Dnes som našla veľmi zaujímavú vec- domáci pšeničný kvások - v podstate návrat do čias našich prababičiek, tak to zdieľam:
povvi.com/tarwezuurdesem/...
Dnes som našla veľmi zaujímavú vec- domáci pšeničný kvások - v podstate návrat do čias našich prababičiek, tak to zdieľam:
povvi.com/tarwezuurdesem/...
Tento mam odskusany tiez ...
varecha.pravda.sk/recepty/chlebovy-kvasok/20954-recept.ht...
S tym Sauerteig to nie je celkom take jednoduche ze sa iba prisype k muke a hotovo :-)))
varecha.pravda.sk/diskusie/sauerteig-co-som-to-vlastne-ku...
1 balíček Sauerteig
1 kocka droždia
400 g ražnej múky
250 g pšeničnej múky tmavej, chlebovej, alebo T 650 - nie výberová
2 lyžičky soli
1 lyžica medu/cukru
400 ml. vlažnej vody
slnečnica, ľan, semienka podľa chuti, rasca....
Múku preosiať, všetko spolu zmiesiť, 45 minút nechať kysnúť. Urobiť bochník, alebo dalamánky, na plechu alebo vo forme kysnúť ďalších 45 minút.
Povrch narezať
Piecť na 200 °c 50-60 minút podľa veľkosti.
Do rúry dať kastrólik s vodou.
Upečený potrieť slanou vodou.
Vždy sa mi podaril, vlastne to bol prvý pokus o pečenie chleba, keď som si kúpila Sauerteig. Je jedno, či je suché, alebo tekuté, vždy to len zmiesim s múkami a vypracujem cesto.
žeby náhoda že táto varecháčka tu propaguje stránku ženy ktorá tu vymazala všetky recepty a tak nám ostalo v KK iba .... nič?
a nemyslim, ze je tam mala navstevnost, ked jej robi reklamu aj sefcukrar Van Damme na Facebooku - skus si pozriet co vsetko na povvi je - take male to urcite nebude
To by ale bola satisfikácia, keby @martanka sem dala pár jej receptíkov, aspoň niektoré.