O Varecha.sk

Lístkové cesto

gegusqa - fotkagegusqa, 22. mája 2014

Poradťe mi ako čo najrýchlejšie rozmraziť lístkové cesto ... je hlboko-mrazené?

@zareaguj


Diskusia k téme

32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Ponoriť v mikrotenovom vrecku do vody,vodu obmieňať ,myslím studenú:-)
evanaaa
A v mikrovlnke sa nedá? Inak, takéto rýchle mrazenie , hlavne pomocou teplej vody nie je najlepšie, ale neviem, či sa
to týka len mäsa alebo aj iných mrazených potravín.
paeva
nerozmrazuj ho rýchlo, rozmrazuj ho pomaly kuchynskou teplotou, lebo z neho nebude nič.
sovka62
Lístkové cesto sa rýchlo rozmraziť nedá, teda ak ho nechceš vyhodiť, ale to ho radšej vyhoď rovno zmrznuté, ušetríš energiu.
A do budúcnosti poradím môj "cestovný poriadok". Pohostenie plánujem dva-tri dni vopred, napíšem si, čo mienim podávať, potom zoznam surovín podľa receptov, skontrolujem a napíšem, čo potrebujem dokúpiť a nakoniec si naplánujem, čo treba spraviť v ten-ktorý čas. Tak sa mi nestane, že by som napr. niečo nestihla včas vyložiť z mrazničky.
Ak potrebujem niečo stvoriť neplánovane, narýchlo, s mrazenými vecami nepočítam, radšej kúpim čerstvé.
babinka
u nas kupujeme do rezervy mrazene listkove cesto v takych kachlickovych velkostiach oddelene papierom. Ma sa vytiahnut z mrazaku iba 10 min pred pecenim, cize vyberiem, necham trosku povolit a snazim sa opatrne oddelit jednotlive platy a hned krajam a plnim a peciem. Musi to byt vsak listkove vyvalkane, ak je vcelku, s tym sa neda nic...
soncya
Ak potrebuješ okamžite použiť lístkové cesto je ešte možné urobiť jeho rýchlu náhradu: 200 g hladkej múky, nastrúhaných 250 g CERA a 11 PL ľadovej vody vypracuj (aj v robote) na cesto, dať do chladničky stačí na 1/2 hod a potom už pracuješ presne tak isto ako s rozmrazeným lístkovým cestom.
Možno som pomohla. :)
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@ evanaaa prečítajte môj i svoj príspevok:-)) ja odporucim rozmrazit ponorom v studenej vode..
Inak oki,rada čítam váše komentáre,pekný deň:-)
tothka
Prečo by sa nemohlo rozmraziť aj v mikrovlnke? Trvá mi to na "pečive" pár minút, hneď ho spracujem, obyčajne je ešte studené, zatiaľ som nikdy nemusela vyhodiť ani upečené, ani rozmrazené. Vždy si ho kupujem mrazené do zásoby, aby bolo poruke.