Rôzne

Liečenie pitím vody

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 23. augusta 2011

Inšpirovala ma diskusia na tému Očistná kúra. Pred pár rokmi som dostal e-mail, ktorý uvádzam na konci. Najprv som ho bral ako blud. Potom na odporúčanie syna, ktorý sa niečomu podobnému viac venuje, som to vyskúšal. Verte alebo nie pomáha to. Zohnal som si k tomu aj iné publikácie a niečo na tom naozaj je. Ak bude záujem kontaktujte ma e-mailom, rád vám ich pošlem.
Obdržaný e-mail uvádzam v plnom znení:

Liecenie pitím vody

Prekvapujúce! Ale pravdive! 6 pohárov vody (1,5 l). Bez výdavkov na lieky, tabletky, injekcie, diagnózy, na honoráre lekárom, atd., iba pitím čistej vody

a meditáciou sa vyliečia nasledujúce choroby.

1. Boles> hlavy
2. Krvný tlak / vysoký krvný tlak
3. Anémia ( nedostatok krvi )
4. Rheumatism ( bolesti v kĺboch / svaloch )
5. Progresívna paralýza
6. Obezita
7. Artérioskleróza ( vápenatenie tepien )
8. Zápal vedlajsích nosných dutín
9. Tachykardia ( zrýchlenie srdcovej cinnosti )
10. Závrat
11. Kasel
12. Astma
13. Zápal priedusiek
14. Tuberkulóza plúc
15. Meningitída ( zápal mozgových blán )
16. Obličkové kamene
17. Urogenitálne choroby
18. Prekyslenie, kyslost ( acidita )
19. Gastroenteritída
20. Úplavica
21. Rectal Piodapse
22. Zápcha
23. Hostorthobics
24. Cukrovka
25. Ocné choroby
26. Ocne krvácanie ( Hemorrhage ) a oftalmia ( zápal oka )
27. Nepravidelná menstuácia
28. Leukémia
29. Rakovina maternice
30. Rakovina prsníka
31. Zápal hrdla

Ako urobit túto terapiu?

1, Zavcas rano, hned ako vstanete z postele ( dokonca bez toho, aby ste si umyli zuby ) vypite 1,5 litra vody ( 5-6 pohárov). Spoznajte to co nasi indický predkovia nazvali ako "Uąa Pána Čikitsa". Umyte si potom tvár a sadnite si k meditácii.

2, Tu je velmi dolezite poznamenat, ze nic iné - ziadne iné nápoje ani ziadne iné tuhé jedlo - by sa nemalo jes> 1 hodinu pred a po vypití 1,5 l vody.

3, Ak je treba, moze byt pouzita aj varena filtrovana voda.


Je mozne vypit naraz 1,5 litra vody?

Na zaciatku sa moze zdat obtiazne vypit naraz 1,5 litra vody, ale dá sa na to postupne zvyknút. Zo zaciatku mozete vypit najskor 4 poháre a zvysok asi po dvoch minútach. Mozno zistite, ze potrebujete íst mocit 2-3 krát za hodinu, ale po case sa to stane normálne. Výskumom a skúsenostami je odsledované, ľe touto terapiou sa vyliečia pocas zaznamenaných dní tieto chotoby:

- zápcha 1 deň
- kyslost 2 dni
- cukrovka 7 dní
- tlak krvi a vysoký krvný tlak 4 týzdne
- rakovina 4 týzdne
- tuberkuloza plúc 3 mesiace

Poznámka:

Doporucuje sa, aby ludia, ktorí trpia na arteriosklerozu alebo reumu túto terapiu praktizovali 3x denne, t.j. ráno, napoludnie a vecer, 1 hodinu pred jedlom - pocas jedného týzdna a potom 2 x denne az do vyliecenia choroby.

Ako pomáha voda?

Pitie obycajnej pitnej vody správnym spôsobom cisti ludske telo. Úcinnejsie precistuje hrube crevo, aby vytváralo novú cerstvú krv, co je známe z lekárskych termínov ako Haematopaises. Je nepopieratelný fakt, ze slizotvorné záhyby hrubého a tenkého creva sú touto metódou aktivované práve tak ako teória, ze nová cerstvá krv sa tvorí pomocou slizotvorných záhybov. Ak je hrubé crevo vycistené, potom sa výziva z potravy prijímanej niekolkokrát denne absorbuje a cinnostou slizovotvorných záhybov sa premení na cistu krv. Krv je najdolezitejsia pri liecbe chorob a obnove zdravia a preto by sa táto voda mala pit v pravidelných intevaloch. Vázne vás ziadame, aby hore opísaná metóda bola starostlivo precítaná a vyskúsaná. Prosíme vás, rozsírte túto správu medzi ostatných jogínov, priatelov, znamych a blízkych-

- je to velká sluzba ludstvu.

