Varenie

Mnamka z číny

anjel4441 - bez fotkyanjel4441, 22. apríla 2010

ahojky rada experimentujem som tu len den a som rada ked sa ozvete a pošlete niečo čo sa bude týkať čínskej kuchyne .......

@zareaguj


Diskusia k téme

frezia68
Klikni si na Hkbarbie,iste bude pridávať ďaľšie recepty.....
2010
Pisem ako sa robi v Azii nie na Slovensku.
zasada 1:
nikdy sa nepouziva mrazena zelenina,(lebo ti vide dusena mlandrava) pouzi to ca mas a to co je v sezone.
ked je kapusta daj tu, ked mrkva aj tu ,papriky, cukinu,co ta napadne cibula , cesnak.
zasada 2:
priprav zeleniny samostatne podla toho ake su tvrde a potom ich zmiesaj alebo tie tvrde ako mrkva nakrajaj na ovela mensie kusky.
zasada 3:
maso krajaj na sliziky a pouzivaj take co sa rychlo spravi , kurca alebo bravcove.
zasada3:
kup si sojovu omacku, a dalsie omacky potom, ked budes rozbehnuta.
zasada 4:
Wok je super lebo vsetko ti to pada do stredu tym padom potrebujes malo oleja malo omacky atd.
zasada 5;
Daj si ovela silnejsi plamen na sporaku prehadzuj to obracaj miesaj a skrat pripravu na polovicku .Ziadna cina aj ked mas tvrdu mrkvu nema trvat viac ako 10 minut.
zasada 6:
ked je vsetko hotove VZDY! pridaj akekolvek cerstve bylinky mas
ci je to nadrobno nakrajana pazitka jarna cibulka, koriander.
zasada7:
experimentuj
good luck


anjel4441
ja som minule robila doma a bolo to ako v čínskej reštike tak ked budem mať čas tak napíšem receptík .....
sjuz
ja som si nakúpila rôzne vecičky na asiafood.sk, a skúšam ázijské jedlá, a je to lepšie, keď má človek suroviny a originál pochutiny, ktoré dodajú "tú správnu" chuť....
vegetarianka
@sjuz vďaka za tip...klikla som a hneď som si objednala wok, už dlhšie som o ňom uvažovala. Dúfam, že mu cesta nebude dlho trvať a konečne začnem robiť čínu aj ja!
sandratamer
@sjuz , ten e-shop nemá chybu, kupujem tam suroviny na suši a plánujem drahému kúpiť darčekový balíček na ostrokyslú polievku, nevie sa jej nikdy dojesť a naučil ju jesť ja mňa :-)
anjel4441
tú polievku som eče nejadla ako chutí??...ja milujem wifonky aj ked je to polotovat a nezdravé ale tie slíže súúú božííí:)
2010
Ano su mnamky ...
ale aj ked zoberiem handru na umyvanie riadu a poriadne ju povarim s
E 621 -MSG to urobi take zazraky ze budu chutit ako wifonky.
hkbarbie
co su to wifonky? vyraz pre mna neznamy :-) ked su to instantne rezance, tak tie si davam v lietadle, ked mi nechuti nic co mi ponukaju, alebo som hladna a vecera uz bola a ranajky este v nedohladne pocas 12-14 hodinoveho letu :-)
anjel4441
jj sú..a tie mne naj na tej polievke chutia:)aj ked veriť viem:P
hkbarbie
@2010 presne ako hovoris, zasady je dobre dodrzat prave kvoli zjednoduseniu si prace a zachovaniu chuti potravin
michsamant
mna by zaujimal jeden recept, bohuzial vobec neviem ako sa vola,ale boli to krevety v takej bledej stave a na tenucko nasekany na kratke palicky zazvor a nebolo to ani prilis pikantne,ale take ine, dobre. vie niekto o com hovorim?
bozulka
@2010 fantastické "desatoro".Čínu robievam presne tak akoby som poznala tvoj návod.Suroviny ,koreniny je dobré keď sú originálne.Myslím si,že keď sa @anjel4441 už do toho dala,tak určite sa jej vyplatí investovať.Ja mám woky 2 ,veľký je liatinový a venoval mi ho syn pred 12 rokmi k Ježiškovi.Ten bol ešte z Rakúska,ale ten už používam málo a potom mám titánový tak pre nás dvoch.Rada čínu robím lebo je to rýchlo a vyzerá to dobre.A ešte je to aj zdravé lebo zelenina je polosurová.
turanec
Ja len chcem podotknut že ešte to nie je čina ked do surovin pridam sojovu omačku.Takže vela receptov je tu miš maš da tam sojovku a napiše čina.