Rôzne

Kuchárske knihy Varechy

jody - fotkajody, 12. marca 2011

No, na rovinu priznávam, ja som sa k tomu ešte nedostala, buď nemám čas, alebo som
lenivá, vyberte si... :-)
Ale som veľmi zvedavá, aké všelijaké rubriky ste si dali do svojich kuchárskych kníh.
Ja si napríklad ako samostatné dám určite jedlá z pečene, prípadne spolu s obličkami, lebo
som proste pečienková. Zato zo koláčovitých to zasa bude tak jedna dve rubriky, lebo
nepečiem. Ako ste na tom? A aké čudesné rubriky ste si podávali? :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

milan2
Tie rubriky zaujímajú aj mňa. Dajte inšpiráciu.
vcelka
Ja som si dala aj rubriku "šialené" - mám tak, napríklad, slimáky a medovník-latrínu...
dorisa
Ja mam jednu rubriku- neroztriedené:))))))) Neviem,kedy sa k triedeniu dostanem a či vobec to budem triediť.
altyn
@jody rubriku "pečienka" som si dal aj ja! Tiež ju mám veľmi rád! A taká "čudesná" rubrika je asi "rôzne" a tam mám že- pečený čaj..., jedlé ozdoby... a podobne. Ale to asi nieje čudné... :-)))
marianne69
...nazbieralo sa mi okolo 800 rcp a nie som to v stave este cele potriedit:-)nech sa snazim ako snazim...urobila som si chlieviky napr:chlieb a pecivko,masove jedla,zeleninove...kremove rezy a zakusky,kysnute kolace....atd....na babovky a muffinky mam specialny chlievik...no je toho na mraky,tak to robim po castiach...
marianne69
..a kedze ja som polievkova,pribudol chlievik na polievky,domaca lekaren,salaty a natierky...no kooopa je toho...
babidka
ja mam aj rubriky : cokoladove , mlete maso, tvarohove, chlieb, pecivo, kuracina...zatial:-) No a planujem- zemiakove prilohy, knedliky,predjedla, cestoviny, zeleninove hlavne jedla ...tiez som toho este vela neurobila , mam teraz ine povinnosti :-)ale tiez sa dam velmi rada inspirovat:-0
xanadu1955
:))))))) chcela som sa opýtať na to isté ja som mala v neroztriedenom cez 2000 receptov a tak som vytvorila kolonky ako každé mäso samostatne, potom šaláty keďže ich milujem na zeleninové a ostatné potom jedlá ryžové a cestovinové potom pečenie na sladké pečené a nepečené, pečenie slané a nepečené slané potom tortily, potom chlieb, bagety a samozrejme pečienka tú tiež milujem potom keď ma nejaký recept nadchol tak mám kolonkou určite chcem spraviť potom rady a nápady , zaváranie a nakladanie a ešte zopár koloniek ako nápoje teple a studené, pomazánky a nátierky, poháre pudingové, zmrzlinové, pizza a pizzove chuťovky , a čo som nevedela nijak presne zaradiť tak ostatné recepty, rozhádzala som to a teraz sa to chystám ešte raz prezrieť a keďže receptov mám príšerne veľa a určite ich všetky nespravím tak ta ich chcem ešte raz riadne vytriediť a potom dám tomu konečnú podobu a asi niektoré kolonky dám dohromady alebo vytvorím nové no kto vie ale každý si to iste spraví ako mu to vyhovuje a mám tam samozrejme kolonku vegetariánske jedlo ale možno bude mať niekto lepší nápad ako to čo som vytvorila ja a spravím to podľa neho dožvie:))))))
jezibabka1
@bambitka mám viac rubrík, ale rezne sú rezne:))))))))) rezňomaniačkou ma volá aj mamka, ale už som dostala aj pomenovanie rezňoholik:))))))))))))))))))))))
ketty3811
aj ja som v štádiu triedenia.Nazbieralo sa mi tiež skoro 2000 receptov.Okrem bežných mäsových,pizzových,nátierkových,šalátových,koláčikových...a podobných som si dala aj chlievik "zapekanky",kde mám rôzne zapekané chleby a pečivo.A potom chlievik "pikošky",kde mám ozdoby,elixíry a iné pikošky.:-)
