Kuchyňa a vybavenie

Ktory je najlepsi Smoothie maker/mixer?

katka75 - bez fotkykatka75, 16. mája 2014

Kedze sa mi pokazil stary mixer aj smoothiemaker a neviem najst vhodny novy, chcem sa spytat na Vase nazory, skusenosti. Mal by byt vykonny, nie mensi nez 600ml /idealne okolo 1litra/ alebo ktory ma aj viac nadob, ale ktory dobre rozmixuje aj zeleninu pripadne semiacka, aj mensie mnozstvo kase, avokada a pod, a aj lad. Aj investujem, ak sa to oplati - no na Vitamix, Omniblend uz nemam /ale to su asi uz tie "naj" na trhu/ :) Dakujem!

@zareaguj


Diskusia k téme

sylvia267
ja roky používam spotrebiče z radu Bosch, sú kvalitné a výkonné,cena tiež prijateľná. Napr.spomínané semiačka,či mak jednoducho mixneš na kávovom mlynčeku. Na mixovanie zeleniny, ovocia či ľadu používam ( podľa množstva ktoré potrebujem) buď tyčový mixér, ktorý sa napája na samostatnú nádobku s vlastnými nožmi - na menšie množstvo, na väčšie je to klasika, ktorá je súčasťou viacerých druhov mixérov čo majú.
katka75
dakujem, ano, Bosch je super, Mama ma ten kavomlyncek, asi je najlepsi z tych, co su u nas, aj cenovo. Ja mam Bosch ten multirobot, mam ho velmi rada, aj na mletie masa, krajanie zeleniny aj slahanie, zial vsak mixer je slaby a dost biedny - iba na bananove mlieko a pod.Skusala som v nom zmixovat varenu zeleninu s masom a dalo sa len po dcl aj to zvladal velmi tazko,stale otvarat kryt a premiesat varechou...a male mnozstva hustejsieho ako napr.avokadovu natierku tiez nezvlada aj sa velmi tazko z nej vybera. A na to je malo aj tycovy mixer, v najhorsom pripade robim s tym, ale sa bojim,ze sa mi zapecie.
sylvia267
Možno záleží aj aký je to typ. Manžel si dosť často robieva "kašičku" zo surovej cvikly a mrkvy. V pohode mu to tá nádobka s vlastným nožom mixne.
 www.hej.sk/mixer-slahac-bosch-msm-67pe-cierny-sivy...

Ale je mi jasné čo hľadáš, no myslím, že tak výkonný smoothie maker v bežnej ponuke resp.výbave alebo za prijateľnú cenu nenájdeš :-/ .
katka75
Asi ano, mas pravdu, tu u nas nenajdem - alebo ako pises, nie za prijatelnu cenu :( Zo zahranicia - napr.aj z amazon.de sa zas neodvazim si objednat, keby bol problem, kam to potom poslem :(
rea1
ja mám Fagor, pred 3 rokmi ma stál 79 €, je tam nádoba s vyberacím nožom, tyčový mixér s nádobou a šľahacia metla, sekám na ňom ľad, suché rožky na prézle i orechy bez problémov, len sa musím doma pozrieť, aké je to číslo či názov, čičotoje. snáď nezabudnem.
honestka
Ak chces nieco z rucnych Investuj do "Zepter-Mixsy" nebudes viacej potrebovat kupovat ziadny iny lebo je vyrobeny z kvalitneho materialu a udrzba rozpravkova- oplachnut a odlozit. /Zdedi ho aj dalsia generacia/.
Ja mam tento zazrak este pod starou znackou od talianov /35 rokov/, pouzivam ozaj denne, rozbije a naslaha cokolvek /napr. z 1%mlieka urobi hustu slahackovu penu /.
katka75
fuha, o tomto som este nepocula, aj cenu ma dobru - 400Eur :) A pri mrazenom ovoci napr. treba velmi nan tlacit? inac paci sa mi, ze je aspon lahky a maly. Len je dost drahy :( Hoci idu narodky... Dakujem zatial, takze si pozriem aj od toho Fagoru nieco a aj tento Zepter si pisem na zoznam :)
rulik
teraz sú rôzne roboty-mixéry, rôznych značiek, ja keby som si mal vybrať tak aby mal kovovú hnetaciu nádobu, nielen metly na šľahanie ale aj hák na hnetenie, aby sa dal prirobiť mlynček na mäso, a pod., pozeral som Eta, Bosh, Kenwood, ja sa zatiaľ neviem rozhodnúť lebo potrebujem preň nájsť miesto v kuchyni, ale do budúcna určite, a ešte mi musí doslúžiť moja 34 ročná Eta Turbo(svadobný dar)
katka75
No praveze ja taky komplet velky stroj mam - BoschMUM, ma aj nerezovu misu aj slahacie metly, ma aj mixer, ktory vsak nevymixuje dobre veci a plus potrebovala by som nieco mensie, na smoothie, kremy, semiacka a orechove pasty a pod. Inac stare ETY boli velmi dobrej kvality, ale teraz asi uz az take dobre nie su.
lidia3
Aj ja mam mixik z zepteru som s nim velmi spokojna a tiež ho mam dlho a aj ine veci z zepteru su drahe ale kvalitne
ariela6
ja mam moulinex a je dobry všetko rozmixuje taky maly sekačik
marikafil
Ja mám robot Braun, tiež mi chýbal spoľahlivý mixér, lebo sme sa rozhodli robiť zeleninová nápoje a ten robot to nezvládal. Takže máme nového člena domácnosti:
 www.philips.sk/c/Priprava-jedla/avance-collection-mixe...

