Zdravá výživa

Krčové žily a metličky na nohách

cesminaz - fotkacesminaz, 23. februára 2013

Takýto problém má iste vela žien ato nielen starších.Prosím vás poradte kto vie,ako natento problém.Na jednej nohe pod kolenom mám dosť viditelnú žilu a pri druhom kolene zopár metličiek.Ak máte,alebo ste mali tento problém,poradťe ako ho zdolať.Niesom veľký priateľ liekov,radšej rastlín,lebo akosa hovorí "na každú chorobu existuje bylinka",takže dávam pred chémiou prednosť "prírode".Vie niekto okrem Nechtíka niaku rastlinu na tento problém?-alebo nepoužívam ten Nechtík správne?Prosím poradťe,dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

havino
nuž neviem, či zrovna toto budeš chcieť počuť,čítať, ale nepočula som ešte, aby sa niekomu stratili krčové žily po natieraní mastičkami. Pomôžu ti k úľave,ak ti nohy opúchajú,alebo bolia. Mala som na oboch nohách krčové žily a momentálne som po operácii krčových žíl, vo štvrtok bolo dva týždne. Niektoré mi vyberali, niektoré laserom spálili, podľa ich veľkosti.
lasocka
viem vam poradiť, no asi radšej sa mi ozvite na mail aby nebol problem že si tu robím reklamu na produkty:) viera.hrankova@gmail.com
micanela
ono to je aj podla toho, z coho to mas - mne napriklad skoro vobec nefunguje pecen a metlicky sa robia ako dive /a samozrejme aj modriny po celom tele/ a to nemam ani 40
1x deria
45678
Najlepšie na spevnenie stien ciev je Rutín, najviac ho z prírodných zdrojov obsahuje pohánka. Zaraďte do denného stravovacieho cyklu a po mesiaci by ste mali poznať prvé výsledky. Na už vytvorené "metličky"
natierajte ocot 8%, vždy smerom k srdcu, necháte zaschnúť, kúra by mala trvať 30 dní.
@havino , určite aj Vám po operácii urobí dobre, ak do jedálníčka zaradíte Pohánku :-) je chutná a dobre sa dajú kombinovať jedlá z nej.
marianne
Je pravdou,krcove zili su podmienene aj geneticky,rodovo,ale bolo mi povedane,ze clovek je taky mlady ako je v poriadku jeho cievy.To nie je z mojej hlavy...:-)To znamena okyslicovat cievy,dodtatkom cerstveho vzduchu a pohybu,neprecukrovat ich a nepremastovat ich cholesterolom.Lebo, ked sa na ne uchytia soli vapnika a cholesterolu Artioskleloza je na svete...v literature najdes mniho info co tie cievy radi maju a co nie,to je na dlhe pisacky....tie metlicky sa mne konkretne spravili v tehotnosti,ale laserom sa daju pekne odstranit....o svoje tepny a ziliy sa oplati starat:-)
lasocka
@arianne..suhlasim..treba sa o seba starať,lebo ked už je problem nastupuje kopec vyšetrení, lieky a stojí to aj kopec penazí..dnes už sa dá zistiť stav ciev tepien a srd.aotry neinvazívnym bezbolestnym sposobom-arteriografom..ja som to absolvovala..a teraz idem po roku znovu...
@45678 pohanka je vyborna, už som ju aj ja zaradila do jedalnička:)
elysa
áno o žily sa treba starať,ja som ich tiež "zdedila",mám za sebou operácie obidvoch nôh...stále chodím na cievne,neberiem lieky,ale nosím podporné pančuchy,natiahnem ich na nohy ešte pred tým,ako vstanem z postele...maste pomáhajú len od opuchov a bolesti...treba dať pozor na nadváhu a vyvarovať sa zápchy-to už je o strave,treba chodiť,nohy si vykladať,v lete to je najhoršie,vtedz mi pomáha chodenie vo vode-čím chladnejšia,tým lepšia...
marianne
@lasocka prvencia je vzdy lepsia ako uz same ratovanie....ja mam tiez geneticky nabeh,obaja rodicia maju cievy v dezolatnom stave,otec ich premastil a mama precukrovala,ale bola som na vysetreni a povedali,moze byt,primerane veku:-) okrem stravy je velkou chybou a sedavy sposob zivota,malo pohybu..ked krv nie je dodtatocne okyslicena,krv dobre necirkuluje....cievy maju radi pohyb a cerstvy vzduch az maju bunky co dychat:-)...masti uz sami o sebe moc nepomozu,ale mozu zmiernit...vidim to na svojej mame,ma ich strasne...
cesminaz
Uz som mala napisany komentar,len som tukla na @havina ze kolko ma rokov a ked som tukla naspät moj komentar bol "prec"-bohovske takze mozem pisat znova! Takze znova:Dakujem vam vsetkym za rady,aj ked som tusila ze väcsina komentarov bude o horsich skusenostiach.Lebo ajja som nepocula otom väcsinou nic povzbudzujuce.@micanela neviem z coho to mam,a tebe ako vlastne zistili tu pecen,akesi mala priznaky?@45678 tu kuru istotne vyskusam,ale musim zohnat 8% ocot,u nas je väcsinou 10 a 20%.Aco potom mesiaci je pausa a potom znova alebo ako?Aako vyzeraju asi tie vysledky s pohankou? Pocula som to slovo uz ze "pohanka",ale vobec neviem cotoje -vygooglim sito.@marianne aj moja mama mi zvykne vravet zejeto v rodine,aj ona ich ma,nie az take strasne,ale ma ich.Aleja niesom clovek co prime takuto odpoved a hotovo,ja hladam riesenie(akje),a 3x do tyzdna aj cvicim.@havino ako to vlastne uz vyzera(ty zvlastnej skusenosti)keduz clovek musi ist na operaciu?-prajem vsetko dobre a skore zotavenie@elysa asi bysom si ich ajja mala viac vykladat,v studenej vode sa mocit nievelmi mozem,rychlo prechladnem.@lasocka cez tajnu spravu to ide tiez,alebo radsej na mail? Dufam zesom nikomu nezabudla odpovedat :-))





