Dnes som čítala článok, kde ma zarazila jedna veta:"""Kuskus znie stále našim ušiam akosi cudzo, napriek tomu by sme sa ho nemali báť. """ Keďže kuskus je jedlo ktoré pochádza z tradičnej marockej kuchyne. Vyrába sa z tvrdej pšenice, ktorá je spracovaná na drobné guľôčky."""Zo začiatku som si myslela že je to niečo ako jačmenné a pšeničné krúpy len to nie je guľaté? Lenže kuskus je celozrnná cestovina z tvrdej pšenice. ...Takže aké bátie sa kuskusu........ Priznám sa ešte som na ten kuskus akosi v obchode nenarazila, alebo som si ho nevšimla. Tak aký je rozdiel medzi našou guľatou tarhoňou,(bývajú menšie aj väčšie guličky) ktorá je aj z celozrnnej múky. Tak nie sme až tak zaostalí a nevedomí. Alebo sa mýlim? Možno mi niečo uniklo.
@zareaguj
v našej slovenskej rodine ozaj tarhoňu nepoznali..moja babka -ročník 1906-to volala =strúhanka...alebo strúhané cesto..slovo tarhoňa som ju nikdy nepočula použiť..
si spokojná..??..:-)
aj ujo gúgl uvádza-že tarhoňa je cestovina..pripravená z rezancového cesta doma strúhaním na drobné kúsky..ako doma pripraviť guličky alebo ryžu z cesta -netuším..dnes sa dá kúpiť všetko..
sk.wikipedia.org/wiki/Tarho%C5%88a...
Preco minuly cas? Stale sa vyraba. A stale ju kupujeme.