Varenie

Miešanie surovín na koláč, muffiny - poradie

silvia16 - fotkasilvia16, 24. marca 2020

Aký máte názor na miešanie
surovín, ich postup. Vyskúšali by
ste recept v ktorom sú suroviny
zmiešané úplne iným postupom
ako robíte vy? Napríklad zmiešali
by ste vajíčka rovno s múkou a
maslom ako v mojom recepte na
muffiny? Ak nie, prečo?
Myslíte si, že je rozdiel napríklad v
palacinkách keď pridávate mlieko
do múky oproti múky do mlieka? A
kedy tam pridáte vajíčka? Veľmi
rada si vypočujem váš názor.
Ďakujem. V Anglicku sa mieša
skoro všetko ináč než na Sk.
Nemám problém vyskúšať ich
postupy.

@zareaguj


Diskusia k téme

tomeska
Sú recepty, kde na poradí miešania surovín záleží . Mufiny som ešte nepiekla . Palačinky : v troche mlieka rozmiešam vajíčka, osolím osladím , pridám dalšie mlieko, nasypem múku a rozmiešam na hustú kašu , kde zase prilievam mlieko až na hustotu potrebnú na pečenie. Mne sa osvedčila 2/3 hladká a 1/3 hrubá múka . Niekto pridáva i roztopené maslo. Kolko čoho tam dám, je odhadom. Podla toho či robím 10 alebo 30 ks. prax, skúsenosti, odhad, ... Ak začínaš, tak radšej podla receptu .
smejkad
Standardne robievam tak, ze zmiesam praskove a pridavam tekute. Ale su recepty, ktore idu tak povediac hlava nehlava a aj tak su výborné
Napr Konecne vlacne muffiny maju iny postup a su famozne
Alebo Chlieb bez miesenia, detto
Treba pozriet v komentaroch ako dopadli ti, co skusili
viera1
Varenie a pečenie má svoje zákonitosti a každý recept,ktorý neupozorní na zradu v postupe,je zlý.Pri pečení a varení treba vedieť viac ako len čítať recept,keby to tak nebolo,tak by každý z nás mohol byť profesionálny kuchár/cukrár :). Dnes je ťažké nájsť dobrú kuchársku knihu pre neskúsených,knihy píše kde-kto,niektorí nemajú ani základné znalosti z odboru a málo z nich má schopnosť myslieť ako začiatočník,ktorý pozerá na záver receptu z úžasom,keď sa dočíta:" ...a v stredne teplej rúre upečieme."Napr. do riedkeho cesta môžeš pridať múku,z hustým už neurobíš nič,recept na palacinky ako svetovo najvyhľadávanejší recept je tiež zlý,ak v ňom nepíšu,že cesto musí 20min. postáť,potrhaná a prilepená prvá palacinka nie je zákonitosť,ale následok nedodržania postupu a druhá sa už podarí preto,že uplynie čas,kým tú prvú zoškrabeš a cesto sa medzitým dostane do požadovaného stavu.A tak by som mohla pokračovať,ale niektorí rady prijmú,iní nie ☺.
silvia16
@tomeska (25.3.2020 00:27)

Práve o tých palacinkách hovorím. Napríklad Anglickom recepte, ktorý robím aj ja to miešam naopak. Vajíčka rozmiešam s múkou a do toho pridávam po troške mlieka. Robila som aj naopak že rozmiešam vajíčka, pridam lieko a potom pridávame múku. Nevidím v tom belly rozdiel ktorým spôsobom ale chcem vedieť či druhy áno. Ďakujem za váš koment Tomeska.
silvia16
@smejkad (25.3.2020 06:39)

Určite pozriem na tie komentáre chlieb bez miešania. Len ten názov hovorí pol odpovede. Ďakujem
silvia16
@viera1 (25.3.2020 08:33)

Ďakujem Viera, za váš koment a znalosť. Presne s vami súhlasím. Teraz je všade plno kníh a receptov, ktoré sú veľmi rozlišné a niektoré od neskúsených kuchárov. Pokiaľ človek nejde do školy sa učiť, tak sa tieto znalosti ako nechať cesto na palacinky odpočinúť málokde dozvie. Ja žijem v Anglicku a tu sú skoro všetke recepty naopak ku slovenským. Ale stále fungujú dobre. Keď som robila cesto na muffiny tak som dala vajíčko hneď na začiatku pretože som chcela ísť do bodky s receptom od pani, ktorá má muffinkovú kaviareň v UK. A sú výborné. Keby ste sa dostali k receptu, v ktorom postup je úplne iný než poużívate vy, vyskúšali by ste, alebo by ste šli podľa seba?
babidka
Ja sa na prvykrat obycajne drzim striktne receptu.Niekedy to vyjde, niekedy aj nie.Ale obcas idem intuitivne .Ked je recet oznaceny ako mufin, tam to robim tak , ako sa to bezne robieva...zmiesam spolu suche , zmiesam spolu mokre a potom to opatrne zmiesam spolu.Piskota ma tiez svoj zauzivany postup.Pri palacinkach to neriesim, tam je asi najdolezitejsie ,aby cesto postalo 20-30 minut a potom sa pecie.
rulik
ja dodržujem postupy suché zvlášť, mokré zvlášť, to vajce sa lepšie premieša so surovinami keď je najprv rozmiešané, priamo do múky by sa mohlo stať, že niekde bude a niekde nie, alebo potom dlho miešať a niektoré cestá to nemajú radi
jozka2
Akosi mam zauzivane,ze cukor, sol, vajicko,olej preslaham s mliekom.Z predpisaneho mnozstva mlieka nahradim 1/3 vody,alebo este lepsie mineralku.Muku pridavam postupne.prva palacinka je na skusku podla toho pridam tekutinu ci muku.Musi to postat aby sa uvolnil lepok.Ja vacsinou peciem palacinky s pridanim 1 potreteho jablko, su vynikajuce vlacne,stavnate.Prva palacinka sa mi nikdy poriadne nepodari,lebo panvica nie je este dostatocne rozohriata,dolezite je potrierat panvicu pierkami alebo naolejovanou servitkou.