezna je presne tak isto jednoducha = zlozita ako priprava dobrej pizze.
methi
Ale narobite. Najlepsi rezen robi moja mama :)
marcel83
@dodo a my dvaja sme si nahodou nevykali? Inak vazim si, ze si ma vazis. A kolko to teda vazim?
zizaster
Ja rezne robiť neviem. Nikdy som ich nemala extra dobré. Nie sú napité olejom,sú suché,ale nie je to vôbec ono. Prečo? Netuším :-/
marcel83
Od piatku som mal do nedele v chladnicke rezne krkovicky zaliate mliekom. Rezne som vyprazal na rozpalenom olej a po jednom rezni - aby olej neschladol. Masko ako masielko, ako masielko... K tomu zemiakovy majonezovy salat. Gule za usami...

Pre boha len ziadny liter alebo dva oleja, tak ako tu "niekto" radil.
tassiedevil
pripravovať strúhanku z tých Vaších 6 centových gumených rožkov je omyl....cesto z ktorých sa rožky pečú je veľmi jemné a to má tendenciu do seba nasať veľa oleja...pri mojej poslednej návšteve na Slovensku som mal možnosť ochutnať vyprážené rezne obalané v strúhanke z týchto rožkov a to bol otras:)...ked som sa mamky opýtal, prečo rezne neobaľuje v strúhanke zo suchárov, ako kedysi robila, tak mi odpovedala: dnes takmer každý na Slovensku používa strúhanku z týchto rožkov:) nuž čo som jej mal povedať....:) skúste vložiť toastové chleba do horúceho oleja a budete vidieť čo sa stasne.... tak ako dodal @2010 ,vyprážať rezne nie až také jednoduché ako sa zdá....je tam hodne vecí, ktoré môžu ovplyvniť kvalitu... strúhanka, olej, mäso, teplota ,samotná príprava, ba dokonca i panvica v ktorej sa vypráža...hodne úspechov pri vyprážaní...:)
jozefj
Marcel veľa asi nevážiš.Já si vážim Tvoje komentáre, A nechápem čo je na tom zle.Kritizovať sa nesmie,inak je hneď zle.
zizaster
@tassiedevil Takže takto. Skúšala som rôzne varianty prípravy. Z krkovičky,kuracích pŕs,z karé... Skúšala som dať hladkú,polohrubú aj hrubú múku (vraj práve rezne sa obaľujú v nej,čo ja viem či to je pravda). Vyprážala som v oleji aj masti,po jednom a vždy to bolo horúce (či dosť,neviem,každopádne žiadny studený tuk nebol,pekne "škvrčali"). Pravda,strúhanka zo suchých rožkov,ani vo sne mi nenapadlo robiť z iného. Teda okrem suchého chleba,aj z toho robím. Čo ešte dodám? Už mi nič nenapadá...