Rôzne

Moja skúsenosť

indian - bez fotkyindian, 20. mája 2015

Je to úplne osobné . Varím len pre seba a to ma nebaví . aspoň pre dvoch . Tá istá práca a niekdo povie či chutilo .

@zareaguj


Diskusia k téme

radost
ja -už-varím len pre dvoch..tiež ma to menej baví..to bola krása-variť pre tínedžerov..veľké hrnce..bo bol veľký apetít..a postava štíhla..teraz..??hrnce malé..a postava..??škoda slov..:-)
1x babav
klukodvody
Já vařím také pro dva ,ale mám s tím problém ,celý život jsem vařil pro hodně lidí a teď se nemohu trefit do dvou porcí a polévku máme vždycky skoro na týden .
tatranocka
Zamestnaj sa v reštaurácii alebo závodnej jedálni :) A aký problém varenie pre jedného...však recykluj:napr.jedeň deň dusené huby na smotane a za dva dni si pridaj k tomu guľky z mäsa a je to.Máš tu kopu takých (recyklovaných) jedál ☺☺☺
smejkad
presne viem, o com hovoris
ked som sama, prakticky ani nevarim
ked sme traja, nejdem sa zastavit :-)
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Aj ja varím už len pre dvoch, navarím vždy tak, že to máme na dvakrát, ale nejeme to dva dni po sebe, medzi tým si urobíme napríklad tvarohové cestoviny. Dnes sme mali ale bryndzové halušky a tie sme zjedli na posedenie :-).
katka78
@indian , ty tuším nemáš problém, že nevieš navariť pre jedného, skôr ti chýba niekto pri stolovaní, kto by tvoju snahu v kuchyni ocenil, s kým by si sa trošku porozprával... Nemáš v okolí nejakú sympatickú susedu, ktorá by sa možno potešila tvojej spoločnosti, aj tomu, že nemusí variť? :-)
kukulienka71
veď sa na to pozri z lepšej stránky: aspoň si môžeš variť podľa vlastnej chuti;-) ak varíš pre viacerých, treba robiť(väčšinou) kompromisy...
môj návrh - var a pridávaj recepty sem, niekto po tebe uvarí a pochváli ťa určite. Alebo si teda nájdi spoločnosť, čo ocení tvoju kulinársku snahu, tak ako píše Katka:-)
zuzkacho
Ano presne vzdy treba najst v kazdej situacii to pozitivne...ja by som urcite nevarila ale celkom presla na RAW, a ked uz varit tak nikdy neprihrievat...ano je to narocne ale bezpecne s cerstve jedlo je najlepsie
amelie
@indian , @katka ti to poradila namiesto mňa. Skús odniesť kúsok svojho koláča susedke a onedlho sa budeš čudovať, ako si vymieňate recepty aj koláče:-))) držím ti palce, aby si nemusel variť iba pre seba:-)))
zolik
mam znamu, ktora pred par rokmi zostala skoro zo dna na den sama. pre seba samu ju varit nebavilo tak poobchadzala susedky so skolopovinnymi detmi a navrhla im, ze ked chcu mozu ich deti chodit k nej na obedy (za velmi symbolicku ciastku) namiesto skolskych jedalni. a mala o zabavu postarane. ohlas bol väcsi nez cakala a casom zrusila klasicku obyvacku a urobila v nej jedalen. Mozno by si tiez mohol/la ponuknut takuto sluzbu v tvojom okoli. rodine, kamaratom, susedom....
evanaaa
Neviem, či by ma bavilo variť len pre mňa samu, a ak, asi tak, že raz za čas a na viac dní alebo do mrazničky......tiež sme dvaja, ale varím ako by nás bolo aspoň päť, neviem variť malé množstvá a to od samého začiatku, ale u nás sa je aj viac dní, lebo muž to tak chce, aby som navarila viac. On by polievku - vývar jedol kľudne aj týždeň, ja už nie, ale musím sa prispôsobiť, pritom mi vždy povie - no vidíš, aspoň nemusíš variť......
pivonka
Myslím, že toto nie je o varení ale o osamotení. A tu je každá rada ťažká.
1tomas1
ahojte, vidíte a ja varím pre štyroch, kde každý má iné chute a je ťažké vymyslieť a vyhovieť :)
elixir
@indian poviem Ti zase, čo riešim ja- sme dvaja a máme občas radi sladké, ale neoplatí sa piecť množstvá pre dvoch - vyriešila som to tak, že upečiem celú dávku a donesiem aj do práce kolegom. Tak máme doma koláč a nemáme "povinnosť" zjesť ho celý.
Možno by si sa mohol trošku inšpirovať. Dá sa aj s kolegami podeliť, alebo pozvi k sebe priateľov a hneď vás bude pri stole viac. :)
45678
@elix ír a tí priatelia budú nosiť stravné lístky?..lebo inak si neviem ako by dôchodcovia mohli byť takí veľkorysí a delili sa pravidelne so stravou nezištne s inými. Určite sa každý rád občas podelí o svoje kuchárske, či cukrárske výtvory, no nie z dôvodu, že bude pripravovať toľko, aby sa pravidelne delil ..isto to bolo mylslné od teba dobre ale ..? ekonomika nepustí :-))
1x ubka
elixir
Ako často a koľko ľudí si pozvať, a či vôbec niekoho, to už je na každom, keď sa cíti osamelý... Ale, také pravidelné stravovanie viacerých ľudí by šlo do peňaženiek aj pracujúcim, nielen dôchodcom. :) To som ale nemala na mysli.
64209_1478536347 - profilový obrázok
plv
plv
Ja osobne, stale varim pre dvoch, ale nieje to idealne, vzdy mi zvysi jedna dve porcie navyse, niektore jedla alebo skvor vatsina sa nedaju varit v malom mnozstve, uz je to u mna asi rutyna, zhanam si stale nejakych stravnikov, bud to najblizsich, alebo kolegov z prace, ale ano asi ide o to varit pre niekoho, ja ked som doma sam tak nevarim nic, uplna tragedia, v poslednej dobe som si oblubil rodinne stretka, vzdy to skonci tak, ze obsadim kuchynu a hrajkam sa, vseci potom s nadsenim kukaju, pytaju sa a cakuju
1x plv