Pagaštan konský - tinktúra /NIE JEDLÉ GAŠTANY!!!/

marianna76Marianna76, 39 ročná žena, 21. októbra 2011 12:36
Ďalšie jej recepty »

NEKONZUMUJE SA! tento postup som si dovolila pridať medzi recepty, aby sme si ho mohli uložiť. Je od janyzjarku a ťažko sa mi tento rok hľadal tu na vareche,keďže bol medzi jej zážitkami.

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Potrebujeme gaštany, biely alkohol najlepšie 40 % a viac. Gaštany sa pokrájajú na hrubšie plátky spolu aj so šupkou.

    Pagaštan konský - tinktúra /NIE JEDLÉ GAŠTANY!!!/ - obrázok 1
  2. 2

    Gaštany dáme do zatváracieho skleneného pohára a zalejeme alkoholom. Pred prvým použitím necháme vylúhovať minimálne 3 týždne.

    Pagaštan konský - tinktúra /NIE JEDLÉ GAŠTANY!!!/ - obrázok 2
  3. 3

    Vylúhovanou zmesou potierame boľavé kĺby, kosti, nohy... Je dobré naliať tinktúru do nádobky s rozprašovačom a striekať na miesta kde potrebujeme.Ja som používala keď som mala nohy unavené od námahy, taktiež na žily na nohách.

  4. 4

    Ak nás klby trápia častejšie tak tinktúru zlejeme do nádoby a už použité gaštany znovu zalejeme alkoholom a to opakujeme až pokiaľ nám znovu nenarastú gaštany.

ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist