Rôzne

Marhuľový kompót

daniela15 - fotkadaniela15, 16. septembra 2024

Tento rok sme nemali vlastné marhule, preto sme kúpili na trhu. Boli pekne vyfarbené, ale tvrdé. Zavarila som klasicky ako každý rok. Teraz som zistila, že marhule v hornej časti fľaše začínajú hnednúť. Od klinčekov to nemôže byť, tie sú dole vo fľaši. Otvorili sme na obed, chuť dobrá, ale tvrdšie. Neviete niekto, prečo hnednú? Mohla by som ich zavariť ešte raz, aby boli mäkšie?

@zareaguj


Diskusia k téme

tomeska
Niektoré ovocie hnedne,ak nie je úplne ponorené v tekutine.Broskyne,mahule,hrušky...Ak by si ich predsa znovu varila, tak kratšiu dobu,ale hnednutie by asi vyriešilo - otvorit',doliat' nálev až úplne po vrch aby tam nezostal vzduch. Videla som to vela ráz na youtube,ja to odskúšané nemám.
romca2015
Marhule môžu hnednúť, ak nie sú celé ponorené v náleve, čo umožňuje oxidácii. Skúste fľašu znova otvoriť, doliať nálev tak, aby boli marhule úplne pokryté, čo by mohlo problém vyriešiť. Ak chcete, aby boli marhule mäkšie, môžete ich znova zavariť, ale na kratší čas. Viac informácií o zaváraní ovocia nájdete v tomto článku  jidlo-tip.cz/zavarovani-ovoce-od-merunek-po-svestky/...