Rôzne

Malinova marmelada.

kuchticka - fotkakuchticka, 12. júla 2013

Potrebovala bych vediet skutocne dobry-bezpecny recept na marmeladu z malin, ktoru chcem pouzit na vianocne zlepovane cukrovinky. Ak mate skusenosti prosim o recept, pokial mozne s obmedzenim norm. cukru. Vopred dakujem za radu.

@zareaguj


Diskusia k téme

paploska
môj otec roky robí z malín, akýsi "rôsol" u nás je to marmeláda :-). Maliny odšťaví v odšťavovači, do šťavy pridá 500 g cukru/l šťavy. Nechá to pomaly vrieť a odoberá po naberačkách na panvicu a "pečie džem". Na panvici to musí robiť bublinky a hustnúť (podľa potreby) Šťavy tam nemôžeš dať veľa - len tú naberačku a pomaly "piecť". Ja doma robím všetko s prírodným cukrom, tak vyskúšaj možno sa podarí. (mne sa s ním zatiaľ opakovane nevydarila len griláž)
marianna76
ak budem mať maliny, budem robiť tak, že maliny povarím, precedím, lebo nemám odšťavovač a do tej šťavy na liter, tiež 500g cukru a ďalej pracovať podľa návodu s gelfixom. vlastne, tam ide cukor až po pridaní gelfixu....je to rýchlejšie.... možno trošičku kys.citrónovej. Nech sa ti vydarí...
pozri, takto som z hrozna robila:
 varecha.pravda.sk/recepty/sirup-z-hrozna/21735-recept.htm...

a potom z takej šťavy aj džem
 varecha.pravda.sk/recepty/hroznovy-dzem-fotorecept/22876-...
ariela6
marianna ten hroznový sirup sa ti minuli rok nepokazil tento rok by som ho aj ja spravila aký bol taky hustejši alebo ako normali sirup riedky skusim tento rok dik že si pridala ten recept
kuchticka
Dakujem vam vsetkym za radu. Ja som davno robievala tak isto - liter stavy, pol kg. cukru a (pectin) - gelfix. Tentoraz chcem bez toho gelfixu a s obmedzenim cukru, alebo dat Cukor pre diabetikov, len neviem ci sa nebude kazit a nemam ponati ako na to BEZPECNE.
jamalinka
ja robím každý rok malinový aj jahodový, marhuľový a pod. džem a ešte sa mi nepokazil, maliny odšťavím, viac krát dám do odšťavovača až kým nie sú zrnká takmer suché, potom je to hustejšie, na jeden krát varím v 3 hrncoch po 1 kg,(spolu 3 kg) aby to bolo skôr, približne cca 1/2 až 3/4, hodiny, keď už varechou píše po d ne tak pridám 0.60 kg kryšt. cukor, nechám rozpustiť, pridám za kávovú lyžičku kyselinu citrónovú, ktorá džem zahusťuje a ešte lyžičku volá sa to "Pomôcka na konzervovanie ovocia a zeleniny" dostať v potravinách, potom sa nechytá plieseň. Je tam aj chémia, ale bohužiaľ inak to asi nejde uchovať, nech sa Vám podarí...