Zdravá výživa

Muka pre diabetikov.

sedmak - bez fotkysedmak, 23. septembra 2011

Vedel by mi niekto prosim poradiť či sa da niekde kupiť muka na pečenie chleba pre diabetikov.Myslim,že taka muka sa vyraba,keďže sa predava chlieb diabeticky,ale je ho ťažko zohnať.Ďakujem za každu radu.

@zareaguj


Diskusia k téme

jurovic6
myslim si ze take nieco exisuje ale ja sam som DIABETIK a nam bolo v nemocnici povedane ze DIA vyrobky nemame kupovat lebo su nezdravsie (kvoli chemickym latkam ktore tam pridavaju) a maju presne tolko sacharidov (skrytych cukrov) ako tie normalne...
.........ale kde by sa ta muka dala zohnat neviem...
evanaaa
Myslím si, že taká múka neexistuje, len do chleba sa pridáva jeden prípravok na ktorý si neviem spomenúť, ani, za akým účelom. U nás je predajnička s pekárskymi výrobkami a mávajú aj diabetický chlieb mohla by som sa spýtať, čím sa líši od ostatných (ak by mi to prezradili). Už len do kvásku ide cukor, neviem si predstaviť iný spôsob pečenia, ani múku bez sacharidov. To skôr pre celiatikov sa ľahšie hľadá múka. Diabetici sú všade na konci všetkého, máloktorá výroba na nich a v ich prospech myslí.
kuchticka
O specialnej muke pre diabetikov nic neviem. Iba viem, ze diabetici by mali chlieb obmedzovat vo svojom jedalnicku, najma z bielej muky. Muka celozrnna je lepsia pre nas vsetkych. Je potreba obmedzovat vsetky skroboviny, teda i bielu ryzu. Ryza hneda, alebo celozrnna je zdravsia, ale zdaleka tak nechuti ako ta biela . Ved vsetci viem, ze co je zdrave to nie je tak dobre ako to co nam zakazuju.
evanaaa
Tak toto by jedného porazilo, píšem siahodlhý komentár a zmizne mi.
rejzorblejd
"Je potreba obmedzovat vsetky skroboviny, teda i bielu ryzu."

- kuchticka, konkretne sa jedna o skroby, ktore boli denaturovane tepelnou upravou. Naturalne skroby nepredstavuju pre ludsky metabolizmus a slinivku ziadne rizika a ani zvysenu namahu. To len tepelnou upravou znetvorene skroby su pre slinivku pritazou, pretoze ich musi opatovne transformovat na stravitelny skrob, co predstavuje upne zbytocnu a nezmyselnu pritaz a dosledkom toho moze byt aj jej znefunkcnenie a to rovna cukrovka.
sedmak
Ďakujem za čas,ktory ste mi venovali.Asi budem musieť znova oprašiť chemiu a preštudovať určite veci.Keďže mam tuto milu "spoločničku" budem musieť jej pritomnosť prijať ale stoji to veeeeľa namahy.Ešte prosim ak ma niekto nejaky link na na podrobnejšie recepty budem vďačna.Skušam takmer všetky recepty z varechy,najma zakusky.Aky paradox-možem ochutnať len trocha.Evanaaa verim že sa Tvoj komentar objavi.
evanaaa
Veľmi pekne ďakujem Viera1 za pridanie veľmi užitočného linku pre diabetikov a tiež pdvolávam tvrdenie, že taká múka neexistuje, lebo som sa presvedčila o opaku. Vyrábajú ju a predávajú v spoločnosti Diabet-mix a nie len jeden druh. Ako som zistila, je vhodná aj do pekárničiek, na pečenie chleba, pečiva, sladkých a slaných dobrôt, čo vítam. A je tam spomenutá prídavná látka o ktorej vyššie píšem. Jej nevýhodou je, že pečivo je tuhšie ako z obyčajnej múky ale asi má iné výhody, možno dlhšiu trvanlivosť, ale čo je hlavné - znižuje cukor v krvi, má aj nižší GI a množstvo sacharidov. Ten link by si mali pozrieť diabetici tu z Varechy, škoda, že nie všetci čítajú a sledujú diskusie. Ale dúfam, že si to navzájom povedia. A ešte raz ďakujem Vierke, ktorá to sem nahodila a aj Sedmak, že sem dala tú diskusiu. Okrem iného sú tam aj recepty, na ktoré upozorňujem.
evanaaa
Sedmak, ja som sa dnes znovu odhodlala ho napísať, včera som už nemala chuť, keď mi všetko zmizlo. Čo sa týka varenia, myslím, ak budeš variť racinálne, to máš, ako by si varila dia, veď asi vieš, ako. Ja mám rada sladké, takže veľa receptov odtiaľto sa dá prispôsobiť.
eva53
Tá diabetická múka je teraz veľkým hitom,lebo sa z nej pečie Norbi update chlieb pre ľudí,čo chcú schudnúť,lebo obsahuje menej sacharidov.Dostať z nej iba výrobky,samotnú múku som nikde nevidela a ani na tej stránke sa nedá objednať.
reset1
Diabettrade, M-gel Maďarsko rôzne druhy nízkosacharidových múk kúpite. Diabetický chlieb Penam kúpite v tescu, hypernove a ostatných reťazcoch. Cena 0,99€ Obsah sacharidob obdobný ako pute chlieb, update chlieb 2,39€. Update múka je sojova múka zmiešaná z klasickou. Čo mi tiež nie je jasné, kedže vraj treba rafinovanú múku vylúčiť celkom. Stačí zmiešať sojovú múku s obyčajnou? Diabetrade  www.diabetmix.sk/diabet_max.htm...
- rôzne pečivá vhodné pre diabetikov a ľudí, ktor držia nízkosacharidovú diétu. Sójovú múku dostanete napr.:  www.internetovypredaj.sk/index.php?h=7&sid=&o=122&k1...
0,5 kg stojí 0,85€, 0,5 kg klasickej 0,45€ a zmiešate, máte Update múku nízkosacharidovú za 1,30€, 1kg, u nich stojí viac ako 3 €
reset1
www.m-gel.sk, majú už aj eshop. môžete objednať veľa druhov múk a potrieb na pečenie vhodných pre diabetikov.
welwet
múka pre diabetikov neexistuje, existuje glikemický index jednotlivých múk a pšeničná múka ho má najvyšší. Paradoxom je, že väčšina "akože"diabetických chlebov ju obsahuje a to spravidla v najvyššom percentuálnom pomere. A najhoršie je na tom celom to, že prívlastok diabetický získava väčšina tých výrobkov preto, že je v nich umelo znížený diabetický index rôznym chemickým bordelom. Mne najlepšie vychádza celozrnná ražná a špaldová múka. Niekto môže namietať, že aj špalda je druh pšenice. Je, ale treba si o nej niečo prečítať, aby človek zistil, že nie je ppšenica ako pšenica a špalda sa neda zrovnávať s tou lacnou "vysokovýnosovou" šľachtenou a modifikovanou, ktorá krmí celý zdravý svet
1x ajanka