Zdravá výživa

Mandľové mlieko

ossie - fotkaossie, 3. apríla 2013

Dnes som si kúpila mandľové mlieko ale neviem ako si ho mám pripraviť.Poradili by ste mi nejaký fajnučký recept na raňajky prosím?:)

@zareaguj


Diskusia k téme

paploska
ossie to mlieko poslúži hlavne v prípade intolerancie na živ. mlieko. skúsi si ho pripraviť s ovsenými vločkami, medom a hrozienkami. to mám veľmi rada a je to lepšie ak je to teplé. :-)
kuchticka
Ja pijem mandlove, alebo kokosove mlieko na ranajky take ake je - bez akejkolvek upravy. Nalejem si ho asi 1 hod pred pitim, aby malo izbovu teplotu.
julica
Odkedy som si prečítala, koľko mandlí toto mlieko obsahuje, už ho nekupujem. cca 7 percent
slavka2012
Ja pouzivam mandlove mlieko namiesto normalneho do peciva (neznasanlivost bielkoviny kravskeho mlieka u syna). Samozrejme, ze som ho ochutnala, no musim povedat, ze ma prilis neoslovilo, to si uz radsej schrumnem nejaku tu mandlu:-).
trencanka
Pozerala som dnes v obchode mandlove mlieko a veru dost drahe. Podiel mandli som neskumala. Preto som si ho spravila doma dnes: 1 salku mandli dat do vriacej vody, nechat 2 minuty. Potom osupat mandle a rozmixovat so 4 salkami vody. Precedit cez gazu a mame mliecko. Mandle co zostanu v gaze sa pouziju dalej v jedle - napriklad do ovocneho salatu.
mamajanka
A ked ho budes chciet pripravit aj pre svojho draheho, tak zober srdieckovu formu na lad (staci aj z bonboniery Milka v tvare srdiecka), zmiesaj kusok tohto mlieka s cervenou farbou na potraviny a daj zamrazit. Potom to vhod do mandloveho mlieka a podavaj - romanticke! :) -->
 www.varimechutne.sk/index.php?mid=recepty...
⊂=1025480212
ossie
s tými srdiečkami to je super nápad!:O:)
trencanka
Dnes som robila dobry napoj. Domace mandlove mlieko som rozmixovala so zrelym bananom, medom. Skvele!
Alebo s mandlovym mliekom zalievam domace musli, pridam postruhane jablko, stipku skorice a med.