Najradšej kupujem čerstvé(chladené) ryby. Keďže ich nedostanem kúpiť stále a kvôli cene ani vždy nemôžem, pripravujem mrazené. Na tom nie je nič zvláštne, ale prečítajte si moju poslednú nemilú skúsenosť. Pangasius nám už nechutí, kúpila som teda filety z tresky 1kg balenie. Rozmrazila, umyla a osušila pred ďalšou prípravou v utierke. Zrazu sa mi zdalo, že ich je akosi málo a tak som ich odvážila. Nechcela som veriť vlastným očiam, váha ukázala 410g!!! Koľko bolo po tepelnej úprave som nevážila, ale z 1kg rýb boli dve porcie!!! Takže som si povedala, že s kupovaním mrazených rýb som skončila. Radšej kúpiť chladené a dať si zmraziť. Aké sú vaše skúsenosti?
@zareaguj
www.foodproductiondaily.com/Supply-Chain/Water-injected-meat-the-UK...
pred par dnami som vyprazala slaninku na halusky. 20 minut trvalo, pokial sa odparila voda a slaninka sa zacala ozaj prazit vo vlastnej masti. Ked k nam dovezu vylov ryb zo severu, tak si tiez nakupim krasne tucne salmony, tie si odkostim a sama zmrazim. niekedy stihnu vydrzat do leta a z tych sa ozaj odpari iba voda, ktoru som im pridala ja. Tiez mame v rodine rybara, ktory chodi kazdy rok na vylov na sever a vtedy si pochutime na krasnych kuskoch tak ako sa patri. Je to rozdiel jest taku rybu a ryby kupene v obchode
To je ale vypasený šupináč ! .... to kde bolo chytené, koľko vážil a meral? A na čo si ho chytil: na cesto, na kukuricu alebo na kosňáka ? Vyzerá ako nejaká matka no-no-no !!!!
www.coffeeitalia.sk/products.php?cat=80...
v domacnosti je to vyborna pomocka pri vsetkom co sa da kupit vo velkom mnozstve. Aspon tu sa na tom dost usetri, ako ked sa veci kupuju v malom.