Kôprová omáčka

daanoo - fotkaDaanoo 19. septembra 2018 o 08:42

Poprosím vás, koľko dávate sušeného kôpru do omáčky, aby to malo chuť ako kôprovka? Mám strašnú chuť na túto omáčku, len škoda, že sme kôpor nepozháňali.

@zareaguj


24 odpovedí:
  • bubaya - fotkaBubaya 19. septembra 2018 o 12:10

    Veľa, počítam, že menej ako 1 veľká polievková lyžica to nebude, ale uvidíš podľa chuti. Nechaj omáčku s kôprom postáť, aby sa chuť kôpru stihla rozvinúť. Nabudúce kúp mrazený. Alebo čerstvý, majú pri zelenine a zbytok nakrájaš, dáš do malej krabičky a šup do mrazničky. Dobrú chuť.
    @zareaguj
  • daanoo - fotkaDaanoo 19. septembra 2018 o 12:24

    U nás asi nepredávajú kôpor ale jasné keby som mal kôpor určite by som ho nakrájal a dal do mrazničky
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarTrencanka 19. septembra 2018 o 13:09

    Da sa kupit niekde aj mrazeny kopor. V takych malych krabickach predavaju. Kedysi som kupovala aj u nas ale nosim to aj z Rakuska . / to pisem pre tych, ktori tam chodia nakupovat potraviny/
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarEvelynba 19. septembra 2018 o 13:22

    Samozrejme že so sušeným nikdy nebude tá chuť ako s čerstvým, ale odporúčam podobne ako Bubaya, nechať postáť alebo osobitne nechať nejakú dobu namočený v mlieku alebo vode a potom to celé pridať do omáčky. A čo sa množstva týka, určite dať o niečo viac ako čerstvého, ale v podstate podľa chuti, jedla som už omáčky plné kôpru, alebo aj len tak kôprom "postrašené". Ako má kto rád.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 19. septembra 2018 o 14:08

    Dá se koupit sterilovaný:
    » www.obrazky.cz/?q=sterilovan%C3%BD%20kopr&fulltext...

    A je určitě lepší a intenzivnější chuti než sušený.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar2010 19. septembra 2018 o 15:22

    Co ? na slovensku kde kopor rastie ako burina. Zabalit tesne cele stonky a dat do mrazaku a potom len noznicami odstrihovat po troske. U nas kopor nerastie lebo je teplo, ale takto mam v zasobe cely rok kopor v mrazaku ked kupim nahodou na trhu. ( Je ako cerstvy)
    @zareaguj
  • daanoo - fotkaDaanoo 19. septembra 2018 o 16:24

    Ďakujem za tipy, som dal skoro celý balíček kôpru aby to chutilo ako kôprovka ale nič sa nevyrovná čerstvému kôpru.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarMathias 19. septembra 2018 o 16:39

    kto má doma vákuovačku,má vyhrané. V lete som kôpor naporcoval a dal do sáčku,vytahal vzduch a dal do mrazáku.Akurát som v nedeľu robil tekvicovú omáčku,tak som ho tam použil. Voňal ako čerstvý. v minulosti som ho zmrazoval aj ja klasicky,ale nebolo to ono.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarMathias 19. septembra 2018 o 16:44

    @2010 (19.9.2018 15:22)

    u nás nie je teplo,ale horúco a máme ho plnú záhradu.To nezáleží od klímy,ale pôdy. Susedovi v záhrade nerastie a ked zavára uhorky, tak mu ho dávame
    @zareaguj
  • marika9 - fotkaMarika9 19. septembra 2018 o 16:52

    @Mathias (19.9.2018 16:39)

    Tiež uchovávam kôpor takto, je výborný. Tá vákuovačka sa oplatí.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar2010 19. septembra 2018 o 17:48

    @Mathias (19.9.2018 16:44)
    Ja som sa zle vyjadril, zijem v inej klimatickej oblasti. U nas rastie v zahrade mango a avokado ale nerastie chren a kopor.
    @zareaguj
     1x repkica
  • daanoo - fotkaDaanoo 20. septembra 2018 o 03:47

    Takto vyzerá :)


    @zareaguj
  • sovka62 - fotkaSovka62 20. septembra 2018 o 05:55

    Vyskúšala som kôpor mrazený, kôpor sušený, kôpor sterilizovaný, ale či som ho do omáčky dala veľa, či málo, nikdy to nebolo ono. Potom mi napadlo skúsiť soľ. Pokrájaný kôpor som vrstvila do malých pohárov na striedačku so soľou. Vrstva soli, vrstva kôpru, pomer som veľmi neriešila, sypala som od oka. Pred použitím som ho na sitku prepláchla studenou vodou, potom namočila do pohára, aby sa soľ celkom rozpustila, ešte raz som ho prepláchla a pridala do omáčky. Heuréka, omáčka chutila ako s čerstvým kôprom, aj farba kôpru bola v poriadku. V pohároch vydržal do novej úrody. Odvtedy si ho takto nachystám každý rok a som spokojná.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarLongova 20. septembra 2018 o 21:49