Vsetko najlepsie

Niranjan Kumar Carma, vedec - CSC

Ústav pre výskum plazmy

@zareaguj


Diskusia k téme

mata3636
zasa další hoax a blud. keby to bola pravda, tak napr. do onkologických pacientov by lekári liali vodu a nie chemoterapiu. čistá somarina!
rybarkuchar
@mata3636 - páči sa mi Tvoj vyhranený postoj, prajem Ti aby si nikdy nemusela skúšať všetko možné len aby si vyzdravela. Vyskúšal som aj chemoterapiu aj vodu. Len neviem čo mi pomohlo.
celeblith
a konzultovali ste to s lekarom?
lebo "vraj" aj homeopatika liecia...
zdezda
Aj ja som sa dala na túto kúru pred 2 rokmi, počas dovolenky, lebo ...tak ako som očakávala, ani na autobus by som nedobehla:-)
Večer som si pripravila do džbánu vodu z vodovodu a ráno som si ju naporcovala do 6 pohárov(3dcl), ktoré som postupne pila asi 10min.(už mi voda išla aj ušami :-) mala som úžasný pocit, ako sa zvnútra umývam. Aj tak bolo, celé dopoludnie som nemohla ísť z bytu a blokovala som WC, no za týždeň som sa zbavila 1,5kg črevného "sairajtu". Verím, že odstáta voda, či pramenistá, je zdravá, teraz si robím taký pitný režim, že pijem každú hodinu, od 6.00 do 18.00, 3dcl vody a je mi fajn :-)
sonulienka
Už som aj ja dostala taký e mail aj som to skúšala ale po týždni ma nastrašili ako budú reagovať moje ladviny a tak som prestala ale teraz som zas dostala inšpiráciu.
katkub
Ja si myslím,že voda je pre človeka liekom ale netreba to až tak veľmi prehanať.
evusik
ja si myslím, že taký Niranjan Kumar Carma, vedec - CSC je určite odborník, minimálne taký ako ja :-)
je mi jasné, že topiaci sa slamky chytá a presne s tým počítajú takýto akože vedci... a o to je to smutnejšie, že si zahrávajú s chorými ľudmi...
na druhej strane pitie čistej vody nikoho nezabije, ba naopak mnohí sa môžu cítiť lepšie pretože pijú vodu pravidelne a pravdepodobne tým nahrádzajú aj nejaké to zbytočné jedlo...
alebo jednoducho veria, že im to pomôže a môže sa stať, že na krátky čas sa im upraví stav - efekt placebo.



rybarkuchar
Otvoril som asi ťažkú tému. @celeblith - konzultoval. A či veriť alebo neveriť homeopatikam to je otázka na ktorí si musí odpovedať každý sám. Ja im moc neverím.
Pre zaujímavosť pozrite si:  www.novysvet-cor.cz/news/dr-batmanghelidj-m-adams-lecba-vod...

Moja skúsenosť s pitím vody je len pozitívna. Nikdy som síce nevydržal dlhšie ako 2 týždne. Treba to brať s nadhľadom - najviac mi táto kúra chutí po dobrom fláme.
marianne69
....mne sa to nezda ako blud,ja mam s pitim vody tie najlepsie skusenosti,hlavne co sa tyka precistenia criev a bolesti hlavy,akurat 1,5 nedokazem vypit naraz,musim to rozporcovat po 3 dcl.Ci lieci rakovinu o tom by som si nedovolila tvrdit,ale urcite pomaha a lieci kopec inych neduhov...mna zbavila problemov s bolestami hlavy,upravila perilastiku,a takto vyzera,ze zmensila o 2 cm cystu...tiez si myslim,ze je to liek
megginr
denne vypijem 3 - 4,5 l prefiltrovanej vody, ale nemam pocit, ze by to so mnou daco robilo... A inak pozor, pri 5 l vody denne hrozi vyplavovanie cennych latok z tela.
vierik
Aj mňa téma zaujala,asi začnem pomaly tak koľko mi bude chutiť.Zaujala ma kvoli bolesti hlavy,moja denná mora...:-(
2010
Google preklad:
Bolo nam povedane, že po celé roky mame piť osem pohárov vody denne. Väčšina z nás sa snaží dostať cez toľko. Ale vedeli ste, môžete vypiť príliš veľa vody? Čo sa vlastne stane, keď človek pije príliš veľa vody sa znižuje koncentrácia sodíka v krvi. To spôsobí, že mozog sa zväčšiť, čo môže viesť k pocitu letargie, dokonca bezvedomie alebo smrť.

