Nápoje

Kondenzované mlieko

silvi - fotkasilvi, 8. mája 2013

Veľmi mi zachutilo toto mlieko. Neviem však, či nie je pre človeka
škodlivé a kde kúpim nejaké fajnové.
ďakujem za rady

@zareaguj


Diskusia k téme

martinis
škodlivé - no ako to vezmeš. mlieko je zdravé, ale ty máš rada zrejme to sladené, teda je to viac - menej obyčajná sladkosť. ak si ho dáš raz za čas s mierou, nič hrozné sa nestane :)) myslím, že najlepšie je staré dobré salko, troška fajnovejšia (ale kalorickejšia) je smotanová jesenka.
silvi
@martinis aj to samozrejme, salko ale hlavne nesladené do kávičky :-) Kávu pijem bez cukru, preto tam nedávam salko a pod. a aj by mi to bola škoda, najlepšie to je jesť samo o sebe :-)
luss44
a Salko uvariť 2 hodiny vo vode /celá konzerva neotvorená/, nechať vychladnúť, mňam to je pre mňa dobrota, taký fajnový karamelový puding ako keby z toho vznikol, výborný do krémov, voľakedy sme to chodili tajne mame vyjedať do chladničky :)
nadia56
@luss44 , v kuchte staci varit salkovu konzervu neotvorenu 45 minut, robim iba tak,mam to odskusane:-)
evanaaa
No, ja som kedysi :vycmúľala veľa sladkého mliečka z tuby, ale nenechalo to na mne žiadne následky-:)
@silvi , ako vidím, máš tu dosť "priaznivcov", a čo sa týka témy, ak sa pozriete, myslím ostatní, sem do diskusií, tak tu nájdete dosť nezmyselných tém, mne nevadí, ak ma to zaujíma, prečítam si, ak nie, prejdem aspoň očami a idem ďalej.....ale takto to vypadá, ak si niekto na niekoho zasadne, to sa mi nepáči, ale ja to nezmením....ešte si vyslúžim aj ja "výprask".
irenaw
len pre úplnosť kondenzované mlieko je nesladené, Salko je kondenzované sladené mlieko.;-)
evanaaa
Tak ako - kondenzované je nesladené, ale Salko je tiež kondenzované - sladené. Ja mám Salko nesladené......
irenaw
Kondenzované mlieko nesladené je napríklad Tatra classic. Kondenzované mlieko s pridaným cukrom je napríklad Salko :-) Dá sa to celkom prečítať:



Teda aspoň myslím :-)
jozka2
kondenzovane mlieko nesladene kupujem aj ja/nie salko/,po otvoreni konzervy ho hned prelejem do flasticky s uzaverom a drzim v chladnicke,nie ,nie je skodlive a udajne je zdravsie ako obycajne mlieko.Casto kupujem kozie kondez.mlieko a miesam s kravskym surovym,ked chcen na ranajky.Zda sa mi,ze holandania pouzivaju vo velkom kondenzovane mlieko hlavne do kavy.