bežne v ňom robím cícerovú nátierku (hummus), ale aj cviklovo-mrkvovo-jablkové smoothie a zvládne to na jednotku. A páči sa mi, že má sklenú nádobu, takže rozmixovať mrazené ovocie tiež nie je problém.
katka75
OO, ten philips som pozerala, len som nevedela, ci to naozaj dobre mixuje :) A da sa v tom aj mensie mnozstvo toho hummusu a pod - teda toho hustejsieho kremovitejsieho? Nevytriesti to na steny mixeru a ze potom treba zoskrabavat? Hoci ako pozeram, da sa plynulo regulovat rychlost.
olinecka
Katka určite moje odporučanie značkaBOSCH ja takyto mam je neskutočny pomocnik,ktory mi kupila dcera v Nemecku,ale ten isty som videla aj na Slovensku cena je dostupna a môžeš si dokúpiť k nemu rôzne doplnky podľa potreby.Odskušany a naozaj perfektny.
placew
v niektorom z poslednych cisel Moj dom bol prave test "liquidizerov", teda tych koktejlovych mixerov. Skus sa pozriet tam. Ked nemas, daj vediet, pojdem sa prehrabat v tych mojich.
katka75
Dakujem vsetkym za rady, placew, skusim vyhladat na nete ten Moj dom /ak to tam bude/ a akurat dnes som pozerala v obchode aj ten kitchen aid. Bol tam aj ponorny mixer podobny Zepteru, Bamix sa volal, o nieco menej stal, aj sa mi pacil, ale neviem sa rozhodnut, ci je naozaj tycovy mixer az tak vsestranny - aj ked na videach sa zda byt. Ale musim sa rozhodnut - stary mixer mi dnes definitivne praskol :/ dakujem este raz, prejdem si ich znovu vsetky.
katka75
placew , a mas prosim aj skusenosti s tym KitchenAidom?
marikafil
ktka, pýtala si sa na menšie množstvá, mixované vo Philipsovi - priznám sa, že ja robím cícerovej nátierky naraz veľa, a zeleninovo ovocné smoothie tiež. nenapadlo mi kontrolovať, ako by to spracovalo malé množstvo... ale má to takú špeciálnu "lopatku", ktorú možno za behu motora strčiť cez horný otvor, pre prípad, že mixovaná zmes urobí bublinu. ja som ho kúpila v akcii za menej ako 70 eur aj s poštovným, fakt som s ním spokojná.
katka75
pablo , joj veru, ten Vitamix by som brala hned, len keby bol aspon za polovicku :(
rea87
Podľa mňa Vitamix je naj, niekedy sa oplatí investovať, obzvlášť ak mixér máte používať každý deň a na všetko. Páči sa mi práve tá univerzálnosť, že nepotrebujem mať neviem koľko spotrebičov. Tiež som na neho dlho šetrila, ale oplatilo sa a teraz ho v kuse používam. Za tú cenu dlho vydrží a teší ma, že má 7 ročnú záruku.
katka75
katkamoli a rea87 dakujem, zatial mi opravili ten stary, ale obe moznosti zoberiem do uvahy pri dalsom nakupe - vlastne asi mi zostali tieto dve moznosti a potom sa rozhodnem podla aktualneho stavu financii :)
simonamala
Ahoj, to je super, ze ti opravili ten stary, ja som mala jeden oblubeny ešte po mame a ten sa pokazil preto som si kupovala teraz novy a kupila som si Heraklesa od klarstein v eurovei, mám ho asi len mesiac, ale som nad mieru spokojná. :)
katka75
Dakujem, tuto znacku som este nepoznala, takze budem mat si z coho vyberat :)
simonamala
Jasne, ja si myslím, ze si uricte vyberes.
Ved sa skus pozrieť aj na ich stranky, alebo priamo do obchodu a uvidis uz ako sa rozhodneš. :)
bubaya