 www.abc.net.au/dimensions/dimensions_health/Transcript...
alena45
niekde som čítala, že piť sa má toľko, aby moč nebol ako voda, že to už ľadviny pracujú zbytočne. Tak neviem. Snažím sa piť čo sa dá, je to zvyk, dnes už som smädná stále. Je fakt, že hoci mi nohy stále opúchajú, nebolia ma a nemám ich studené ako pred pár rokmi. Kolegyňa si tiež zvykla a chronické bolesti hlavy (príčinu nikdy nezistili), jej ustúpili asi o 50 percent. Len pitím vody.
klekipetra
Môže to byť pre vynikajúce, ešte to tak skombinovať s delenou stravou alebo vegetariánstvom . Len preboha nie so zdravým rozumom, ten by vodnatieľku neprežil.
vladkaku
...pozrite si Mačingovej koment na Markíze, alebo si prečítajte jej knihy o detoxi a chudnutí...
evanaaa
Je dávno známe, že pitie čistej vody je najzdravšia alternatíva zdravia, ale .....závisí to od mnohých okolností. Nedávno som čítala, že veľa vypitej vody môže pôsobiť až smrť, čiže aj tu sa treba riadiť: všetkého veľa škodí, tak je to aj v tomto prípade.To ale nehovorím, že sa voda nemá piť, ale je otázne, či je každá "čistá". Kto má filtračnú kanvicu, ten ju pije, ale voda zo starých, hrdzavých potrubí, obsahujúca škodlivé kovy, voda chlórovaná ,ap. až tak zdravá nie je. A o tom, že sa za pár dní vylieči rakovina, nebodaj cukrovka, by som silne pochybovala. A tiež ľudia s vysokým tlakom by mali piť s mierou tekutiny vôbec. To, že na lačný žalúdok pôsobí preháňavo, u mňa zatiaľ neplatí, možno voda s ekrazitom (haha). A záleží od každého, ako takéto pitie zvláda a ako komu pomáha, len treba vyskúšať. A čo sa týka tých ladvín, tak na to si treba dať pozor, najmä tí, čo majú s obličkami problém. Takže, voda vás môže vyčistiť až tak, že zmiznete z tohoto sveta, hih.
Ináč, Rybarkuchar, tvoja snaha upozorniť na dobrú stránku pitia vody zbytočná nie je, treba ti aj poďakovať, každý to nemusí vedieť, nech sa teda dozvie.
nelajsia
poznám a odporúčam... funguje to , ale hlavne u ľudí, ktorí chcú niečo urobiť pre svoje zdravie a chcú sa vyliečiť bez toho, aby neustále obviňovali za svoj stav niekoho iného, lekárov, gény a pod. každý je zodpovedný za svoje zdravie a ako je už poznamenané, dôležitá je aj meditácia, predstava, že voda, ktorá bola telu dodaná, krásne očisťuje- je potrebné si to vizualizovať. Ale národný šport u nás je - večne sa len sťažovať a spochybňovať prv, než si niečo oskúšame. A potom- ak sme si devastovali telo a dušu 30 rokov a viac, minimálne polovičná doba je potrebná na to, aby sme niečo napravili - takže s pokorou a trpezlivesťou - ide to... ja osobne každý deň cvičim jogu, tibetanov, snazim sa aspoň minimum urobiť pre seba, moje telo mi slúži a teda si to zaslúži, aby som sa v ňom cítila v pohode.... drzím vsetkým odhodlaným palce...
rela
Pitie vody z filtračnej kanvice mi spôsobovalo žaludočné problémy a pálenie záhy. Pijem iba čistú vodu. Ale vypiť 2 - 3 litre sa mi nikdy nepodarilo. Keď sa snažím piť veľa vody mám pocit, že som zatopená.
hubata
Súhlasím s @evanaaa. Vodu treba popíjať a nie si preťažiť ľadviny. Moji 50 roční rovesníci istotne pamätajú že sme nevedeli čo je to "pitný režim", mama sa nestarala koľko pijeme, nechodili sme do školy s fľašami vody. Keď sme boli smädní skrížili sme ruky a napili sa z vodovodu, z fontány na námestí, prípadne čaju alebo malinovky. Sami od seba, lebo sme cítili smäd a nie nasilu. Nemyslím že by nám to nejako poškodilo. Takže asi tak: nič sa nesmie preháňať.
