Rôzne

Margaretka28

fany1602 - bez fotkyfany1602, 28. júna 2012

chcem sa spýtať piekla som tie koko nut kroasanty boli výborné ale
nemala som také pekné cesto ako ty.pokiaľ som ho nenatrela herou
bolo super ale po tom prekladaní malo taku zvláštnu konzistenciu ako
keby bolo zrazené alebo čo!pritom som postupovala presne podla
receptu.pri prekladaniach treba čakať?dakujem vopred.

@zareaguj


Diskusia k téme

margaretka28
Ja ked cesto poprekladám,načakám,ale hned vaľkám.Vo väčšine receptov kážu čakať 15-20 minút aj pri pagáčoch a celkovo pri prekladanom ceste,raz som mala veľmi naponáhlo a tak som nečakala a hned vaľkala a podarilo sa,tak od vtedy už nečakám,lebo osobne v tom nevidím rozdiel.To čo opisuješ neviem čím to je....a už sú upečené?Rada by som ti poradila,ale neviem,je pravda že to cesto je iné až pokým nepojme do seba ten tuk,ale to sa deje práve tým vaľkaním a prekladaním,potom sa pekne listkuje.Ja som tam vtedy použila tiež heru a bolo to ok,ale tuším úplne najlepšie je to maslo.Mrzí ma ,že ti nevyšli podľa predstáv,niekedy je to v múke a niekedy možno aj v tom tuku,ja vidím rozdiel aj v kupovaných lístkových cestách,že aj pri tej istej značke to nie je vždy to isté.Tak moc som ti asi nepomohla.A ešte ked chceš niečo vedieť ohladne receptu,nemusíš zakladať diskusiu,stačí ked napíšeš komentár pod recept,mne to príde do mailu a odpoviem ti aj tak.ahoj a prajem pekný večer.:-)
sovka62
@fany1602 , nemala si tú Heru príliš mäkkú? Lebo ak áno, mohla sa ti vpiť do cesta, podľa tvojho popisu mi to tak pripadá. Keď robím pľundrové cesto, tuk si vaľkám medzi dvomi fóliami približne na veľkosť cesta, na ktoré ho budem klásť, také rozvaľkané aj s fóliou ho vložím na prázdnu poličku do chladničky. A potom začnem robiť kvások a miesiť cesto, takže kým ho mám hotové, tuk je stuhnutý.Vyberiem ho, stiahnem vrchnú fóliu, otočím a tuk položím na cesto, stiahnem fóliu a môžem prekladať.
fany1602
tak asi ano bola dosť mäkká.ale inač kroasanty sa zato zjedli lenže som ich nemala také pekné ako margaretka ale nevadi vyskúšam nabudúce!ja sa veľmi nevyznám v internetovaní ja sa len teraz učím takže stačí napísať pod recept?dobre vedieť a dakujem aj tebe pekný večer margaretka!