ahojte moji myli.vedel by mi niekto poradiť recept na dobrú
marlenku? sú tu recepty ale ako si vybrať?vopred dakujem.
Diskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár dnes 14:22
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár dnes 14:22
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 628 najnovší komentár dnes 14:22
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vianočný zemiakový šalát s cviklou plný chuti a farieb +video -
Sušienková škatuľka s kandizovaným zázvorom -
Šťavnatá štefanská sekaná v slaninke. Tento sviatočný recept sa vždy podarí +video -
Orechový tart s ríbezľovým lekvárom -
Perníčky +fotopostup -
Raňajkové avokádové tortily +fotopostup -
Orieškové bochníčky s krémom
-
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej -
Vianočné pečivo - plnené orechy -
Apsheron - lieskovoorieškový zákusok +fotopostup -
Poctivá domáca hubová kapustnica s mrveničkou. Pochutnáte si, aj keď je bez mäsa +video -
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Kysnutý koláč s karamelizovanou jablkovou náplňou +fotopostup -
Trojchodové menu z teplovzdušnej fritézy. Pestré hranolčeky, mandľové rezne a jednoduchý perník
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie
dobre sa mi s cestom robí a vždy sa podarila. akurát som jedno salko nahradila karamelovým pudingom uvareným bez cukru. všetci okrem mňa ju zbožňujú :-)
Mám dobrú nevestu a ona vie, že tento pamlsok milujem a tak mám postarané :))) Keby išlo o mňa, tak si ho sama neupečiem, ani keby mleté orechy z neba padali. Radšej lokše, lekvárové buchty, osúchy a nanajvýš biskvitové cesto. Enem né tieto "zložité projekty". TO BY DOPADLO!
ús podľa tohto receptu,ja som ju robila a bola božská.
profit.etrend.sk/biznis-pribehy/ako-marlenka-vyrazila-do...
Marlenka je koláč naozaj drahý, ale v podstate , keď je doma oslava a kúpiš jednu krabicu, rozdelíš to na klasické kúsky , každému stačí jeden apri prepočte na kúpené zákusky to ani tak veľa nie je. A ešte jedna vec,:))) ak niekomu taký koláč nechutí, hi hi hi - zostane ti viac, ak to tebe chutí dvojnásobne ))
No, aby som sa vrátila k tomu koláča - naozaj vyzeral pekne, a iste bol veľmi chutný. Ale ani tou jeho živánskou by som nepohrdla. Kto z vás sa na to díval?
ten zákusok bola, podľa mňa, Zamatová roláda varecha.pravda.sk/recepty/zamatova-rolada-fotorecept/2640...
aj tá živánska vyzerala dobre, len nechápem, prečo všetky frflali, že živánska sa dáva na špajle. ja si myslím, že na špajli je ražniči. či zle si myslím? a tie nechty, fuj, ja by som im tie pazúre hned osekala. na finále farmy mala Gaba neskutočne dlhé nechty, až ma nadvihovalo. mne sa najviac páčilo, ako navarila ľudka, tá sviečková vyzerala bárs šmačne. a všimli ste si, aké majú všetci dobré bývanie - velikánska záhrada, altánok, bazén. tú kuchyňu som gabe doslova závidela, tam by sa varilo :)
Mata, fajn, ten recept si pozriem, lebo fakt ešte teraz mám naňho chuť. Jasné, že Rado robil živánsku správne, z toho môžete usúdiť, že dievky vedia všeličo, aj nechty majú bárs jak orlice, ale živánsku si mýlia s ražničim . Aj ten guláš nevyzeral zle, len ma zarazilo, že do toho okrem bravčovej masti pridáva aj maslo. To sa mi zdá vec navyše. Neviem, môj dzedko s tým nesúhlasil a on je na guláš majster.
Ja som raz dávnejšie chcela Marlenku ochutnať, ale kúpila som si len ten malý kúsok, " výrez" a to mi stačilo, mne to moc nechutilo, ale chcela by som ochutnať tú originál, alebo aspoň takú domácu ( od Varecháčok), na porovnanie. A živánska sa robí aj v mešci-alobale, nie je to len ražniči.
len tej muky davam trochu menej (mozno 55 dkg staci) lebo potom sa mi s cestom tazko pracovalo.
dobra rada: cesto treba rozvalkat uplne na tenko, ja ho rozvalkam na silikonovej podlozke, otocim na papier a silikonovu podlozku stiahnem. Krem robim len zo salka s maslom a na konci pridavam rum. Ano Marlenka je sladsia, takze staci kusok ku kave, ale v chladnicke zabalena vydrzi dlho. :-)