ahojte moji myli.vedel by mi niekto poradiť recept na dobrú
marlenku? sú tu recepty ale ako si vybrať?vopred dakujem.
Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 315 najnovší komentár dnes 18:04
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 1 najnovší komentár 4. augusta 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár 1. augusta 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 315 najnovší komentár dnes 18:04
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 1 najnovší komentár 4. augusta 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár 1. augusta 2025
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 208 najnovší komentár 31. júla 2025
- Mimka946: Platkova želatina 9 najnovší komentár 29. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 251 najnovší komentár dnes 18:04
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 1 najnovší komentár 4. augusta 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 35 najnovší komentár 26. júla 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Už ste o tom počuli? Túto účinnú zbraň proti otravnému hmyzu na balkóne má doma každý VIDEO
-
Kuracie rezančeky s pestrou zeleninou VIDEO
-
Ľahučká maková bublanina s ovocím VIDEO
-
Pikantný vajíčkový šalát VIDEO
-
Demikát, to je svetový unikát! Takto sa jedinečná slovenská bryndzová polievka varí na Liptove VIDEO
-
Zapekaný karfiol s mletým mäsom a ryžou VIDEO
-
Slaná bublanina VIDEO
-
Zásoby do komory: 12 variácií ako spracovať uhorky na zimu. Zaváranej klasike tu konkurujú aj netradičnejšie chuťovky
-
Letné pečenie: 11 receptov na osviežujúce citrónové rezy
-
Navrch koláča: 7 spôsobov, ako urobiť chrumkavú mrveničku aj bez masla
-
To naj z Varecha.sk: 11 najklikanejších receptov na slané cuketové koláče
-
Najlepšie recepty: Starostove rezy, bryndzový koláč, bublanina... V júli sa pieklo vo veľkom a toto vám najviac zachutilo
-
Obedy aj večere: Sezónna zelenina, nedeľné mäso aj niečo sladké pre deti. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Bez rúry aj veľkej námahy: 14 receptov na nepečené zákusky s ovocím
dobre sa mi s cestom robí a vždy sa podarila. akurát som jedno salko nahradila karamelovým pudingom uvareným bez cukru. všetci okrem mňa ju zbožňujú :-)
Mám dobrú nevestu a ona vie, že tento pamlsok milujem a tak mám postarané :))) Keby išlo o mňa, tak si ho sama neupečiem, ani keby mleté orechy z neba padali. Radšej lokše, lekvárové buchty, osúchy a nanajvýš biskvitové cesto. Enem né tieto "zložité projekty". TO BY DOPADLO!
ús podľa tohto receptu,ja som ju robila a bola božská.
profit.etrend.sk/biznis-pribehy/ako-marlenka-vyrazila-do...
Marlenka je koláč naozaj drahý, ale v podstate , keď je doma oslava a kúpiš jednu krabicu, rozdelíš to na klasické kúsky , každému stačí jeden apri prepočte na kúpené zákusky to ani tak veľa nie je. A ešte jedna vec,:))) ak niekomu taký koláč nechutí, hi hi hi - zostane ti viac, ak to tebe chutí dvojnásobne ))
No, aby som sa vrátila k tomu koláča - naozaj vyzeral pekne, a iste bol veľmi chutný. Ale ani tou jeho živánskou by som nepohrdla. Kto z vás sa na to díval?
ten zákusok bola, podľa mňa, Zamatová roláda varecha.pravda.sk/recepty/zamatova-rolada-fotorecept/2640...
aj tá živánska vyzerala dobre, len nechápem, prečo všetky frflali, že živánska sa dáva na špajle. ja si myslím, že na špajli je ražniči. či zle si myslím? a tie nechty, fuj, ja by som im tie pazúre hned osekala. na finále farmy mala Gaba neskutočne dlhé nechty, až ma nadvihovalo. mne sa najviac páčilo, ako navarila ľudka, tá sviečková vyzerala bárs šmačne. a všimli ste si, aké majú všetci dobré bývanie - velikánska záhrada, altánok, bazén. tú kuchyňu som gabe doslova závidela, tam by sa varilo :)
Mata, fajn, ten recept si pozriem, lebo fakt ešte teraz mám naňho chuť. Jasné, že Rado robil živánsku správne, z toho môžete usúdiť, že dievky vedia všeličo, aj nechty majú bárs jak orlice, ale živánsku si mýlia s ražničim . Aj ten guláš nevyzeral zle, len ma zarazilo, že do toho okrem bravčovej masti pridáva aj maslo. To sa mi zdá vec navyše. Neviem, môj dzedko s tým nesúhlasil a on je na guláš majster.
Ja som raz dávnejšie chcela Marlenku ochutnať, ale kúpila som si len ten malý kúsok, " výrez" a to mi stačilo, mne to moc nechutilo, ale chcela by som ochutnať tú originál, alebo aspoň takú domácu ( od Varecháčok), na porovnanie. A živánska sa robí aj v mešci-alobale, nie je to len ražniči.
len tej muky davam trochu menej (mozno 55 dkg staci) lebo potom sa mi s cestom tazko pracovalo.
dobra rada: cesto treba rozvalkat uplne na tenko, ja ho rozvalkam na silikonovej podlozke, otocim na papier a silikonovu podlozku stiahnem. Krem robim len zo salka s maslom a na konci pridavam rum. Ano Marlenka je sladsia, takze staci kusok ku kave, ale v chladnicke zabalena vydrzi dlho. :-)