ahojte moji myli.vedel by mi niekto poradiť recept na dobrú
marlenku? sú tu recepty ale ako si vybrať?vopred dakujem.
Diskusie
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 6 najnovší komentár 25. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 409 najnovší komentár dnes 10:13
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 409 najnovší komentár dnes 10:13
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 6 najnovší komentár 25. decembra 2024
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 13 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 238 najnovší komentár dnes 10:13
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 4 najnovší komentár 25. decembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny VIDEO
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Toto sú stálice: 10 najlepších klasických koláčov a zákuskov na vianočné sviatky. Sú tu aj tie vaše?
- Linecké koláčiky: Prezradíme vám najlepší recept aj fintu, ako z jedného cesta urobiť 7 druhov vianočného pečiva
- Rokmi overené: 10 receptov na vianočné plnené oriešky, ktoré piekli už naše babky
- Budú vítané: Syrové, tvarohové, bryndzové aj lacné. 11x slané drobné pečivo na vianočné sviatky
- Cukrárske tajomstvo: Ako zvyknete rozpúšťať čokoládu? Na tento dôležitý fakt určite nezabudnite!
- Šuhajdy, grilážky, guľky: 10 tradičných nepečených vianočných cukroviniek. Toto sú hity každých sviatkov
- 8x plnené kokosky: Stavte sa, že tieto koláčiky sa cez Vianoce minú ako prvé
dobre sa mi s cestom robí a vždy sa podarila. akurát som jedno salko nahradila karamelovým pudingom uvareným bez cukru. všetci okrem mňa ju zbožňujú :-)
Mám dobrú nevestu a ona vie, že tento pamlsok milujem a tak mám postarané :))) Keby išlo o mňa, tak si ho sama neupečiem, ani keby mleté orechy z neba padali. Radšej lokše, lekvárové buchty, osúchy a nanajvýš biskvitové cesto. Enem né tieto "zložité projekty". TO BY DOPADLO!
ús podľa tohto receptu,ja som ju robila a bola božská.
profit.etrend.sk/biznis-pribehy/ako-marlenka-vyrazila-do...
Marlenka je koláč naozaj drahý, ale v podstate , keď je doma oslava a kúpiš jednu krabicu, rozdelíš to na klasické kúsky , každému stačí jeden apri prepočte na kúpené zákusky to ani tak veľa nie je. A ešte jedna vec,:))) ak niekomu taký koláč nechutí, hi hi hi - zostane ti viac, ak to tebe chutí dvojnásobne ))
No, aby som sa vrátila k tomu koláča - naozaj vyzeral pekne, a iste bol veľmi chutný. Ale ani tou jeho živánskou by som nepohrdla. Kto z vás sa na to díval?
ten zákusok bola, podľa mňa, Zamatová roláda varecha.pravda.sk/recepty/zamatova-rolada-fotorecept/2640...
aj tá živánska vyzerala dobre, len nechápem, prečo všetky frflali, že živánska sa dáva na špajle. ja si myslím, že na špajli je ražniči. či zle si myslím? a tie nechty, fuj, ja by som im tie pazúre hned osekala. na finále farmy mala Gaba neskutočne dlhé nechty, až ma nadvihovalo. mne sa najviac páčilo, ako navarila ľudka, tá sviečková vyzerala bárs šmačne. a všimli ste si, aké majú všetci dobré bývanie - velikánska záhrada, altánok, bazén. tú kuchyňu som gabe doslova závidela, tam by sa varilo :)
Mata, fajn, ten recept si pozriem, lebo fakt ešte teraz mám naňho chuť. Jasné, že Rado robil živánsku správne, z toho môžete usúdiť, že dievky vedia všeličo, aj nechty majú bárs jak orlice, ale živánsku si mýlia s ražničim . Aj ten guláš nevyzeral zle, len ma zarazilo, že do toho okrem bravčovej masti pridáva aj maslo. To sa mi zdá vec navyše. Neviem, môj dzedko s tým nesúhlasil a on je na guláš majster.
Ja som raz dávnejšie chcela Marlenku ochutnať, ale kúpila som si len ten malý kúsok, " výrez" a to mi stačilo, mne to moc nechutilo, ale chcela by som ochutnať tú originál, alebo aspoň takú domácu ( od Varecháčok), na porovnanie. A živánska sa robí aj v mešci-alobale, nie je to len ražniči.
len tej muky davam trochu menej (mozno 55 dkg staci) lebo potom sa mi s cestom tazko pracovalo.
dobra rada: cesto treba rozvalkat uplne na tenko, ja ho rozvalkam na silikonovej podlozke, otocim na papier a silikonovu podlozku stiahnem. Krem robim len zo salka s maslom a na konci pridavam rum. Ano Marlenka je sladsia, takze staci kusok ku kave, ale v chladnicke zabalena vydrzi dlho. :-)