rybarkuchar
Bohatá diskusia – rôzne názory – tak to má byť. Neberte ma ako obhajcu, píšem len to čo som vyskúšal a za čím si stojím. Nepatrím k vyznávačom východných náboženstiev, neverím „zázračným liečiteľom“, nie som ani vegetarián ale jedno sa nedá poprieť. Pomaly ale iste isto nás ovláda farmaceutický priemysel – každé zabolenie liečime takou alebo onakou tabletkou, pcháme do seba éčka zo supermarketových „špecialít“, pravidelný pohyb na čerstvom vzduchu – vyhodnoťte si každý sám. Kde sme nechali kuchyňu a múdrosti starých mám? Stará slovenská kuchyňa sa nezakladá na bôčiku a cole ale na strukovinách a zelenine, mäso bolo 1 – 2 krát do týždňa. Obedy sa nezapíjali pivom ale vodou. Ak ma niečo bolelo, vždy sa našiel domáci liek (najčastejšie slivovica – ten liek som mal najradšej). Pravdu má @hubata – voľakedy to bola voda, čaj a minerálka. Bývam pod Nízkymi Tatrami, ale vodu z vodovodu filtrujem – katastrofa.
Chcem tým povedať, že mne dva, tri krát do roka dobre padne prepláchnuť zhumpľované vnútro. A neriešim čo hovorí nejaký Kumar Carma. Nikdy som to nebral ako liečbu – skôr ako formu očisty a to u mňa zaručene funguje.
celeblith
@rybarkuchar ja homeopatikam absolutne neverim, ja som to povedala/napisala preto, ci to nie je podobne aj s tou vodou.
Lebo my sme sa na toxikologii ucili: Vsetko je jed, zalezi v akom mnozstve.
V stredoveku tak tusim aj mucili, ze do odsudeneho nalievali vodu az kym...
rybarkuchar
@celeblith - máš pravdu, záleží od množstva - ale že by niekoho zabilo 1,5 litra vody? Skúšal som to aj s pivom, funguje to podobne akurát potom väčšinou nezostanem pri 1,5.
furdica
Ja som dost trpela bolestami hlavy. Začala som popíjat vodu , a držím sa toho . Ráno na lačno vodu, a v priebehu dna stale po troche. ale určite nie take množstvo na jedn raz, naozaj by to poškodilo ladviny. take tri deci zvladnem. Jednoznačne ked mam záhu ,pohar vody ,bolí ma hlava -pohár vody, Ladviny to zvladzu a je mu fain, ale iste by som to nebrala ako možnost schudnut. Ozaj viete ,že v stredoveku tak mučili ludí? lievikom do nich nalievali vodu ,až človek skolaboval
julica
Nuž, na to, aby vás voda zabila, musíte vypiť tak 10 až 12 litrov vody... Podľa mňa táto očistná kúra prinúti človeka prijať viac vody, a tým je úspešná. Migréna ako nedostatok vody? Nuž, asi každý s migrénou vyskúša aj nemožné, len aby tá bolesť prešla, pije, pije, pije - a nič. Alebo stará klasička @hubat á , nuž, pre ňu bolo v minulosti všetko lepšie. Môj dedo odmieat piť, ako starý človek stráca pocit smädu, tak on ho už stratil úplne. Potom odpadáva, láme rebrá, točí sa mu hlava... No a jemu mám vysvetľovať, že veď stačí piť, keď je človek smädný? Ja každé ráno vypijem skoro liter vody - bez podnetu z nejakého emailu, jednoducho cítim, že je to tak dobré, že telo počas noci nepilo a potrebuje ovlažiť. Pijem vodu alebo čaj, minerálka je slaná, sóda má bublinky, ktoré v žiadnom prípade telu nerobia dobrotu.
olgas
