Rôzne

Medovničky

sneica - fotkasneica, 12. októbra 2011

kazda gazdinka ktora vypeka na sviatky medovniky ma svoj
oblubeny recept...ja nemam...,piekla som ich len raz boli tvrde..ktosi
mi poradil aby som pridala k medovnikom jablko nakrajane,a ja som
to zabalila do sacku aby medovniky zmekli...medovniky nasiakli takou
neprijemnou vonou akoby plesnivym jablkom...nikdy viac som ich
nepiekla a svokra mi nabalila vzdy dost...na varecha.sk je receptov
vela a ja by som chcela taky otukany,vycibreny a hlavne aby
medovniky boli po upeceni mekke...

@zareaguj


Diskusia k téme

kucharka100
@sneica , skús tie, ktoré som pridala do svojich receptov ja.....sú mäkké po upečení, ale aj potom. Treba skúsiť trebárs z polovičnej dávky ak sa ti budú pozdávať a chutiť, tak budem len a len rada.
sovka62
@sneica , pozri si môj recept na medové koláče s makom. Príprava je veľmi jednoduchá, sú pomerne lacné, nejde tam veľa medu, vôbec žiadny tuk a sú mäkké hneď a v plechovej krabici mäkké aj ostanú. Samozrejme nemyslím, aby si ich piekla makové, len holé medovníky z toho cesta. Ja ich pekávam často a vnučky ich vždy zmastia na šup.
tothka
Je tu veľa medovníčkov, každý má svoje obľúbené, ja napríklad pečiem podľa tohoto receptu
varecha.pravda.sk/recepty/medovnicky-ihned-makke/11699-recept.html
treba vyskúšať a nájsť si ten, čo ti bude vyhovovať najlepšie, ja ich pečiem niekoľko krát do roka, môj vnuk ich miluje.
smajliqa
treba asi fakt skusat,,, my sme medovnicky dostavali vzdy od babky, a boli skvele, ale ked sme sa pytali na recept, tak len kyvla ramenami, no proste to su tie babickovske recepty, prave, ktore vedia len nase babky :))) a nech vysvetluju kolko chcu, vzdy povedia bud, to tak od oka,alebo sak viiis,,, no takto a tak... cca... a podobne.. skratka su to uz tak naucene, ze to ani vysvetlit nevedia:)
ja som s maminou robila medovniky len raz, bola som mensia, a boli tvrde ako kamen... bolo to prvy a posledny krat a moja mama to vzdala... a po pravde ja som sa tiez este neodhodlala skusit to, lebo pocujem z kazdej strany ako sa nepodarili...
ale asi pojdem skusit ten recept co napisala SANDRATAMER , idem to mrknut, ked su zevraj makkucke :)
sneica
@sandratamer ,medovnicky vyzeraju nadherne a iste su chutne...
@lucylee ,krasne medovnicky taktiez...
@kucharka100 ,vyskusam Badiánový medovník...
@sovka62 musi byt skvela kombinacia ja makovu plnku milujem...krasne su...
@tothka , recept je osvedceny....a su krasne...som okukala aj tie anyzove srdiecka :)
takze viem ako to urobim,nebudem robit cele davky ale polovicne a upeciem z kazdeho ponuknuteho receptu a zistim ktore budu pre nas tie PRAVE....tak by som mala zacat cim skor...dakujem za receptiky ...degustovat budu moje deti a partner ...
sneica
iste dam vediet ktory recept sa ujal u nas...
sonulienka
Nedá mi nezareagovať aj keď je to na medovníčky skoro ale čas letí,ja robievam chalúpky dokona aj kostol som robila s perníkového cesta a s cesta ktoré mi ostane robím perníčky. S iného cesta ani nerobím vyskúšala som ich veľa ale tieto nám najlepšie chutia a potom ich uložim do krabice v strede urobím miesto na ovál chleba.Perníčky sú makké a chlieb stvrdne. Recept dám na varechu ale myslím si,že je to skoro ale ak chceš dám ho skorej.
valeri
S tým chlebom v dóze s medovníkmi to praktizujem aj ja už niekoľko rokov. Len treba vždy vymeniť suchý krajec chleba za mäkký, až kým medovníčky nezmäknú a potom ich už stačí len držať v zatvorenej dóze a vyberať len toľko čo sa zje.
mariaklara
@sneica , ak ti zostane trochu čas, pozri si aj moje, (neviem to sem vložiť ), vložila mi ich sem trochu vyššie @lucylee , ktorej ďakujem, mám aj rcp celozrnné medovníčky.
bogdika
ja do medovníčkov dávam aj mleté orechy, sú potom krehkejšie,natieram ich vajíčkom pre upečením-sú krásne lesklé- po upečení ,ešte horúce, ich nasypem do hrubého igelitového vrecka a 2. deň ich zdobím....vo vreci sa zaparia a zostanú krechkomakké!!!...upiela som ich na 1O-ky kg!!!