Prosím o cennú radu, kde
robím chybu, tortový korpus
je
po upečení lepkavý na
povrchu. Ďakujem.
Diskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 63 najnovší komentár dnes 11:40
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 109 najnovší komentár 2. apríla 2024
- Sracz: Blahoželanie k 80. výročiu 7 najnovší komentár 22. apríla 2024
- Kristinaseda: Ako schudnúť, keď mi tak chutí jesť? 3 najnovší komentár 17. februára 2024
- Patricia317: Recept na bôčikovú paštétu 1 najnovší komentár 12. februára 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 63 najnovší komentár dnes 11:40
- Martamm: Odšťavovač 29 najnovší komentár včera 09:45
- Sracz: Blahoželanie k 80. výročiu 7 najnovší komentár 22. apríla 2024
- Kecupicek: Netradičný živý plot 27 najnovší komentár 16. apríla 2024
- Lenka46: Kam na výlet 29 najnovší komentár 15. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 46 najnovší komentár dnes 11:40
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Janger: Sledovať líšku v nore... 240 najnovší komentár 10. apríla 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Bielková roláda s vanilkovým krémom a malinami VIDEO
- Krtkova torta na plechu VIDEO
- Makový koláč s tvarohom a vaječným likérom VIDEO
- Vanilkové lístkové tyčinky s tvarohom VIDEO
- Ako jednoducho vyčistiť pripálený hrniec VIDEO
- Perfektná bábovka s BB pudingom a cheesecake plnkou VIDEO
- Ovocné mafiny ako ovečky VIDEO
- Štart do dňa: 12x ovsené vločky na raňajky. Na obyčajné, zaliate mliekom či primiešané do jogurtu, hneď zabudnete
- Víkendové pečenie: 10 receptov na tie najlepšie koláče zo surovín, ktoré milujeme. Také naše, jablkovo-makové...
- Pekne tvarované: 10x sladké rožteky bez kysnutia, zato s tými najobľúbenejšími plnkami
- Za málo peňazí: Čo jednoduché navariť? Spravte fučku, starodávne sedliacke jedlo zo zemiakov, ktoré bude chutiť aj dnes
- Príroda na plechu: Veľhory, vlny aj mraky. Zákusky z odpaľovaného cesta, neodolateľné a jednoduchšie než veterníky
- Nedeľný obed: Klasika v trojobale, v cestíčku, obrátené aj čiernohorské. 11x bravčové rezne
- Funguje aj kefír, cmar a acidko: 10 jednoduchých koláčov z kyslého mlieka. Na dobrý koláč naozaj nič extra nepotrebujete
Přesně!
Takto je to i pro věštěckou kouli málo informací.
Ideální by byl odkaz recept, podle kterého jsi korpus pekla.
v mojej otazke je predsa napísane kde je lepkavý..
9 vajec
9 polievkových lyžíc kryštálového cukru
9 polievkových lyžíc hladkej múky
Ok. Chtěla jsem mít jistotu, zda je a nebo není i uvnitř lepkavý.
Vidím to buď na sníženou kvalitu surovin a nebo, to hlavně, na nedodržení technologie výroby těsta /málo vyšlehaná vejce s cukrem - nerozpustil se všechen/. No a jak píše @nephilim - zkusit jiný, osvědčený recept. Pokud už jsi byla s tímto receptem úspěšná, nelepkalo, tak surovina nebo postup /případně oboje/ byly "jinak". Piškot je sice jednoduchá věc, ale má plno úskalí, kterými kuchárka, pekárka prochází. Držím pěsti, ať se příště podaří!
V horkých letních teplotách se "dějí věci" netradiční, a to jak při zpracovávání těsta, tak při pečení a dohotovení. Je plno věcí, které mohou ovlivnit výsledek a někdy na to člověk ani nepřijde.
Nie žiadny beton,prave naopak korpus je super len ten povrch sa lepí,ale tak bude to tou dobou pecenia musím dlhšie piecť.
Ďakujem pekne
Ďakujem pekne.
Zkus to, ale pokud není lepivý uvnitř, tak by mohlo být pečení ok a chybka bude jinde. Uvidíme.
Keď je korpus dobrý len vrch je lepkavý, tak to predsa nie je problém. Navrch torty aj tak niečo napatleš. Či to zvrchu zoškrabeš, alebo nie, nikto si nič nevšimne. Recept rozhodne nevyhadzuj, nie je na ňom nič strašné. Je to úplne normálny recept na jednoduchú piškótu.
Ďakujem pekne.