Rôzne

Má niekto skúsenosti s pestovaním húb?

amelie - fotkaamelie, 30. marca 2015

Kúpila som hlivovú násadu a susedka mi sľúbila kuriatkovú. Huby milujem, problém je však v tom, že neviem, ako ich pestovať: jedni odporúčajú čerstvo zrezané polená, iní slamu, jedni svetlo, ďalší šero...

@zareaguj


Diskusia k téme

jozefj
Drevo nesmie byť celkom čerstvé, ale ani staré.Polotieň.Pestujem už dlhé roky.
amelie
@jozefj , ako dlho má byť drevo zrezané a z akého stromu je najlepšie? bude hubám dobre pod stromami? treba udržiavať vo vlhkejšom prostredí? máš skúsenosti s pestovaním na slame? ja som slamu minulý rok vyskúšala na pestovanie zemiakov - iba v malom množstve - a výsledok ma milo prekvapil. veľmi pekne ti ďakujem za odpoveď:-)))
methi
@amelie nie som odbornik, ale raz som o tom hladala informacie a tam bolo, ze slama, konsky trus a sero. Ta slama je tam na to, aby udrzovala vlhkost si myslim. To len tak na okraj, co som si zapamatala :)
amelie
tak to všetko by sa dalo zariadiť, @methi , skúsim to, už sa teším, ako budú vykúkať hlavičky húb:-))
amelie
ďakujem, @methi , idem si to vytlačiť aj s diskusiou:-))) niet nad skúsenosti...
radox1
s tym pesovanim kuriatok ide skor o podvod.nepoznam nikoho komu by sa to podarilo, veselo a draho sa predava nasada dalej.
jozefj
Amelie aj by som Ti povedal aké mám skúsenosti.Ale len čo to napíšem tak ma ihneď napadnú odborníci M+R.Kuriatka sa dajú pestovať.Fotiek s hubami je na gugli koľko len chceš.Ak budeš mať záujem pšlem súkromne.
radox1
no daj mi dokaz o uspesnom vypestovani kuriatok,uprimne budem rad.ja sa pestovaniu nevenujem ani tomu nerozumiem, a nevidim dovod,preco by som ta mal napadnut,ked sa clovek moze nieco priucit.ja som ti kontroval,ked si provokoval.
jozefj
Radox staraj sa láskavo o seba.Nemám záujem s tebou debatovať.Nato si nájdi seberovných.Snaž so prosím na mňa nereagovať.Prajem Ti pekný deň.
gabriele
@radox1 mas pravdu...kuriatka sa nedaju pestovat v beznych domacich podmienkach ... @jozefj na internete moze byt x-fotiek kuriatok...ale treba si precitat odborne stranky o hubach...o tvoreni mycelia...mykorize atd. ...a prave pri pestovani kuriatok...ale aj napr. hribovitych hub vytvorit vhodne prostredie na umele pestovanie v domacich podmienkach je prakticky nerealizovatelne...
1x radox1
jozefj
Po teoretickej stránke máš pravdu.Ja mám iné skúsenosti.Moji rodičia pestovali huby keď o internete nebolo ani šajnu.Doma v Beskydách na záhrade bežne rástly krásne HRIBY .Myslite si o tom čo chcete