Rôzne

Mastné vlasy

leela15 - bez fotkyleela15, 3. marca 2014

Ahojte. Chcem sa opýtať, či máte nejaký overený recept na mastné vlasy. Mám 24 rokov a musím si ich každý druhý deň umývať. Robím to takto: letnou vodou si namočím vlasy, potom zoberiem šampón, dám si ho vo veľkosti cca 0,50 centovky a masírujem končekmi prstov. Potom opláchnem a postup opakujem ešte raz. Všimla som si, že keď si kupujem šampón na mastné vlasy, je tam napísané s prídavkom olejov (to je jedno akých). Osobne si myslím, že to nie je správny šampón na rýchlo sa mastiace vlasy. Teraz som si kúpila aj žihľavový v lekárni, ale aj tak si musím umyť na druhý večer znova vlasy.
Poraďte, kde robím chybu???Prípadne, čo vám zabralo.

Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

ivocka5
@leela15 , skús si na internete naštudovať umývanie vlasov sódou bikarbónou :-) Vlasy sa po nej vraj dlho nemastia. Ja osobne to odskúšané ale nemám :-)
rulik
teraz v zime treba vydržať s nervanmi, nosia sa rôzne čiapky a v nich sa hlava potí a vlasy mastia, ja si kupujem staré osvedčené Dixi šampóny a nemám problém, treba si vybrať na mastné vlasy
jeka
Treba skúsiť oplachnúť si vlasy po umytí v octovej vode,aspoň ja to tak robím .
smejkad
v tomto veku to moze byt aj hormonalna nerovnovaha, nespravna antikoncepcia a podobne
celkova ocista organizmu urcite nespravi zlu sluzbu, aj ked je to trosku na dlhe lakte
rovnako nevhodny kondicioner ci slabe splachnutie moze drazdit pokozku k tvorbe mazu
andiss
Ahoj, mne raz kamoska poradila umyvat si vlasy aspon 3 tyzdne, dennodenne, avsak iba cistou vodou.

Tento problem som mavala aj ja, akonahle som upravila stravovanie aj vlasy zacali menej mastniet. Vydrzia mi aj 4 dni v celku v pohode :-)