    @Sovka62 (20.9.2018 05:55)
    Tento spôsob konzervácie kôpru sa mi páči a rada by som spýtala , ten pohár zatvoríš a skladuješ kde?...v špajzi, chladničke...
    Ďakujem
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkaSovka62 21. septembra 2018 o 06:20

    Áno, zatvorím a skladujem v chladničke, aby bol v chlade a tme a zachoval si farbu.
    @zareaguj
     2x haji, motyka
  • používateľ nemá avatarHaji 21. septembra 2018 o 07:41

    @Sovka62 (21.9.2018 06:20)
    V soli, ve sklenici, v chladničke - tak jsme dříve uchovávali kopr.
    Přišla mraznička a šup, tam je fajn kopr uchovávat. Jen je dobré pohlídat, aby sáček byl dost silný, případně dát do dvou sáčků, bo kopr je dost aromatický. Někdo si nadělá "kostky" /tvaruje s trochou vody skrze mrazítko na led/, oddělí /zabalí/ je jednotlivě, aby si vytáhl buď jednu či více kostek sólo. Je na každém, jakou formu mrazení si vybere. Kopr můžeme předem pokrájet, ale nemusíme, bo lístky jsou tenké a stejně se v mrazáku rozmělní. Jen se s tím hůř manipuluje.
    Kopr jsem i sušila, ale jak se píše hore - není to ono. Narozdíl od jiných bylinek kopr stratí svoji sílu i barvu.
    Dávala jsem i do octu - není to špatné.
    @zareaguj
     1x motyka
  • používateľ nemá avatarViera1 21. septembra 2018 o 11:26

    @Haji (21.9.2018 07:41)

    Tiež uchovávam bylinky v mrazničke a všetky pred zamrazením pokvapkám olejom,aby sa dalo oddeliť od seba množstvo aké potrebujem,nezmrzne na kosť a nebojujem s tým,čo si v sezóne naškrečkujem na zimu.
    @zareaguj
     1x haji
  • používateľ nemá avatarHaji 21. septembra 2018 o 12:14

    @Viera1 (21.9.2018 11:26)
    Dobrý nápad s tým olejom! Děkuji!
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkaSovka62 21. septembra 2018 o 13:57

    Áno, @Haji , presne tak, kôpor je aromatický. Len raz som ho dala do mrazničky, riadne zabalený, ale balenie nepomohlo. Odvtedy čokoľvek, čo som vybrala z mrazničky, bolo cítiť kôprom, vôňa pretrvala niekoľko rokov, kým sa pri sťahovaní s mrazničkou nerozlúčila.
    @zareaguj
     1x haji
  • používateľ nemá avatarLongova 21. septembra 2018 o 18:29

    @Sovka62 (21.9.2018 06:20)

    Ďakujem
    @zareaguj
  • klukodvody - fotkaKlukodvody 22. septembra 2018 o 09:46

    Krásný den. Tak jsem přečetl všechny rady a mám také jednu. Koprovku dělám sladkokyselou. To asi většina. No a tak si kopr po sklizni pěkně pokrájím, vezmu malé skleničky od přesnídávek, kopr do nich napěchuji, zaliji octem a uzavřu. A ke vymalováno. Vydrží rok, pokud jej nespotřebuji. No a dávám do omáčky, do kulajdy a navíc mám super koprový ocet třeba na zálivku na salát. Krásný den přejeme.
    @zareaguj
     2x rela, haji
  • používateľ nemá avatarHaji 22. septembra 2018 o 11:46

    @Klukodvody (22.9.2018 09:46)
    To je přesně ono - do octa dáváme podle @Klukodvody a jsem spokojená. Hlavně aroma sa drží ve skle a v octu, nic nenačuchne. V omáčce chutná příjemně, svoju aromu si kopr dost dobře podrží, aj chuť.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarEvelynba 23. septembra 2018 o 07:47

    Ja uchovávam mrazený, nasekaný, rovnako tak petržlen, pažítku, medvedí cesnak a cibuľkovú vňať. Mrazenie sa mi najviac osvedčilo a nemám problém s arómou, ako píše @Sovka62 , lebo ich dávam do malých fľašiek od výživy, chrenu a pod. Tak sa aróma von nedostane.
    @zareaguj
     1x nadia56
  • používateľ nemá avatarElka333 25. septembra 2018 o 12:16

    @2010 - akoze nerastie u nas kopor ??? U mna je vysoky 2m a skoro cely rok sa rozmnozuje . Ja ho mam plnu mraznicku aj plnu zahradu .
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist