ahojte moji myli.vedel by mi niekto poradiť recept na dobrú
marlenku? sú tu recepty ale ako si vybrať?vopred dakujem.
Diskusie
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 308 najnovší komentár včera 21:29
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 308 najnovší komentár včera 21:29
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 7 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Ivanko162: sekla sa nam plnka maslo s pudingom 13 najnovší komentár 4. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 202 najnovší komentár včera 21:29
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Lístkové tyčinky s pestom VIDEO
-
Krémové kuracie karí pečené v rúre VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Pudingovo-šľahačkové poháre s likérom a čokoládou VIDEO
-
Chutné a trvanlivé: 9 najlepších receptov na žĺtkové rezy s orechami. Klasika, ktorá neomrzí a ako bonus aj v odľahčenej verzii
-
Veľkonočná plnka: Zistite, čo všetko do nej môžete dať, aj ako ju upiecť pekne nadýchanú a šťavnatú
-
Nestarnúca klasika: Punčové rezy, metrový koláč, opitý Izidor, oblíž prst... 10 receptov na tie najobľúbenejšie veľkonočné zákusky
-
Veselé sviatky: 12x veľkonočné linecké koláčiky. Pozrite sa na tie tvary a na to zdobenie! Také môžu byť aj u vás
-
11 receptov na veľkonočné rolády: Krásne na pohľad, lahodné na jazyku. A prezliecť do nich môžete aj známe zákusky!
-
Čokoládová, kokosová, karamelová aj mrkvová: 9 receptov na veľkonočnú tortu. Jedna vám vystačí na celé sviatky
-
Pestré farby a lahodná chuť: 9x vajíčková tlačenka, chuťovka ako stvorená na veľkonočné pohostenie
dobre sa mi s cestom robí a vždy sa podarila. akurát som jedno salko nahradila karamelovým pudingom uvareným bez cukru. všetci okrem mňa ju zbožňujú :-)
Mám dobrú nevestu a ona vie, že tento pamlsok milujem a tak mám postarané :))) Keby išlo o mňa, tak si ho sama neupečiem, ani keby mleté orechy z neba padali. Radšej lokše, lekvárové buchty, osúchy a nanajvýš biskvitové cesto. Enem né tieto "zložité projekty". TO BY DOPADLO!
ús podľa tohto receptu,ja som ju robila a bola božská.
profit.etrend.sk/biznis-pribehy/ako-marlenka-vyrazila-do...
Marlenka je koláč naozaj drahý, ale v podstate , keď je doma oslava a kúpiš jednu krabicu, rozdelíš to na klasické kúsky , každému stačí jeden apri prepočte na kúpené zákusky to ani tak veľa nie je. A ešte jedna vec,:))) ak niekomu taký koláč nechutí, hi hi hi - zostane ti viac, ak to tebe chutí dvojnásobne ))
No, aby som sa vrátila k tomu koláča - naozaj vyzeral pekne, a iste bol veľmi chutný. Ale ani tou jeho živánskou by som nepohrdla. Kto z vás sa na to díval?
ten zákusok bola, podľa mňa, Zamatová roláda varecha.pravda.sk/recepty/zamatova-rolada-fotorecept/2640...
aj tá živánska vyzerala dobre, len nechápem, prečo všetky frflali, že živánska sa dáva na špajle. ja si myslím, že na špajli je ražniči. či zle si myslím? a tie nechty, fuj, ja by som im tie pazúre hned osekala. na finále farmy mala Gaba neskutočne dlhé nechty, až ma nadvihovalo. mne sa najviac páčilo, ako navarila ľudka, tá sviečková vyzerala bárs šmačne. a všimli ste si, aké majú všetci dobré bývanie - velikánska záhrada, altánok, bazén. tú kuchyňu som gabe doslova závidela, tam by sa varilo :)
Mata, fajn, ten recept si pozriem, lebo fakt ešte teraz mám naňho chuť. Jasné, že Rado robil živánsku správne, z toho môžete usúdiť, že dievky vedia všeličo, aj nechty majú bárs jak orlice, ale živánsku si mýlia s ražničim . Aj ten guláš nevyzeral zle, len ma zarazilo, že do toho okrem bravčovej masti pridáva aj maslo. To sa mi zdá vec navyše. Neviem, môj dzedko s tým nesúhlasil a on je na guláš majster.
Ja som raz dávnejšie chcela Marlenku ochutnať, ale kúpila som si len ten malý kúsok, " výrez" a to mi stačilo, mne to moc nechutilo, ale chcela by som ochutnať tú originál, alebo aspoň takú domácu ( od Varecháčok), na porovnanie. A živánska sa robí aj v mešci-alobale, nie je to len ražniči.
len tej muky davam trochu menej (mozno 55 dkg staci) lebo potom sa mi s cestom tazko pracovalo.
dobra rada: cesto treba rozvalkat uplne na tenko, ja ho rozvalkam na silikonovej podlozke, otocim na papier a silikonovu podlozku stiahnem. Krem robim len zo salka s maslom a na konci pridavam rum. Ano Marlenka je sladsia, takze staci kusok ku kave, ale v chladnicke zabalena vydrzi dlho. :-)