Poprosím vás, koľko dávate sušeného kôpru do omáčky, aby to malo chuť ako kôprovka? Mám strašnú chuť na túto omáčku, len škoda, že sme kôpor nepozháňali.
@zareagujDiskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 10 najnovší komentár dnes 20:27
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 80 najnovší komentár včera 09:21
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 109 najnovší komentár 2. apríla 2024
- Sracz: Blahoželanie k 80. výročiu 7 najnovší komentár 22. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 10 najnovší komentár dnes 20:27
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 80 najnovší komentár včera 09:21
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
- Martamm: Odšťavovač 29 najnovší komentár 25. apríla 2024
- Sracz: Blahoželanie k 80. výročiu 7 najnovší komentár 22. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 39 najnovší komentár včera 09:21
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 10 najnovší komentár dnes 20:27
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Janger: Sledovať líšku v nore... 240 najnovší komentár 10. apríla 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Bielková roláda s vanilkovým krémom a malinami VIDEO
- Krtkova torta na plechu VIDEO
- Vanilkové lístkové tyčinky s tvarohom VIDEO
- Makový koláč s tvarohom a vaječným likérom VIDEO
- Perfektná bábovka s BB pudingom a cheesecake plnkou VIDEO
- Domáca Sacherova torta VIDEO
- Jednoduchá biela veľkonočná polievka VIDEO
- Plný hrniec: 10x výdatný fazuľový guláš. S mäsom alebo aspoň s dobrou klobáskou
- Takmer bez práce: Stačí len vymiešať a upiecť. 10 receptov na koláče z jednej misy
- Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
- Aj pre oslávenca: Nemáte talent na torty? Tieto sviatočné rolády dôstojne obstoja aj pri slávnostných príležitostiach
- Sýty obed: 7x zemiakové knedle plnené mletým mäsom. A nechýba ani výborný tip, ako si prácu uľahčiť
- Aj na viedenskú roštenku: Ako pripraviť chrumkavú restovanú cibuľku a 11 jedál, ktoré sa bez nej nezaobídu
- Krásny efekt: Žiadne špeci pomôcky, na ozdobenie torty si vystačíte s obyčajnou bublinkovou fóliou
www.obrazky.cz/?q=sterilovan%C3%BD%20kopr&fulltext...
A je určitě lepší a intenzivnější chuti než sušený.
u nás nie je teplo,ale horúco a máme ho plnú záhradu.To nezáleží od klímy,ale pôdy. Susedovi v záhrade nerastie a ked zavára uhorky, tak mu ho dávame
Tiež uchovávam kôpor takto, je výborný. Tá vákuovačka sa oplatí.
Ja som sa zle vyjadril, zijem v inej klimatickej oblasti. U nas rastie v zahrade mango a avokado ale nerastie chren a kopor.
Tento spôsob konzervácie kôpru sa mi páči a rada by som spýtala , ten pohár zatvoríš a skladuješ kde?...v špajzi, chladničke...
Ďakujem
V soli, ve sklenici, v chladničke - tak jsme dříve uchovávali kopr.
Přišla mraznička a šup, tam je fajn kopr uchovávat. Jen je dobré pohlídat, aby sáček byl dost silný, případně dát do dvou sáčků, bo kopr je dost aromatický. Někdo si nadělá "kostky" /tvaruje s trochou vody skrze mrazítko na led/, oddělí /zabalí/ je jednotlivě, aby si vytáhl buď jednu či více kostek sólo. Je na každém, jakou formu mrazení si vybere. Kopr můžeme předem pokrájet, ale nemusíme, bo lístky jsou tenké a stejně se v mrazáku rozmělní. Jen se s tím hůř manipuluje.
Kopr jsem i sušila, ale jak se píše hore - není to ono. Narozdíl od jiných bylinek kopr stratí svoji sílu i barvu.
Dávala jsem i do octu - není to špatné.
Tiež uchovávam bylinky v mrazničke a všetky pred zamrazením pokvapkám olejom,aby sa dalo oddeliť od seba množstvo aké potrebujem,nezmrzne na kosť a nebojujem s tým,čo si v sezóne naškrečkujem na zimu.
Dobrý nápad s tým olejom! Děkuji!
Ďakujem
To je přesně ono - do octa dáváme podle @Klukodvody a jsem spokojená. Hlavně aroma sa drží ve skle a v octu, nic nenačuchne. V omáčce chutná příjemně, svoju aromu si kopr dost dobře podrží, aj chuť.