Podla mna by ti mohla pomoct skor nejaka vlasova vodicka, napr.Vitanol, Dixi.
hanka56
mě kadeřnice říkala, že když se mi mastí vlasy ( mám také ten problém )
tak co je hlavní, nemasírovat si při umývání hlavu, umývat jen vlasy. Čím víc masíruješ hlavu, tím víc se ti mastí
eviana
Ja mam skôr opačný problém, mávam vlasy suché, ale to je asi pri kučeravých normálne... Mastné vlasy som v živote nemala a bolo aj tak, že som ich neumývala po operácii vyše týždňa (nedalo sa) ... a stravujem sa niekedy ako taký baník :) Myslím si, že to je genetikou a možno aj sušenie vlasov fénom spraví svoje... Aj hlavu si masírujem pri umývaní... skúsim ešte viac či to zaberie :)
ubka
Mastné vlasy -problém nemusí byť práve vo vlasoch, vlas je prakticky mŕtva časť vlasu samotného. Príčinu treba hľadať v endokrinologii teda správne @smejkad. Pomôže aplikácia brezovej vody na mastné vlasy večer, nechať voľne vysušiť alebo moje odporúčanie je ,vlasy menej často umývať, skôr prepudrovať suchým šamponom a naozaj pouvažovať o hľadaní príčiny v organizme:-))
evanaaa
Tiež nie je dobré vlasy až tak často umývať ( pokiaľ nerobíš v prašnom a špinavšom prostredí), lebo časté umývanie vytvára viac mazu a tiež len zľahka masírovať, aby sa veľmi neaktivovali mazové žľazy a neprodukovali viac mazu. A aj určité zdravotné problémy môžu byť príčinou mastenia vlasov, treba sa aj na ne zamerať ( napr.štítna žľaza, ap.). Myslím že by pomohla aj žihľavová voda ( výluh).
aroooo
ešte keď som chodila do školy, tiež sa mi mastili vlasy, že som ich musela umývať každé 2-3dni. Niekto mi poradil, že čím sa viac umývajú, tým sa viac mastia a tak cez prázdniny som si povedala umývam 1x do týždňa/ samozrejme že nie v prašnom prostredí, bola to hrôza vydržať/, ale odvtedy si zvykli, kľudne by vydržali aj dlhšie obdobie, ale už sa nemastia a normálne umývam raz za týždeň.
evanaaa
To je to, čo som spomínala aj aj @aroooo , ani ja si častejšie ako za týždeň neumývam. A mala som rôzne obdobia - kvalita vlasov s ami menila každých pár rokov, raz som mala suché, potom sa mi mastili, znovu suché a teraz sa mi aj trochu mastia ale už sú tu choroby a vek......
micanela
mam rovnaky problem, jeden den vlasy umyjem a druhy den rano uz vyzeram jak bezdomovec. skusala som vselico ale nezabralo nic. iba ak nejdem von tak ich neumyvam aby si trocha oddychla pokozka hlavy.
megdesign
uf... raz tyzdenne umytie vlasov je podla mna, este aj na zenu, strasne malo.... Ja som chlap a kazdy den sa sprchujem a kazdy den aj umyvam vlasy... Sice nie neake dlhe "masirovanie" ale tak normalne. Maximalne som vydrzal od piatka do pondelka, aj to uz som mal sam zo seba divny pocit.... :D
pusta
@Marcello , to je veľmi chvályhodné, lenže časté umývanie vlasov tiež nie je veľmi zdravé.
samozrejme, že je to individuálne.
ňiné a potrebné je to u pracujúcich v pašnom prostredí, v inom škodlivom prostredí, u hercov... a mnohých iných povolaniach.
julica
Ja si ako alergička umývam vlasy každý deň alebo raz za 36 hodín, jednoducho skoro vždy popri sprche, šampón občas vystriedam, niekedy vlasy do dačoho "zabalím"... pekne sa mi lesknú. Zvykla som si na pocit umytých vlasov, neznášam, keď priliehajú k pokožke. tak by som ti len poradila - umývaj si alebo ak pozoruješ aj iné problémy - daj si vyšetriť hormóny
mariamka
umyvam si vlasy tiez kazdy druhy den, ani nie kvoli mastnote, ale aby som zas mala dobry uces :) inak pri navsteve kadernicky som si vsimla nezvycajne dlhe oplachovanie a po profesionalnom ususeni, vyfenovani, prip. zehleni som mala vlasy naozaj vynimocne leskle a hebke este min. dalsie dva dni, @leela15 chcela som len naznacit, mas tento problem aj po osetreni vlasov v salone? skus sa zverit odbornicke, ked nie strihat, proste len umyt a upravit, ci budes vidiet rozdiel, mozno je to len v nespravnom osetrovani, len taka laicka rada :) samozrejme treba brat do uvahy aj vsetky vyssie uvedene faktory, co viem z vlastnej skusenosti, zihlavova voda, ocot pri oplachovani, striedat sampony, neumyvat v horúcej vode a nedrhnut pokozku...
nadia56
@leela15 ,
vlasy si mozes umyvat aj kazdy den,
miesto sampona pouzivaj na umyvanie vlasov sirove mydlo a oplachuj si ich zihlavovym cajom, pridavam link na sirove mydlo, dostanes ho kupit v kazdej lekarni,
 shop.rodinka.sk/sk/telove-a-pletove-kozmetika/1954-kawa...


alebo vyskusaj tento prirodny sampon

 zbozi.ceskyportal.eu/syncare-shampooderm-sampon-pro-nadmerne...


viac link  zbozi.ceskyportal.eu/kosmetika-zdravi/kosmetika/vlasova-kosm...


zelam ti vela zdravia a pekny den:-)
megdesign
@pusta aha.. cize ak ja som v kancli za PC a nemam zaprasene vlasy, mam si umyt vlasy raz za tyzden. A nech smrdzim jak hovado :D

Clovek sa poti, aj ked sa mu zda, ze ma suchu pokozku. Potom tu mame celkom normalne odumieranie starych koznych buniek a potom este kozny maz.

