Rôzne

Mozu sa podavat halusky s vlaskimy orechamy?

miki1234 - fotkamiki1234, 14. októbra 2011

mam novy napad ale neviem ci bude pracovat

@zareaguj


Diskusia k téme

sany11
mas na mysli halusky ako ked sa robia bryndzove?podla mna s orechami asi nie to je moj nazor.
babav
@miki , tazko odpovedat na tvoju otazku...ak mas novy napad ako servovat halusky s vlasskymi orechami... vyskusaj a ak bude jedlo
chutne ,pridaj recept na Varechu... ;-)
hubata
suroviny sa kombinujú podľa vlastnej chuti - a ak niekomu chutia vlašské orechy s haluškami tak prečo nie? Asi som nepochopila dobre zadanie....
mijaita
@miki1234
Drcené vlašáky? Proč ne!? Bryndza a vlašské ořechy se nevylučují. Možná bych je trochu opražila !
mijaita
A dělala bych je normálně, na slano! Klasické, úžasné, slovenské, bryndzové halušky!! :-)
hannah22
každému čo mu chutí, ja varím široké rezance s mletými orecha
mi a škoricou, navrch roztopene maslo, a zemiakove šúlance s orechami miesto maku .... :))
hubata
no a my zasa zemiakové (rezance) šúľance so strúhankou a k tomu - podržte sa - uhorkový šalát! A ideme sa za tým utĺcť v lete....
eva53
Moja nebožká svokra robievala rezance s vlašskými orechami,ja som im síce nikdy neprišla na chuť,ale manžel a svokor sa nimi išli zadrhnúť,tak im chutilo.
evanaaa
Keď mama robila múčne jedlá nasladko, tak dala každému na ne, čo chcel - mak, orechy alebo strúhanku, tam, kde to šlo. Robila perky, rezace, parené buchty,šúlance - možno tie má na mysli aj Miki1234, nie? Lebo halušky - a aké_ - zemiakové, alebo múčne? - treba upresniť, dá sa rozumieť všeličo.
hanach
milej mikinke by asi na začiatok stačili klasické z múky vajca a vody. noky s vajíčkom a dobrým šalátikom
astheart
"...s vlaskimy orechamy..." do určitě nepůjde. Ale s vlašskými orechami možná jo.... Promiňte, já jen....Každý by měl mít trochu úcty ke svému národu a jazyk je to nejdůležitější, co dělá národ národem. Omlouvám se, učitelský syndrom. Ale je tu možnost si zapnout na počítači korekci jazyka........:)
1x nyja
evanaaa
Sneica, ten link, čo si dala na tie Zlaté halušky vypadá úžasne. Niekto by to mal urobiť a dať sem aj pre iných, aby sa mohol vkladať do KK, myslím recept.
gubics
Ten link,na zlaté halušky, to je obmena dukátových buchtičiek. U nás s nie halušky(ja pod týmto pojmom poznám cesto zo zemiakov ako na bryndzové halušky), ale rezance sa robievajú s orechami, alebo s makom.
Najlepšie sú keď na vyvarené rezance dáte roztopené maslo, pomleté orechy (alebo mak),práškový cukor a ešte polejete s hustým cukrovým sirupom. (Cukor podľa potreby rozvairť v troške vody a keď vychladne, naliať na naservírované rezance, skúste sú božské)!