Rôzne

Mrazené bielka

jatea - bez fotkyjatea, 11. decembra 2012

Ahoj, varecháči! Chcem sa opýtať, či má niekto skúsenosti s mrazenými bielkami. Mám ich niekoľko v mraziaku a chcela by som z nich upiecť parížske rožky. Dá sa z nich vyšľahať tuhá bielková pena?

@zareaguj


Diskusia k téme

pivonka
Až na Vareche som s dozvedela, že sa dajú bielky výborne skladovať mrazením. Neočakávala som, že sa dobre vyšľahajú po rozmrazení, ale podarilo sa. Bola som spokojná.
siskam
Ja si bielky odkladám do mrazničky vždy keď sa mi zvýšia a využijem ich vždy keď potrebujem, nechám rozmraziť a vyšľahám ako normálne čerstvé. A takto si odkladám aj vajce na potieranie koláčov, nechám rozmraziť a normálne použijem pri ďalšom pečení.
jatea
Všetkým Vám ďakujem. Tak teda skúsim, dúfam, že sa mi rožky pri pečení neroztečú
mia2404
ja som minule z mrazených bielkov robila laskonky a boli v pohode :-)))
marienka44
Aj mna to zaujima, lebo casto ich mam tak vela, ze starsie bielky z pohara vylievam do kanala.:-(
Prosim o radu, v akej nadobe ich dat do mraznicky. Urcite nemoze byt sklenena.
jatea
Ja dávam do umelohmotných kelímkov, napr. od tvarohu
broni
to ma nenapadlo, určite túto techniku v budúcnosti využijem :o)
Doteraz zvyšné bielka dostavali naši havkáči, aspoň majú peknú lesklú srsť :o)
alexdidi
Vaječné bielka mrazím už mnoho rokov a sneh z takýchto bielkov je ešte lepšie vyšľahaný ako z čerstvých bielkov.Zmrazujem ich tiež v umelohmotných kelímkoch(výborné sú od mascarpone z Lidlu) alebo v malých igelit.sáčkoch so zipsom,ktoré sa dobre uskladňujú.
hubata
Aj mne sa zdá tuhší sneh z bielkov skladovaných v mrazáku. Mám vyššiu, užšiu nádobu s vrchnákom a v nej skladujem bielky. Keď ich mám viac, tak v tej nádobe ich nechám aj "povoliť", pridám cukor a vyšľahám šľahačom.
babinka
ja davam zamrazovat v umelohmotnych mistickach a pre setrenie miesta ich potom davam do vrecuska, kolko bielkov potrebujem, tolko si odoberiem a prave dnes som si rozmrazila bielok na ozdobovanie pernikov - absolutne bez problemov.
jatea
Tak teda hlasim, ze tie zmrazene bielka nemali chybu. Odteraz uz nebudem mat strach taketo pouzit.
zajko
Ale može byt aj sklenenna ,ja davam do malych poharikov od vyživyrobim to už roky a ešte mi nepraskol ani jeden na vičko si napišem počet bielkov a datum ked treba prihodit bielok nie je problem iba odšrobujem vičko a pridam dalšie bielko vmestí sa 6 skus,neobanuješ.
cuckasiska
kočky a ma niekto skusenosti aj s mrazenim zltkov ? idem teraz piect a vsade potrebujem len bielky a zltky by som si odlozila do mrazaku na majonezu na salat. Dakujem !
babinka
Aj zltka sa daju mrazit a pouzit ako cerstve, mam to uz vyskusane, prave hladam recept na tortu iba z bielkov ( nie snehovu), tusim s orechami a minimom muky. Asi pred dvoma tyzdnami som ho videla a nedala do KK :(