Varenie

Koniec jednej baranej rodinky :(

mamina2 - fotkamamina2, 29. septembra 2010

mili varechači,
rada by som sa vas spytala na vela veci ohladom baranieho masa. kedže naše drahé ovečky už splnili svoju ulohu kosačiek musia svoju put tento tyžden ukončiť. a kedže sme to este nerobili z baraniny chcela by som vediet ake maso je na co dobre, z čoho robit klobasky, či nestvrdnu a tak...dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

honestka
na baranie maso je vela receptov na webe. Je vyborne na rozne upravy dlhodobe dusenie, ale aj rychle grilovanie ci opekanie na panvici- tu vsak je potrebne, aby sa maso neprepieklo, ostalo pekne ruzove a nechalo sa "oddychnut" prikryte na tanieri pred podavanim. Je velmi zdrave a tu aj dost drahe.
Ked som vyrastala robili sme cisto bravcove klobasy, ale mali sme kamosa polovnika a tak sme miesali aj s divinou, taktiez s baraninou. Pamatam si iba to, ze klobasy boli vyborne, ale sa muselo dodrzat 2/3 brav. masa a 1/3 toho ineho zlozenia, pretoze tieto masa su velmi chude.
sandratamer
Pozri recepty od @michsamant , žije v Indii, kde sa baranie mäso pripravuje bežne a často. Prípadne jej napíš mail, určite ti poradí..
michsamant
@mamina2 ja baranie dusim. chcem ho skusit piect v najblizsej dobe, ale zalezi, ci je to mlady barancek alebo uz starsi. mlade masko sa dusi hodinu-1h. 20min. starsie maso nekupujem, ale asi by som ho dala do tlakoveho hrnca robit. s klobaskami ti neporadim, ak chces mam tu dva recepty, pozri, mozno sa ti hodia
 varecha.pravda.sk/recepty/baranie-maso-v-spenatovo-smotan...


 varecha.pravda.sk/recepty/baranie-maso-v-kokosovej-omacke...
mamina2
dakujem tie som si uz pozerala, velmi mi to pomohlo, ja uz som baraninu piakla konkretne stehno. su to ovečky a to je ze vraj este jemnejsie maso ako z barana a maju tak priblizne 8-9 masiacov... dakujem este raz
alexdidi
@mamina2 , dám Ti jeden recept, ktorý som niekedy robievala veľmi často, pretože nám aj veľmi chutil. Teraz sa mi vidí prehnane drahé. Recept je až veľmi jednoduchý a výsledok prekvapujúco dobrý: jahňacie stehno(aj s kosťou) husto prešpikujeme cesnakom, osolíme, okoreníme, pokladieme vločkami masla, podlejeme trochu vodou a pečieme pri nižšej teplote asi 2 hodiny. Občas polievame výpekom.Baranina sa rada snúbi s maslom a cesnakom, dodáva jej to veľmi lahodnú chuť.
janadelfi
@mamina2 , ak máš takých baranov ako máme doma, ktorí sú narodení v r. 2010 a idete ich skoliť tiež v tomto roku, tak máš trošku prerastenú jahňacinu...... Toto ešte nieje baranie mäso. My budeme zabíjať koncom októbra, alebo začiatkom novembra...... Manžel jahňacinu nakladá do pácu na minutky, robí gulášik.... a iné rôzne záležitosti... inak plne súhlasím s @alexdidi.... teším sa na jahňacie kotlety....
janazjarku
mamina2 prečítaj si môj zážitok : Baranina jahňacina môjho života :-) možno sa inšpiruješ okrem zasmiatia :-)
mamina2
janadelfi : ano su to tohtorocne ovečky a zabijacka je zajtra... ked tu tolko o tom citam a pocuvam nevim ci nespravim zajtra hned tri chody. idem robit rebra s domacou knedlou..mnam
janazjarku : velmi pekne napisana, pobavila som sa aj inspirovala :) dakujem