Zdravá výživa

Na zdravie s vodou!

babav - fotkababav, 14. marca 2011

Dnes som v poste nasla pripomienku o dolezitosti pitia vody. Aj ked to nie je ziadna novina ,nezaskodi pripomenut si liecive ucinky obycajnej ,cistej ,pitnej vody.

Voda pomaha zmensovat vrasky,lebo dobre hydratovana plet je hladsia a odolnejsia proti tvoreniu vrasok.Voda je pravdepodobne najlepsi "vitamin " proti starnutiu pleti.

Voda je najlepsi mozny "diet drink".Ak ste na diete ,pomoze vam zahnat hlad
bez zbytocnych kalorii.

Voda pomaha preplachnut ladviny.

Voda je jediny " liek" bez vedlajsich skodlivych ucinkov.

@zareaguj


Diskusia k téme

michsamant
@babav , toto nakopnutie mi padlo vhod...lebo som lajdak no dodrziavanie pitneho rezimu. musim si davat viac pozor, kolko pijem, hlavne teraz, ked nam uz leto zacina. dakujem za pripomenutie :)
vladkaku
...presne, keď som bola dlhodobo PN, pila som veľa vody, schudla som nejaké to kilečko, a tie vrásky - 5 rokov dole, vyzerala som ako po dobrej oddychovej dovolenke, upravila sa mi stolica, ľadviny sa polepšili, nebolela ma hlava, čistá voda z vodovodu bola najsladšia a najlepšia, nebola som smädná (po minerálke áno), k tomu treba pridať veľa ovocia a zeleniny a odídu neurózy, nespavosť, ... Idem si veru urobiť čistiaci čaj, vďaka za pripomenutie ;-D
marianna76
super pripomienka... ja som sa stretla u mnohých, že ma práve pre vodu odsudzovali, že iba to si pýtam piť... vodu často pijem, ešte z čias strednej školy... no, to už bude 20 rokov... aj moje deti majú najradšej čistú vodu... a zas niektorí pozerajú, že im nedoprajem niečo sladšie... ale takým načo vysvetľovať.... aj tak to nepochopia...
marcy
nahundrala som sa dosť,keď na našej ulici postupne praskali vodovod.prípojkyako domino.Prišli sme z hubačky a ja som si dala plný kíbeľ vody,až potom som zistila,že je kalná.Nebolo mi všetko jedno....smäd zaženie zaručene čistá voda.Pijeme ju čistú.Nemáme radi ani domáci sirup,či coly,alebo citrusové príchute.V poslednej dobe sa dosť čajíčkujeme,no sú to bylinkové...ovocné nemusím :-)
jatanika
tiež si s vami pripijem... čistú vodu pijem najčastejšie... nazdravie!
klaura
čistú vodu z vodovodu pijem roky ... najlepšie mi zahasí smäd ... preto NA ZDRAVIE !!! :)
bejaja
@babav , máš pravdu, voda je najzdravší nápoj,človek by mal dodržiavať pitný režim a počas dňa vypiť tri a pol litra vody.
hurriccanne
cistu vodu si viem vychutnat ako dobre jedlo.zial za den mozem vypit najviac pol litra :(pretoze mi nepracuju oblicky a som dialyzovana.
dorisa
@bejaja , ved by ma roztrhlo. Ja som rada,ked jeden liter, jeden a po vypijem. Na chate máme pramen, to je voda!!!
kuchticka
@babav , prima, vodu pijem po cely den, az ma moja lekarka hubovala, ze mi odplavuje s tela mineralne latky, abych znizila prijem vody. Mala som zle krvne testy.
@bejaja , 31/2 litra vody je vela. Dopadnes ako ja.
babidka
na zdravie :-) ja mam tiez obdobia , ked pijem pomenej vody a hned sa to prejavi - bolesti hlavy , klbov , podrazdenost, lamanie nechtov , praskanie koze, nespavost ! , prejedanie ----viete , ze prejavy hladu su vlastne zvacsa skrytym smadom ? Ked som doma , tak mam stale naplneny velky pohar s vodou , aby mala izbovu teplotu , lebo takato cista odstat voda najlepsie zahasi smad .Este jedna pomocka pre zabudlivych - vzdy ked si idete na toaletu "cvrknut" , tak sa hned za tym napite dostatok vody . Takto nezabudnete doplnit tekutiny ...
frezia68
