Varenie

Medovníčky s Bonpari cukríkmi

alenka28 - bez fotkyalenka28, 5. novembra 2013

Zdravím vás šikovní ľudkovia :) Mám otázku, ohľadom medovníčkov, do stredu ktorých sa dávajú rozlámané bonpari cukríky a tie sa pečením roztopia a vytvoria tak akoby farebné sklíčka. Minulé Vianoce som ich piekla, všetko dopadlo dobre, vychladnuté som ich uskladnila, no ked som dózu otvorila, medovníčky, teda ich stred, sa mi úplne roztiekol a všetky sa mi navzájom zlepili. Nechápem. Ako to, že bonparkový stred sa mi roztiekol ? Vie mi niekto poradiť prosím? Pečiem už roky, myslím že som celkom skúsená pekárka, ale s týmto si neviem rady. Ďakujem veľmi pekne za rady :) Alena

@zareaguj


Diskusia k téme

milad
Cukríkové okienka navlhli tak, ako keď zabudnem bon pari vo vrecku kabáta. Po čase vzdušná vlhkosť prejde i pod celofánový obal a ono to zmäkne a roztečie. Asi boli medovníčky mäkké, ešte vlhké, nevysušené a tá ich čerstvosť a vlhkosť to na tých sklíčkach spôsobila. Myslím. Skús ich nechať dobre odvetrať a dať do dózy tak, že na dno nasypeš trochu ryže- surovej, zakryješ servítkou, alebo aj ničím a tak povkladáš medovníčky. Ryža by mala pohltiť vlhkosť. Ale zas budú medovníčky tvrdšie.
irenaw
mne sa stalo to isté na medovníkových svietnikoch, ktoré stáli na stole. nakoniec boli tie okienka prázdne, všetko stieklo. tiež som použila bonpari. prvýkrát ma to nadchlo, je to krásne, ale po tejto skúsenosti som to už nikdy takto nerobila. možno by to bolo treba piecť na poslednú chvíľu, neviem. možno iné cukríky...
cuketa
mám takú skúsenosť, že niektoré "cukry" ako napríklad fondán, cukrový bielkový sneh a niektoré dropsy reagujú na počasie - nemajú radi vlhké - dáždivé a hmlisté počasie, vtedy vlhnú a roztekajú sa. Posleduj, či sa to nedeje v takomto čase
morenajea
tiež by som skúsila pri skladovaní ryžu, odsáva vlhkosť a medovníkom nijako neuškodí.
hubata
Tu pomôže jedine zvoliť cesto, ktoré je hneď mäkké a medovníčky s vitrážkami piecť 1-2 dni pred Vianocami.