Varenie

KYSLA SMOTANA NA SLAHANIE

smajliqa - fotkasmajliqa, 26. júla 2011

Ahojte...
nasla som si fajnucky receptik, na take ruzicky, je to uplne lahunke.ale pisu tam ze treba pridat KYSLU SMOTANU NA SLAHANIE. akoze ja poznam bud len smotanu na slahanie, alebo kyslu smotanu... ale kyslu smotanu na slahanie. poradi mi niekto co je to?? dakujem vam pekne.

@zareaguj


Diskusia k téme

kucharronald
Kyslá smotana na šľahanie neexistuje, lebo kyslá smotana je okolo 16% a smotana na šľahanie je okolo 33%. Pridaj link, kde je ten recept.
sovka62
Myslím si, že je to smotana šľahanie (klasika 33% tuku(, ktorá sa nechá pri izbovej teplote skysnúť. Čiže bude to kyslá (lebo skysla) smotana na šľahanie.
zdezda
Nám sa nabrzlá smotana na šľahanie zgrcla, nedala sa vyšľahať, ...
perla61
Takúto smotanu používala moja mamka do vianočnej kapustnice. Jednoducho necháš šľahačkovú smotanu na teple,ona Ti skysne a ty ju použiješ.Jasné že ju nebudeš šľahať.
smajliqa
takze obycajnu slahacku necham na teple??? a ma skysnut uplne, ci staci ked ju chvilku necham v teple??? ach, to musi chutit hnusne, nie? ked to ide do kolaca.
evanaaa
Mne skysla šľahačka v chladničke, ochutnala som ju, je dobrá ako lahôdková kyslá smotana a má na prst " masla", dobrá do omáčky. Niekedy boli aj v predaji, v kútiku skysnuté , za akčnú cenu.
evanaaa
P.S, ona sa nešľahá, jasné, že by to nešlo, len sa zamieša do váry.
zdezda
...do zákuskov by som zkyslenú(zgrcnutú) šľahačku nedávala, no do omáčiek a šalátov, či kysnutých koláčov, môže byť :-)
smajliqa
tento kolac co sa chystam robit vobec nema kysnut.. zajtra vam serm hodim recept, nech mi s tym viete poradit...
maarianna
kyslá smotana sa vyšľahať nedá,ale pokiaľ sa tie koláčiky pečú tak asi treba viac tuku, kyslú šľahačku ani nikto nepredáva len ked skysne v obchode.
huck
kysla smotana na šlahanie - je podla mna, normalna sladka šlahačkova smotana 33 % , ktoru sme nechali skysnut a ako taku použili v tomto recepte - samozrejme bez šlahania. Vobec tu nejde o to vyšlahanie, ale doraz je na 33 % , pretože kysla smotana sa najde v obchode 12%, 16% a zda sa mi aj 21%
sovka62
smajliqa, zdezda, tej kyslej smotany sa netreba báť a pokojne ju do zákuskov môžete použiť. Veď aj créme fraiche je v podstate skysnutá šľahačková smotana (aby skysla, pridá sa trocha kyslej smotany) a ten používajú renomovaní kuchári, je to známa delikatesa.
sovka62
Zabudla som napísať, že sa, samozrejme, nešľahá. Ale veď @smajliqa cituje recept "pridať kyslú šľahačkovú smotanu", čiže len pridať, nešľahať!
enge149
šľahačková smotana ako píšu má 33%,už je aj 30% trvanlivá ta sá dá šľahať alebo prevariť a na parížsku šľahačku použiť a kyslá poch.smotana má 16,14,*10%tuku a používa sa na varenie,dá sa pridať do hotového jedla napr.guľášu,polievky,..na sladko sa používa ako krém do zákuskov-vymieša sa s van.cukrom a natrie na piškotu alebo na detské piškoty/torta bez pečenia/doplní sa ovocím,najlepšie čertsvým teraz v lete a môže sa podávať aj do pohárov ako múčnik,je to dnes"in"v kaviarni,cukrárni,už nie sú tie ťažké plnky,toto je ľahké a rýchle aj chutné..
evanaaa
Pozrela som si ten link, je to od Honestky ( kde sa podela?) a v mojom komentári spomínam, že ja si takúto créme frache robím doma vždy deň ( večer) pred tým, ako idem robiť nejakú omáčku alebo niečo, kde sa smotana používa - proste zmiešam si sladkú aj kyslú smotanu dokopy a nechám stáť do druhého dňa. Naučila som sa to od mamy, tá to tak robievala.
zdezda
:-) jaaaaaj, hlboko sa ospravedlňujem, za moju nevedomosť a neskúsenosť, to je super receptík od Hoheska, ihneď som si ho uložila k zákuskom(záhryzkom)
beloh
ale je taka , len ju u nas nedostat, maju ju Rusi vo svojich obchodoch,aj v Nemecku aj inde, dokonca maju aj 45% a je kysla, nas moze drzat iba slepa zavist nad mliecnymi vyrobkami rusov.