cink-cink :-))) na kuchynskej linke stojí litrová kanvica denne doplňam,aby odstála(čerstvá a zimná nám vadí) a striedame s čajíkmi.Žiadne sladké minerálky sa tu nenajdu okrem citrónu a medu-niekedy.Máte moje sympatie.
babav
Opravujem nadpis, : Na zdravie !!!!
@kuchticka , ja som si doteraz myslela,ze iba bublinkova voda
vyplavuje mineralne latky z tela,prekvapuje ma co si napisala.
@bejaja ,tolko vody vypit v priebehu dna je snad mozne iba ked ma clovek WC-ko na dobeh;-))
samanka
už som sa ja ja naučila piť vodu z vodovodu, od detstva mi vyhovovala sóda, minerálky pijem veľmi málo. Neviem, ako je to s vyplavovaním minerálov z tela, pijem denne v lete hádam aj 4-5 litrov, v zime do 3-och litrov. Na stole mám 3 dl pohár vody, dopĺňam, aby sa odstála. Zatiaľ mi nikto nepovedal, že nemám v tele minerály a som darca krvi. Je pravda, že občas si dám calcium, v mojom veku je to už potrebné.
vcelka
Milujem vodu z vodovodu - teda ak je dobrá. Naštastie, hoci v paneláku, máme skvelú vodu. Ale mama býva neďaleko a tam je voda nateplalá, aj keď ju nechám dlho odtiecť. Takže tam radšej minerálku. Teraz sa veľa vraví aj o vodonómii, že rôzne vody k rôznym jedlám. To sa mi zdá nadsadené. Ale inak naozaj cítim, že tá voda má svoju chuť - aj keď mnohí si klopkajú na čelo... :-)
hannah22
len čistú vodu z vodovodu, odstátu v sklenej konvici a niekedy do nej pár kvapiek citronovej šťavy, ak mám náhodou citrón v ruke pri varení tak použijem aj do vody, na zdravie .... :))
janger
Moj pitny rezim je velmi biedny :-(((. Som si toho vedoma. Ale ked pijem, tak mam najradsej vodu z vodovodu...
kata50
Ja som sa naučila ráno na lačno vypiť 4 dl odstátej čistej vody z vodovodu, potom o chvíľu šťava z 1/2 citróna + 4 dl vody a pred odchodom z domu ešte 3 dl raňajší čaj bez cukru. Toto všetko pomaly, v priebehu 1/2 hodiny sa dá zvládnuť.
Tá citronáda ( bez sladidla) má niekoľko výhod:
-naštartuje ľadviny a trávenie
-vyrovnáva PH faktor v tele...sme často prekyslení
-dodá telu celodennú dávku C-vitamínu...teda podporuje imunitu.
Už sa to naučil aj môj manžel a nevie si to vynachváliť. Doporučujem vyskúšať a vydržať.
mata3636
aj ja to praktizujem tak ako babidka: stále mám na stole pohár s vodou a keď sa vrátim z wc, tak sa automaticky napijem. doma je to s mojím pitím lepšie, horšie v robote, hlavne keď je stres, behačky, vtedy si niekedy až o 11,00 hodine uvedomím, že som od rána nepila :(( a to ma už bolí hlava a krúti sa mi. jeden čas sme s kolegyňou každú hodinu vypili deci vody, pokrikovali sme na seba: pijeme!! :)) vydržalo nám to až dva dni a zasa sme sa vrátili do starých koľají a zabúdali. takže všetko je to o tom, aby sme si na pravidelné pitie zvykli. ja som momentálne na dlhodobej PN, beriem hormonálne lieky, z ktorých parádne puchnem, tak beriem lieky na odvodnenie, ale musím aj dostatočne piť, aby si telo zbytočne nezadržiavalo tekutiny, tak dúfam, že teraz už budem mať "pitie" dostatočne v krvi. a je jasné, že wc je môj dôverný kamoš :))
sovka62
Moja milá @babav , ja vody pijem dosť, v zime 2-2,5 l denne, v letných horúčavách aj do štyroch litrov a to len vodovodu, ako hovoria moje vnučky. Na moje vrásky to ale neúčinkuje, žeby som skúsila vypiť 8 litrov? :)))))))))))))) (alebo platí, že proti veku nieto lieku?) :)))))))
bejaja
@babav , mýliš sa, nemusí byť WC -ko na dobeh,organizmus si na to zvykne, @kuchticka ,to nie je veľa, mám to vyskúšané sama na sebe,minerálne látky z tela sa začínajú vyplavovať, keď to presiahne viac ako 3 a 1/2 litra tekutín a krvné testy ti mohlo ovplyvniť niečo iné, nie pitný režim. @dorisa , neboj sa neroztrhlo by ťa! :-))),tú vodu z prameňa, čo máš na chate, som pila, skutočne je výborná... Keď človek dodržiava pitný režim a má takýto príjem tekutín, tak adekvátne k tomu, by mal byť aj príjem minerálnych látok v potrave, ktorú konzumuje.