marianne
@lasocka mas ju v pravom hornom rohu,taku obalku a pod nou napisane Tajne spravy:-) klikni a mozes si pisat s kymkolvek,nikto neuvidi...
cesminaz
Uz som nasla cojeto pohanka :-P a vlastne kolko toho treba denne zjest?@marianna76 dakujem za typ,urcite vyskusam,Pagastan je ten normalny gastanovy strom na uliciach?A tebe to na zily pomohlo?
havino
@cesminaz , ďakujem ti veľmi pekne. Ja som bola na operácii s jednou nohou pred 12 rokmi, tú som mala doslova po celej nohe. Teraz som mala žilu na kolene z vnútornej strany a ťahala mi až na lýtko, škaredú, vystúpenú na povrchu. Problémy som nemala žiadne, ani nohy mi nepuchli,ani ma neboleli. Išla som viac menej z estetického hľadiska, ale samozrejme aj zo zdravotných dôvodov,ved hrozí tromboza, následne môže embolia a je koniec. Ešte rada nosím elegantné kratšie šaty, sukne a bolo mi ju vidieť už aj pod silonkou, nech boli akokoľvek kvalitné a sťahujúce. Tak som sa rozhodla, mám to za sebou. Bola som na jednodňovej chirurgii, poobede som bola doma už. Nohu mám ešte stále stiahnutú. Striedam chodenie so sedením ,ale len s vyloženou nohou. Samozrejme, že bolesti sú,ale dá sa to prvé dni pomocou analgetik zvládnuť. Tú veľku,škaredú mi chirurgicky odstránili a tie metličkové laserom spálili. Pohánku ja milujem, veľmi mi chutí. V špajzi mi nechýba, pohánkové vločky s ovesnými striedam . Bicyklujem na stacionarnom každý druhý den už roky, napriek tomu ich mám. Mastičky,ak už raz sú žily vystúpené na povrchu nepomôžu. nepočula som,aby sa tá žila stiahla. Tie prvé som mala po tehotenstve, stojaca práca a samozrejme gény po mame, ktorá ich mala hrozné,ale na operácii nebola nikdy. tuto na kolene som si asi sama vyrobila, už teraz mám sedavé zamestnanie a neviem sedieť inak,ako s preloženými nohami. Na to si musím dávať pozor.
luba53
pohánka obsahuje rutín a ten je dobrý na cievy. nájdi si na internete nejaké recepty na pohánku. ja mám tiež problémy s cievami, tiež dedičné, ale cvičím denne a konzumujem aj pohánku. predtým som kupovala rutín v tabletkách, teraz kupujem pohánku v dm-drogérii, je to bio-produkt. varí sa veľmi ľahučko: zaleješ vodou - množstvo ako keď varíš ryžu, necháš tri minúty pri bode varu, potom vypneš a prikryté necháš ešte 10 minút, alebo môžeš aj dlhšie. pohánka vsiakne tú vodu do seba a zmäkne. potom stačí ochutiť a nakrájať do nej zeleninu a zjesť ako také rizoto, alebo ak ti je to málo chutné, môžeš podusiť cibuľku, na nej ešte podusiť nakrájanú zeleninu a zmiešať s pohánkou. každý deň jedna takáto miska by mala byť pravidlom. ale pozor, pohánka zároveň zvyšuje tlak, tak to veľmi nepreháňaj.
striedavé kúpele sú tiež dobré, zvyšujú elasticitu ciev. najdôležitejšia je ale strava. cievy potrebujú výživu, ale aj diétu. knedle, koláče, sladké a mastné jedlá ich doslova devastujú.
evanaaa
@cesminaz , pohánku môžeš aj ako kašu, a nielen do slaných ale aj sladkých jedál, tu je tiež dosť receptov s ňou, ja síce nič také nemám, pár malých žiliek pod ohybom kolena ä vnútorná strana), ale to nič. Mala by si si v lekárni kúpiť rutínový čaj, ja ho mám tiež, lebo mne s ana stehnách každú chvíľu robia modriny, zaujímavý postreh od @micanela , s tou pečeňou.......preto ten rutínový čaj. A aj rada od @havino - nezvykni si pri sedení prekladať nohu cez nohu a ak, daj si medzi ne nejaký malý vankúšik. Ale najlepšiu radu a pomoc ti asi dá len lekár.
cesminaz
