Varenie

Medový kremeš

evia - bez fotkyevia, 1. decembra 2023

Prvý krát sa chystám robiť medový kremeš. Moja otázka je: môžem si cesto pripraviť 2-3 dní vopred a deň pred podávaním naplniť? Zvyknem na sviatky robievať plnený medovník a tam sa dá cesto - pláty upiecť vopred, ale netuším ako to je s medovým kremešom. Ďakujem za rady.

@zareaguj


Diskusia k téme

tomeska
Aké je to cesto. ak to, čo na medové rezy, tak nie je problém upiect' skor. Dnes sa pečie s predstihom pomalu všetko. Upečiem, dobre zabalím a šup do chladu. Naplním podl'a potreby.
A len tak medzi nami dievčatmi:: ja som hrozne alergická na slovo krémeš, ak nie je z lístkového cesta. Všetky ostatné z iného cesta sú pre mňa rezy.
babidka
Kludne to urob.Aj 2 tyzdne dopredu.Iba vychladnuty zabal do folie a daj do krabice alebo staci aj 2 vrstvy baliaceho alebo ineho papiera.Aby velmi nevyschol.Napln si ho den vopred, nechaj odstat a potom pokrajaj.Od kremu cez noc mierne prevlhne a bude sa dobre krajat.
sovka62
Hlavne ho naplneni nedavaj zmaknut do chladnicky. Raz som ho piekla v lete, naplnila, supla do chladnicky a na druhy den vybrala rovnako tvrdy ako bol den predtym.