evanaaa
Vodu piť - aj to je dilema, jedni radia len čistú vodu, iní zasa, miešať ju s neperlivými minerálkami, čajmi a pod. Lenže - pite vodu, ktorá je samý chlór, alebo niekde zasa s prímesou hrdze. A kto má tlak vyšší, než je treba, ten sa tiež nemôže nadájať vodou, či vôbec tekutinami. Tiež je dobré, že sa prečisťujú obličky, ale, ako sme čítali vyššie, ani to nie je vždy na zdravie, takže aj také obyčajné pitie vody terba zvážiť. Nehovorím, že nie, nepiť, veď voda ( tekutiny vôbec) okrem prečisťovania obličiek zrieďuje aj krv a aj stolicu, áno, aj s tým má niekto problém a dehydrácia nie je dobrá. V lete ale vypijem určite viac tekutín ako v zime, lebo sa neviam nasilu nútiť. Keď som šla na operáciu alebo kolonoskopiu, vtedy som vypila aj tie štyri litre, čo by som každý deň nedokázala.
babav
@sovka , neucinkuje to veru ani na moje vrasky,ale prevenciou
v mladom veku si dievcence mozu vrasky oddialit.Ja sa za moje nehanbim,len lutujem,ze som sa v mladosti viacej nechranila pred slnieckom, co uz narobim .Dolezite je ,ze ma moje zlate vnucky lubia taku aka som, aj s vraskami;-)).
pachola
začala som piť rozmrazenú vodu,dám si do pol litrovej flašky zamraziť,ráno ju vyberiem,nechám na slniečku roztopiť a popíjam keď je fľaša prázdna naplním a zamrazím,voda je celkom iná, ako čistá kohútkovica:)
julica
ja zase rada pijem teplu vodu, samozrejme, nie priamo z kohutika, ale ohrejem ju v kanvici, niekedy rozmiesam trosku medu (mam od ocina skvely horsky med hnedo-zelenej farby) v studenej vode a prilejem trochu teplej. akosi mi to tak lahko ide do tela, neviem to popisat :)
viera1
@julica a v diskusii o jogurtoch píšeš,že si alergička ako hrom.A med môžeš ?
julica
áno, med môžem hociaký, i keď práve tento horský živicový med je pre medových alergikov znesiteľnejší, no spoľahnúť sa na to stopercentne, to by som neriskovala. Mám veľmi silnú alergiu na roztoče aj na niektoré pele, ale oproti roztočom je to nič.
evanaaa
Babav, roztoče sú milióny malých " rozlošných" okom nčeviditeľných tvorčekov, ktoré sa vyskytujú v prachu a v posteli, najmä nevetraných perinách, živia sa šupinkami z našej kože. Preto je aj dobré raz za čas dať vyčistiť - na mokro vysať špeciálnymi vysávačmi matrace. Každému nevadia, ale kto má na ne alergiu, pre toho sú postrachom. Viac neviem teraz povedať, niekto možno napíše viacej.
julica
@evanaa , ti ciastocne odpovedala, no nie je celkom pravda, ze ziju v nevetranych perinach - ziju najma v pouzivanych perinach, matracoch, pretoze maju radi vlhko a teplo. neznasaju zimu, preto najlepsie pomoze vymrazit vsetky textilie, uz sa vyrabaju aj take repelenty proti nim, zatial som otestovala len jeden... nieco sa docitas napriklad tu  www.imuno-alergo.sk/alergia-astma/roztoce-%E2%80%93-okom-ne...


mne sa tato alergia neustale zhorsovala, aj ked sa teoreticky uz nemala, teraz je to trochu lepsie, uz si dokazem poupratovat aj skrinu, pred par rokmi to bolo pre mna nemozne :(
julica
@babav , az teraz som si vsimla, ze zijes v USA. myslim, ze v AJ je to acarus, slovnik hovori aj acarid
lucccka
@samanka Ty sa máš. Voda z vodovodu v Nitre je úžasná, najlepšia na západnom Slovensku. U nás v Piešťanoch je odporná.
@kuchticka Nechápem, čo to je za doktorku. Voda z tela odplavuje iba prebytočné minerály, ktoré by ináč poškodili bunky.