dakujem @evanaaa @luba53 za vase rady,niekde si cim skor kupim pohanku.To stym prekladanim nohy je tiez sväta pravda,ale vposlednom case kedsi ju prelozim,hned ma napadne "Hoppa to nesmiem" a dam ju dole :-)
alena45
a ja som rada, že nie som sama, lebo keď idem k moru, alebo do kúpeľov, tak mám pocit, že to je len môj problém. Tiež dedičnosť, začalo mi to pri prvom tehotenstve. Pohánku už dávno považujem za súčasť jedálnička, niekto si na ňu ťažko zvyká, ale mne našťastie chutí. V lekárňach dostať aj pohánkové čaje zo sušenej rastliny. Rutín obsahuje celá rastlina.
cesminaz
@nadia56 dakujem,kukla som nato,ale kedze takuto rastlinu som tu unas na okolo ani na poliach nevidela,siju asi tazko sama nazbieram.Da sa kupit v lekarni alebo musim pouzivat vylucne cerstvu rastlinu?ale ak ano,kde ju zoberem? :-(
nadia56
@cesminaz , da sa pestovat doma na zahradke-ak mas, treba kupit priesadu, mozno na trhu alebo si vypytat od zahradkarov, moja byvala kolegyna si ju pestovala na zahrade, ja ju mam tiez zasadenu, uzivam po troskach-ususenu a pomletu-na hrot noza 2x denne alebo zo susenej ruty treba spravit macerat/ 12 hodin luhovat v studenej vode a potom len trosku prihriat, zcedit a popijat/ nesmie sa varit a ani zalievat vriacou vodou ako to robievame pri inych bylinkach, este som ti nasla tuto stranku, popozeraj, snad ju aj niekde kupis, pokial bude cerstva, zelam ti vela zdravia:-)
 www.koreninovazahrada.sk/product_info.php/ruta-vonava-p-92...
cesminaz
@nadia56 dakujem ti velmi pekne,ano mam zahradku a unas na poliach si zbieram aj vseliake bylinky,no tuto som este nevidela,takze tu pravdepodobne nerastie,alebo som nechodila tade kde prave "rastla":-).Ja si ju niekde urcite zozeniem a doma zasadim.Dakujem.
marianna76
Gaštan ano myslím ten obyčajný, čo sa neje...a pomáha mi to, nemám tak unavené nohy a žily... aj pohánku jem, pridávam trochu i do ryže... alebo dakedy samu a môže byť so zemiakovou kašou, alebo i s makom a cukrom...
romulus
JEDNA RADA MOŽNO PRE NIEKOHO NEPRÍJEMNÁ NO KTO MÁ ZÁUJEM,TAKÁ LIEČBA PIJAVICAMI-HIRUDOTERAPIA,JE NA KRČOVÉ ŽILY A AJ INÉ POTIAŽE SUPER...POZRITE NA INTERNETE.
martan
Najčastejšia psychická príčina kŕčových žíl - človek žije svoj život príliš kŕčovite. Takže uvoľniť sa, odbúravať strach a viac dôverovať a trénovať intuíciu :-)
tinca
@cesminaz ja som až teraz náhodne prišla k tvojmu diskusnému príspevku, takže ak dovolíš moja skúsenosť. Mala som na ľavej nohe nepeknú žilu, ktorá sa ťahala až po koleno. Podstúpila som metódu sklerotizácie, robil mi to lekár-cievar na Esté klinike u nás. Žila je preč, krásne sa vstrebala,je pravda, že som musela 6 týždňov nosiť špeciálnu pančuchu, ktorú mi dal on a bola v cene výkonu. Stálo ma to ešte v Sk 2 OOO,- korún. Takto sa dá zbaviť aj metličiek. Na tie sa chystám,najlepšie je to v zime,keď viac nosíme nohavice a noha sa tak pod pančuchou nepotí. Môžeš sa v nej aj sprchovať. Stále to ten dr.robí a je o to veľký záujem. Samozrejme on musí posúdiť či je táto metóda na rozsah vhodná.:)
ranusik
ja som krčove žily zdedila po mame, našťastie na tom nie som až tak zle ako ona, ona začala užívať mobivenal, vrevela, že jej to pomohlo, tak som to vyskúšala aj ja a môžem povedať, že cítim zlepšenie.
marianne
clanok o krcovych zilach a cievnom systeme,vyborne rady...
betkalin
Ja som mobivenal neskúšala, ja som počas tehotenstva ukradla mojej mame priessnitz krém na kŕčové žily :P ten som si vmasírovala do noh nechala posobiť, príjemne chladil a pomáhal mi :)