Rôzne

Mačky na stromčekoch kivi

starkamajka - bez fotkystarkamajka, 5. mája 2013

Neviete mi niekto poradiť,čo mám robiť, aby mi mačky neobžierali konáriky kív.Robia to hlavne v noci,ráno potom nájdem vetvičky polamané na zemy.Kmeníky sme obalili umelou hmotou,tak teraz preskakujú z blizkych stromov na ne.Ešte sme ani jednu neokoštovali.Ďakujem za každý vhodný návrh.

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Nasyp pod stromčeky prípravok STOP Pes, funguje aj na mačky, neznášajú tú vôňu.
rulik
alebo postriekaj nejakým aromatickým výťažkom,ktorý by ich mohol odplašiť, rozmarín, cesnak,tymián,niečo podobné=urobiť silný odvar,dobre vyluhovať a postriekať bežným rozprašovačom, ten prípravok Stop pes nie je zlý ale mačky neprídu po zemi ku kríku, takže ho minú a neodplaší ich to
staja
sovka62, a ten STOP Pes sa predáva kde? aj u nás?
fialka49
Ja som ho kúpila v Baumaxe, predávajú ho aj v predajniach so semenami, napr. u nás v predajni AGRO
micanela
sprej ktorý vraj mačka a psy neznášajú mám tiež a je úplne na nič. Mne kocúr zožral skoro celý bonsaj + občas ochutná aj iné kvety ale tie ma tak netrápia. Dnes ideme kastrovať...dúfam, že sa chlapec ukľudní.
radost
aj mne mačky škodia na záhradke...večer všetko okey..ráno na druhý deň-záhradku nemáme pri dome-musím na bicykli-roztrhané kvety-posledne v piatok kvitnúci poniklec-až mi bolo do plaču...nachystali sme aj pasce-nič..tiež neviem čo s nimi...cez deň ich tam nevidno..no túlavých mačiek tam behá po okolí dosť..tak sa domýšľame-že to robia oni..rozkutrajú hriadky...máme aj kiwi-tam zatiaľ neškodia...
jakamaka
Mne tak lámala mačka muškáty v takých nízkych hrantíkoch.. a tak som tam nasypala štiplavej papriky /prášok/...Odvtedy sa tam "vyhrievajú" muškáty ... mačku som tam odvtedy nevidela...:):)
tornadolue
@radost pasce???? To snad nie! Ja mam dve macky a nikdy ziadne kvety, kriky, zeleninove hriadky nenicili. Behaju k nam aj macky od susedov, aj rozne tulave macky a nenicia nic. Pridavam sa k tym, co radia, ze treba najst nejaku odpudzujucu aromu. Ale asi to nie je jednoduche. Ked sme volakedy davno macky nechceli, tiez sme to chceli riesit a natrafili sme aj na odporucanie, zohnat si zo zoologickej levi trus :D Macky su teriotorialne zvierata a keby vedeli, ze vasa zahrada patri levovi, oblukom by ju obisli... ale odskusane to nemame :)
micanela
hi, hi ... predstavujem si ten levi trus rozlozeny doma v byte ...

nas maly kocur vcera spadol najprv do pracky, potom za skrinu - no proste sa nenudime a o to ide, ved ich mame na radost, nie?
paploska
dobrá dilema :-) ja chcem mačku, ale aj zdravé stromčeky :-) teraz mám mačkami podriapané stromčeky a ani jednu vlastnú mačku ....
starkamajka
Ďakujem za komentáre.Pojdem aj do Baumaxu,ale skúsim aj ZOO-popýtam sa na ten leví trus-ZOO mám blizko.Jeden rok sme išli kúpiť rastlinky až do Brna-že vraj sa volali mačka joj,smrdeli ,ale mačka chodila ďalej.Vzduchovku máme,ale ona chodí vačšinou v noci.