Ja mám obyčajný mixér, ktorý pomixuje všetko, akurát že nemám potom ten pekný pohárik, ako reklamuje horst Fuchs, ale si to musím naliať do pohára. A švagor narobí smootie obyčajným tyčovým mixérom značky Krups. Nie je dôležité čím, ale ČO pomixujete.
klakarika
ja mám práve tú skúsenosť že je dôležité aj čím mixovať... mala som doma asi 5 mixérov takých čo mi nepomixovali poriadne ani maslo a to bolo o nervy s nimi narábať a nedá mi nesúhlasiť so simonamala... tiez som si vyberala od klarstein a a to je prvý dobrý mixér čo mám taký že zvládne všetko...
katka75
@klakarika dakujem, a aj u tohto sa spytam na to male mnozstvo - napr.ci sa da urobit mandlova pasta zo surovych mandli napr.iba zo 100g a ako sa mensia a hustejsia masa vybera z 2litrovej nadoby?
A tiez, ci je k tomu to pechovadlo, s cim sa moze za pochodu stlacat cez ten horny otvor, aby sa masa posunula dole zo stien?
klakarika
popravde som také maličké množstvo v ňom ešte nemala ak plánuješ len v takom malo množstve tak asi vhodnejšia bude menšia nádoba, ja si najčastejšie robím v ňom smoothies tak mi 2l veľmi vyhovujú... a pri vyberaní hustejších vecí problém nemávam niekedy použíjem lízatko (neviem ako sa to presne volá ) ale hlavne ak chcem úplne, úplne všetko ... a áno je k tomu aj ten posúvač na potraviny, šikovná vecička :)
simonamala
@katka75 Asi potom hľadaj možno nieco s vacsim vykonom a menším objemom :) Alebo ako mama vravieva: Všetko co potrebuješ maš na konci jazyka, poprípade prstov, urcite ti aj tam poradia alebo cez email :)
betka1234
tiez mam vitamix a som s nim spokojna je naozaj vykonny urcite sa investicia oplatila
patriciaz
Tak ja som si nakoniec tiez objednala herakles z klarstein, dnes som ho skusala a je to peckaaaa ...rozmixuje to naozaj vsetko! moj stary smoothiemaker sa neda s nim ani porovnat :-D
9titinka5
vitamix je dobra volba, mam ho tiez a som spokojna, je vykonny, nie je co vytknut
wera1
no nedam dopustit na klarstein mixer :-*
milotka63
ja mám ponorný mixér Bamix a som spokojná, urobí všetko, drvý, melie, krája, ale najviac ho využívam na smothie, je praktický, malý. cena je tiež super iba 115 ma stál čo nie je veľa za výkonný mixér.
pernicek12
ja som spokojna klarstein. nemecka kvalita , usporne, spratne, nenarocne na udrzbu a cenovoprijatelne v ramci pomer kvalita cena
katka75
@Jakov
Jej, dakujem, ze si sem dal tuto stranku testov, hoci som si medzi tym kupila tycovy mixer Bamix /pokazil sa mi aj tycak/, a je super, len predsa, smoothie velkeho objemu sa s tym rucne neda vymiesat. Stara Boschka, mi este funguje, ale kedze uz pocujem na motore, ze melie z poslednych, tak akurat hladam znova nieco taketo vacsie. Aj ja sa rozhodujem /podla tohto testu/ medzi Conceptom a G21, este sa mi paci aj Eta, ale aj ked som citala dobre recenzie na tento novy model, na starsi zas nie, a viem, ze Eta uz "nie je ta, co bola kedysi" a tolko nevydrzia ani napr.plasty. Odporucali mi aj lacnejsie moedly napr.Philips alebo Kenwood, dokonca aj z LIDL, niekto ma dobre skusenosti, niekto nie, tak stale neviem..... :)
slnko321
ja mam tiez vitamix, uz roky a kazdy den v nasadeni, urcite sa oplati investovat, mala som aj lacnejsi takze viem porovnat