Rôzne

Kysnuté cesto

3sandra3 - fotka3sandra3, 22. augusta 2011

Myslíte si, že na 2 a 1/4 hrnčeka múky nie je veľa 1 hrnček horúcej vody na kysnuté cesto? Cesto z tohto pomeru mi vyšlo riedke. Urobila som niekde chybu?

@zareaguj


Diskusia k téme

ancicka
Ja väčšinou ked robím kysnuté cesto,tak važím.Na pol kg.dávam štvrť l mlieka .Na hrnčeky som ešte nerobila.Nevážila si.
Potom ,či si dala olej,vajce .Ked bolo redšie,tak trebalo dosýpať múky a nič by sa nestalo,
Ja ked mi nieje daktorý rcp.hrnčekový jasny,tak si ho navažím a porovnám.Ktorý to bol rcp?Bolo by dobré napísať celý recept.
evusik
problém môže byť v tom, že ona robila v pekárničke a ty nie .... a prečo do cesta horúca voda? ani do pekárničky, ani pri normálnom miesení nepoužívam horúcu vodu, len vlažnú a do pekárne studenú, pretože pekáreň aj tak najskôr zohrieva všetky suroviny na rovnakú teplotu a voda sa dáva naspodok, potom ide múka a droždie až na vrch....
neviem si predstaviť, že by som na múku naliala horúcu vodu...

julica
A čo malo byť z toho cesta? Na chlieb to nie je veľa.
jerica
pridám odskúšaný fotorecept na kysnuté cesto ktoré nikdy nesklame , dokonca aj tie gazdinky ktoré majú rešpekt pred kysnutým cestom a vyskúšali , bez problémov strach z kysnutého cesta pominul.
3sandra3
@julica z cesta mali byť /aj boli, nakoľko som pridávala múku/ pizza guľky, viď link vyššie
domci4
jerica mohli by ste pridať ten recceptík :) aj ja mám strach
evusik
toto cesto od @sovka som robila už x-krát a musím povedať, že je vynikajúce, doteraz som s neho robila také pampúchy s kyslou smotanou tie sú úplne fantastické, alebo z orachami, tvarohom, alebo lekvárom a musím zopakovať cesto je výborné :-)
na slano som z tohto cesta neskúšala....
jerica
pridám , len čo budem mať viac času,ale @sovka recept je veľmi osvedčený , tiež je identický,rozdiel je že chcem dať pre oči = nafotený komplet čo s rukami a surovinami Hahaha, Ja som sa naučila od @sovka byť nad vecou s kysnutým,keby som OSOBNE nevidela jej kysnuté to čo je na foto neviem, neviem , teraz si tykám s kysnutým cestom , len to chlebové ma teraz zmáha nad tým som ešte nezvíťazila,ale za to je jediteľné s pochvalou , bolo aj dnes ráno horúce, pokiaľ si môj sadol k raňajkám mal na stole čerstvý chlebík , vďaka varecha.sk.
Keď vám to neponáhla je tu čoskoro. Momentálne odbehujem zo záhrady,moria ma slivky a v tom horku :-(
Ešte že už končia , len neviem čo potom začne,asi orechy,nehovorím paprika a rajčiny.
veronika353
Uf, mám dovolenku,ale nevím ,co nejdřív.Slivky dozrávají,rajčata a papriky taky,ještě máme skoré jablka na zavařování. To těsto od @sovka62 je výborné.Pěkný den:-)))))
lkubicova
Ja robím 3-hrnčeky a 1-hrnček mlieka či vody ked robím chleba alebo picu.
pachola
často robím niečo z kysnutého cesta ale nikdy nerobím presne podľa receptu , dám to čo treba a mlieko alebo mlieko s vodou dám podľa potreby ,záleží aj koľko vajec sa dá a aj veľmi od múky inak berie tekutiny múka z Pohronského Ruskova inak druhé
evanaaa
Aj mňa tá horúca voda zarazila, hneď mi padla do očí, čakala som, kto sa ozve, prvá bola Evusik. Ak si dala horúcu, tak sa ani nedivím, len sa divím tomu, že nakyslo. Voda aj mlieko, či už na kvások, alebo do cesta majú byť vlažné.
3sandra3
nakyslo, ale iba veľmi mierne,,, ale i tak som to skúsila, lebo všetky ingrediencie som už mala pripravené a navyše som bola veľmi zvedavá, ako tie pizza guľky budú chutiť... no, chuťovo boli fakt skvelé... to sa musí nechať.....
mojack
No vela robim v pekarnicke kysnute cesto. Ale aj mne sa zda pomer surovin, muka a voda + olej dost vela. Nikdy nedavam horucu vodu/ mlieko/ ale iba vlaznu. V mojich receptoch pre domacu pekaren mam vazene suroviny. Tak odmeraj a odvaz aky je rozdiel.