Keďže na záhradke sa mi utešene krížom-krážom rozrastá kôpor,chcela by som si z neho
kým je mladý odložiť aj na zimu.Dávnejšie som skúšala zaliať octom,/stmavol/,nasekať a
zmraziť,popresýpať soľou. Má niekto nejaký fígeľ,aby zostal ako čerstvý farbou aj chuťou?
vyberám si len ten ktorý je zdravý, stríham len koncovky. Doma ho oberám od hrubej časti, kostrnky, dávam si ho do väčších zväzkov, a stríham si ho na také kúsky aké potrebujem. Samozrejme, že pred stríhanim ho umyjem. Skladujem ho v mrazáku v krabičke od VETA. Žiadne úpravy nevykonávam.
Len vam vsetkym ten domaci kopor zavidim. Mam ho zasiaty len 3.den, este nemal cas ani vyklicit. Mame stale zimu a mokro.
= Naviac robim tak, ze zohrejem (nie varit!) kvalitny olej (OO) a ponornym mixerom zmixujem spolu s koprom, odlozim do pohara v chladnicke a pouzivam na vsetko, ci salaty, omacky alebo pasta.
Dakujem, mam kopru, ze neviem co s nim.