ahojte moji myli.vedel by mi niekto poradiť recept na dobrú
marlenku? sú tu recepty ale ako si vybrať?vopred dakujem.
Diskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár dnes 13:29
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár dnes 13:29
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 41 najnovší komentár 25. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár dnes 13:29
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 29 najnovší komentár 3. marca 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 3 najnovší komentár 10. marca 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš VIDEO
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Piškótový zákusok Včelie bodnutie VIDEO
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne VIDEO
-
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu VIDEO
-
Jogurtové pečivo so syrovou plnkou VIDEO
-
TOP rebríčky: Veľkonočné rezy, veterník na plechu aj kysnuté koláče ako pierko. Pozrite si všetky najlepšie februárové recepty
-
Upečte na želanie: 12 receptov na kysnuté záviny. Pozrite sa na tie plnky, každý si príde na svoje
-
Popolcová streda: Dnes sa začína predveľkonočný pôst. 13 tipov, čo variť bez mäsa
-
Svetový fenomén: Ošiaľ menom dubajská čokoláda. Neušla sa vám v obchode? Takto si ju môžete vyrobiť doma
-
Praktické riešenie: 10 receptov, s ktorými pripravíte mäso s prílohou naraz v jednom hrnci
-
Na posledný fašiangový víkend: 11x slané chuťovky v znamení oškvarkov a klobás
-
Prídete si na svoje: 8 receptov na drobné slané pečivo pre všetkých, ktorí zbožňujú olivy
dobre sa mi s cestom robí a vždy sa podarila. akurát som jedno salko nahradila karamelovým pudingom uvareným bez cukru. všetci okrem mňa ju zbožňujú :-)
Mám dobrú nevestu a ona vie, že tento pamlsok milujem a tak mám postarané :))) Keby išlo o mňa, tak si ho sama neupečiem, ani keby mleté orechy z neba padali. Radšej lokše, lekvárové buchty, osúchy a nanajvýš biskvitové cesto. Enem né tieto "zložité projekty". TO BY DOPADLO!
ús podľa tohto receptu,ja som ju robila a bola božská.
profit.etrend.sk/biznis-pribehy/ako-marlenka-vyrazila-do...
Marlenka je koláč naozaj drahý, ale v podstate , keď je doma oslava a kúpiš jednu krabicu, rozdelíš to na klasické kúsky , každému stačí jeden apri prepočte na kúpené zákusky to ani tak veľa nie je. A ešte jedna vec,:))) ak niekomu taký koláč nechutí, hi hi hi - zostane ti viac, ak to tebe chutí dvojnásobne ))
No, aby som sa vrátila k tomu koláča - naozaj vyzeral pekne, a iste bol veľmi chutný. Ale ani tou jeho živánskou by som nepohrdla. Kto z vás sa na to díval?
ten zákusok bola, podľa mňa, Zamatová roláda varecha.pravda.sk/recepty/zamatova-rolada-fotorecept/2640...
aj tá živánska vyzerala dobre, len nechápem, prečo všetky frflali, že živánska sa dáva na špajle. ja si myslím, že na špajli je ražniči. či zle si myslím? a tie nechty, fuj, ja by som im tie pazúre hned osekala. na finále farmy mala Gaba neskutočne dlhé nechty, až ma nadvihovalo. mne sa najviac páčilo, ako navarila ľudka, tá sviečková vyzerala bárs šmačne. a všimli ste si, aké majú všetci dobré bývanie - velikánska záhrada, altánok, bazén. tú kuchyňu som gabe doslova závidela, tam by sa varilo :)
Mata, fajn, ten recept si pozriem, lebo fakt ešte teraz mám naňho chuť. Jasné, že Rado robil živánsku správne, z toho môžete usúdiť, že dievky vedia všeličo, aj nechty majú bárs jak orlice, ale živánsku si mýlia s ražničim . Aj ten guláš nevyzeral zle, len ma zarazilo, že do toho okrem bravčovej masti pridáva aj maslo. To sa mi zdá vec navyše. Neviem, môj dzedko s tým nesúhlasil a on je na guláš majster.
Ja som raz dávnejšie chcela Marlenku ochutnať, ale kúpila som si len ten malý kúsok, " výrez" a to mi stačilo, mne to moc nechutilo, ale chcela by som ochutnať tú originál, alebo aspoň takú domácu ( od Varecháčok), na porovnanie. A živánska sa robí aj v mešci-alobale, nie je to len ražniči.
len tej muky davam trochu menej (mozno 55 dkg staci) lebo potom sa mi s cestom tazko pracovalo.
dobra rada: cesto treba rozvalkat uplne na tenko, ja ho rozvalkam na silikonovej podlozke, otocim na papier a silikonovu podlozku stiahnem. Krem robim len zo salka s maslom a na konci pridavam rum. Ano Marlenka je sladsia, takze staci kusok ku kave, ale v chladnicke zabalena vydrzi dlho. :-)