Raz za tyzden je proste malo, ci pre muza, ci pre zenu.
pusta
@Marcello , písala som, že je to veľmi chvályhodné aj to, že samozrejme je to individuálne :-)
prepáč, ale mne by sa muž, ktorý "smrdzí", hnusil :-(
tatty
Nevidím problém v umývaní vlasov každý druhý deň, skôr v tom umytí raz za týždeň. Veď keď sú vlasy mastnejšie, zaprášené, alebo pri používaní laku, tužidiel, tak ich treba jednoducho umyť. Myslím, že tie rady o škodlivosti častejšieho umývania vlasov spred niekoľko desaťročí sú dávno prežité. Určite vlasom viac škodí prach, mastnota ako voda a šampón, nehovoriac o dobrom pocite z čistých a voňavých vlasov.
brambora
tiez si neviem predstavit umyt vlasy raz za tyzden... boze moj. a hlavne u zeny, ktora ma dlhsie vlasy to musi byt nepredstavitelne... ja si umyvam 3krat do tyzdna. na treti den mam vlasy uz viditelne mastne... ale je pravdia, ze cim je clovek starsi tak sa vlasy mozno menej mastneju... moja mama je uz na dochodku a veru jej vlasy aj 5dni vydrzia a nevidno na pohlad, ze by ich mala mastne. zalezi asi od kvality a strihu vlasov, dlzky, ako casto sa hrabeme vo vlasoch. lebo zena s dlhymi vlasmi ked si ich necha rozpustene a za den si ich 200krat uhladza, tak ta ich ma urcite rychlejsie mastnejsie ako zena, ktora si rano spravi cop a do vecera sa vlasov ani nedotkne. :D
obor123
Dávam pravdu @ brambore. Všetko závisí odlžky a kvality vlasov. Môj návzor je, že raz za týždeň si vlasy umyť je málo a každý deň zas veľa. Aj dobrého veľa škódí.
methi
Kvalita vlasov je odrazom zdravia pokozky. Zdravie pokozky je odrazom stravy, inych faktorov a urcite aj genetika v tom asi bude mat prsty. Ak mas problem s mastnymi vlasmi, chod k dermatologovi, moze ti poradit vhodne pripravky a aj to ako sa mas o vlasy a vlasovu pokozku starat.
leela15
Ďakujem žienky (a samozrejme, aj za príspevok megdesign). Skúsim niečo z rád, no je pravda, že som si neuvedomila, že aj štítna žľaza to môže ovplyvniť. A je to aj hormónmi, nakoľko sa ešte trápim s akóznou pleťou. Pravda je taká, že som v dennom kontakte so zákazníkmi a cítim sa s mastnými vlasmi ako ,,lúzer,,. Najlepšie sa cítim, keď mám čerstvo umyté vlasy. Teraz skúšam brezový šampón a keď sa mi minie skúsim žihľavový. Na dni, keď ráno vstanem a mám na hlave olejničku používam suchý šampón, pričom som si myslela, že mi pomôže nie len vsiaknuť mastnotu ale aj zlepšiť kvalitu a čerstvosť umytých vlasov. Nepodarilo sa. Nevadí, idem do boja za lepšie a krajšie vlasy :)
leela15
P.S: na akóznu pleť mi pomáha toniková voda z rady Aknestop, krém Aknestop od značky Ryor. Môžem len odporučiť.
jang
Teraz sa asi mnohí budú čudovať, no ja patrím k tým, čo si vlasy nesmú umývať častejšie ako raz za týždeň. Teda aspoň od jesene do konca jari. Inak sa my vysušujú nielen vlasy ale aj pokožka a potom mám sklon k lupinám a svrbeniu pokožky. Treba používať kvalitné vlasové doplnky a vitamíny a určite si nejak pomôžete.
ja123444
Babyy, ja som sa musela zmyvat kazdy bozi den. Rano som sa zmyla a vecer mastne vlasy. Kadernicka mi poradila a ponukla sampon, a teraz mi staci ozmYvat kazdy druhy, treti den mi staci suchy sampon. Pondelok sa zmyjem a v stredu este normalnw fungujem. Sampon sa vola Black kaviar total balance shampon, cena cca 13€. Odporucujemm!!!!!!! :-)