babidka
mila @jody , vymyslela si to dobreeee! mam dalsie rubriky :jezibabkine rezne , zavaranie a nakladanie a este cosi-kamsi..
broninka
moje rubriky sú : kuracinka, bravčovinka, hovädzinka, divinka, zeleninka... :-)
mikat
Ja som si vytvorila: chlieb a pečivo, placky (tam idú všetky od Mišky ale aj rôzne iné zemiakové atď.), polievky, šaláty, hlavné jedlá (tie ešte budem triediť), koláče plnkové, koláče neplnkové, torty, tipy a triky (tam mám napr. tip na uskladnenie citr. šťavy alebo modelovacie cesto pre deti) a jedna rubrika sú bábovky, suché koláčiky, perníky....
piczur
ja som si vytvorila už 14 rubrík (a to triedenie ďalej prebieha) a rubriky mi stále pribúdajú a pribúdajú, je to dobrá vec, ďakujem zaň
ludka10
ja som si zatiaľ vytvorila 20 rubrík ale s tým, že počas vkladania receptov, presúvam recepty, t.j. redukujem rubriky.
Bravč. mäso, hov.mäso, hydina, ryby, zeleninové jedlá, šaláty, zemiakové jedlá, polievky-guláše,nátierky, cestoviny,chlieb-pečivo a pod.,koláče z kys.cesta, bábovky, mafinky, zákusky, rolády-torty, nepečené dobroty, ovocné nepečené torty, nápoje a rubriku - "určite vyskúšam" a Vianoce.
Takže zatiaľ to skúšam takto a určite to nie je konečná podoba, budem to meniť aj podľa toho čo ponúknete na vylepšenie aj vy ostatní.
Želám vám príjemnú zábavku...:)))))))))
brituska
Ja som si pridala rubriku aj dobre rady pre gazdinky ,určite tam bude te mat čo vložit
brituska
Trebars-citron dobrá rada gazdinkam,pečenie v domácej pekárničke -vela príkladov a dobre rady
skye
ja mam napr. : - tapas a jednohubky, - knedle, buchty, kolace, - ryby, - slavnostne obedy, - zeleninove jedla ... a pomalycky pridavam :-)
kuchticka
Moje rubriky su jednoduche. Vsetky torty a ine mucniky v jednej - zatial. Vsetky masove jedla zasa dohromady, zeleninove-bezmase dalsia kolonka, strukoviny maju tiez svoju priehradku a ROZNE, kam davam vsetko ostatne co neviem kam umiestnit, napr. placky.
klobaskadomaca
ja som si vymyslela rubriku : všelijaké mäso môže byť, ved ako inak by sa to dalo nazvať, keď sa dá určitý druh mäsa zameniť za iný??? :))))))))))))))))))))))))
morenajea
mám mäsové rubriky: kuracie, bravčové, hovädzie, iné. potom zvlášť vnútornosti, príšerky, vegetariánske. ďalej cestoviny-ryža-zemiaky. potom drobnosti ako pomazánky, hríbky. Ostatné sladké:
koláče na plech, koláče na guľatý plech, torty, muffiny, buchty, panvičkové, rolády, sladké hlavné jedlá... plus ešte veľká kopa "neroztriedené"
morenajea
ešte polievky, bábovky, zabudla som na rybacie... skrátka 25 kategórií, ale určite ešte nejaké pribudnú
sovka62
Ja som si podelila asi tak, ako idú jedlá na stôl: predjedlá, polievky, druhy mäsa (bravčové, hovädzie....), prílohy, šaláty, jedlá zo zemiakov (samostatná rubrika-mám ich rada), kysnuté cesto, lístkové cesto, liate a trené cesto, krémové zákusky, torty, muffiny (samostatne, lebo mám uložených veľa receptov), chlieb a pečivo, drobné slané pochúťky (tiež moje obľúbené, takže veľa receptov), pizza a rôzne, kde je všetko čo nezodpovedá ostatným rubrikám.
malinaa
baby, kucharky, viete mi poradit kde kupit nejaku kucharsku knihu, kde su recepty a navody na vyzerazavanie zo zeleniny a ovocia? Neviem ako presne to popisat, napisat....