Asi pred dvoma mesiacmi som pozerala teleráno na Markíze a bola tam Andy Timková-niekdajšia moderátorka a ona sa zaoberá tiež touto "vodou",rozprávala o tom iba málo ale zaujímavo. Podľa nej by mali ženy ráno vypiť 1,5 l vody teplej asi ako ľudské telo,nie studenú. Mužom vraj stačí len liter. Minimálne pol hodinu nejesť a po jedle nepiť hodinu. Vodu potom každú hodinu treba piť 2x 2 dcl. Rozprávala,že akási pani jej volala,že bola na jej prednáške a začala to praktizovať a jej to pomohlo myslím na klby a ešte čosi vymenovala. Keď som sa o to trochu zaujímala, zistila som,že žlčník nemá rád veľa vody a ja som sa práve chystala na operáciu,tak som to ani neskúšala. Teraz pijem vodu ráno najviac 2 poháre viac nevládzem a cez deň to akosi zabúdam, pijem veľmi málo. Neviem či je to také účinné, ale je to na uváženie. Práve v rozhlase hovorili,že veľa vody piť je nebezpečné...To je potom ťažko o tom uvažovať.
olgas
ešte ma napadlo,že vravela žiadny čaj len vodu, keď vypijete pohár čaju, tak treba vypiť 2 poháre vody, keď vypijete šálku kávy zase 2 poháre vody
hanach
Všetko pozitíva o vode sú pravdivé aj v našej rodine. Takže nebojte sa vody najlepšie z dobrej studničky.
katkub
Najlepším liekom je čista vodička zo studničky a nie tie ochutené mineralky,ved obsahuju tolko cukru a všelijakú chémiu.Ani si neuvedomujeme ako si tým dokážeme ubližiť.
akeber
súhlasím.....s alena45....málo vody zle je , veľa vody môže porobiť veľký problém....vodou sa rakoviny nezbavíš....možno prečistíš telo ......vyhneš sa bolesti hlavy..a všetkému čo prináša nepravidelný pitný režim.......zistila som to pri chemot. že veľa vody prináša opuch a telom odchádza aj to čo by nemalo......
mariaklara
Všetky komentáre som si prečítala, no a je tu otázka: " Piť, či nepiť? " ( myslím vodu ), pred 4 rokmi som si povedala, že pitný režim budem poctivo dodržiavať a oplatilo sa. Cítim sa výborne, rôzne zdravotné problémy sú preč. Totiž voľakedy pre mňa káva bola namiesto vody, nie, že by som ju pila od rána do večera, ale okrem dvoch káv denne som nič tekuté nedala do úst. Teraz pijem 1,5l -2l vody denne. V týchto horúčavách aj viac. Tak a teraz si ešte nalejem čistej vody. " Na vaše zdravie, milí varecháči "
eifel
Zdravim vsetkych, pridam aj ja svoje skusenosti s vodou.
Lezim aktualne v posteli po sportovom zraneni chodidla. Noha samozrejme v sadre a chodim len s pomocou barli. Prve dni po uraze a osetreni som sa v pohode dvihal z postele a skackal na dvoch francuzskych barlach. Postupne mi zacali odchadzat krize, teda aspon ja som si to myslel, a bolest sa natolko vystupnovala, ze som sa uz nedokazal zdvihnut z postele bez pomoci niekoho dalsieho. Nastastie mam priatela, ktory sa vsetkymi moznymi sposobmi snazi zlapsit kvalitu zivota svojho otecka trpiaceho cukrovkou a inymi neduhmi staroby, takze ma nastudovanych spustu informacii o ludskom tele. A teraz pointa. Doporucil mi, aby som pil co najviac cistej vlaznej vody s oddôvodnenim, ze treba z tela( ladvin) mocenim vyplavit co najviac odumretych poskodenych buniek vzniknutych pri uraze a pocas jeho hojenia. A cuduj sa svete, po troch hodinach intenzivneho pitia a cikania zacala bolest v krizoch vyrazne ustupovat a dnes, teda na druhy den zase vstavam z postele bez problemov a v ramci svojich potrieb( kazdych 20 min wecko a obcas strava) sa v pohode pohybujem. Po kazdom umyti ruk v kupelni sa zohnem k vodovodu a " na hulvata" vypijem 10 riadnych duskov teplej vody. A aj na zaklade vyssie uvedenych prispevkov planujem vo vodovodnej kure pokracovat aj v stave " mechanickeho " zdravia.

zdravim Vas vsetkych

Zdeno
eifel
@Eifel (22.3.2016 11:12)

....co ovsem neznamena, ze prestanem pit pivo, tvrdy alkohol a kavicku, hi hi

Zdeno