Varenie

Koľko múky na 150 medovníkov

julica - fotkajulica, 11. decembra 2014

Prosím, z koľko kg múky by ste pripravovali 150 ks medovníkov vo veľkosti priemeru asi dvojdecového pohára? Neviem, koľko kusov mi vyjde z bežnej dávky, preto mi vaše odhady pomôžu. Ďakujem pekne

@zareaguj


Diskusia k téme

kukulienka71
fíha, to je už vyššia matematika!!:-)) no podľa toho, koľko medovníkov veľkosti priemeru dvojdecového pohára by si chcela? mám za to, aby si urobila dvojitú dávku niektorého sympatického receptu. To bude na kusy asi rovnako ako z jednej dávky normálnej formičkovej veľkosti:-)
Aj mňa teraz napadla otázka: 5 strojov vyrobí za 5 minút 5 výrobkov. Za koľko minút vyrobí 100 strojov 100 výrobkov?
julica
Už som to doplnila, uups, vypnuty numlock :)
mariamka
zasnem, ake hlavolamy sa tu o polnoci riesia :) @julica vyskusala by som hocijaky osvedceny recept z jednej davky a ked sa osvedci, podla potreby dalsiu varku x-nasobila,, @kuku to je ako s tymi vajcami
mariamka
uz som mala na jazyku, ze spytaj manzela :))) predsa 1 natvrdo za 10 min, za kolko sa uvari 10, 50, 100...? :D
mariamka
inak aj z praktickeho hladiska, neviem si predstavit stroj, co umiesi cesto z 1,5-2 kg muky, preto radsej min. dve davky
sovka62
@julica , z tohto cesta robievam aj medovníky. Vaľkám na hrúbku 3-4mm, formička, ktorou vykrajujem má priemer 5 cm. Z jednej dávky vyjde cca 100 ks. Tak si odmeraj priemer tvojho pohára (asi bude väčší) a prerátaj, ale myslím si, že cesto z dvoch dávok by bolo tak akurát.
Medovníky sú veľmi chutné, pred pečením ich ničím nepotieram, vajcom ich natriem keď sú horúce, hneď ako vytiahnem z rúry, ostanú pekné lesklé (skúsila som potrieť pred pečením, príliš stmavli).
Tak nech sa ti darí, nech už si vyberieš ktorýkoľvek recept.

 varecha.pravda.sk/recepty/medove-kolace-s-makom-fotorecep...
1x julica
marcel83
"Aj mňa teraz napadla otázka: 5 strojov vyrobí za 5 minút 5 výrobkov. Za koľko minút vyrobí 100 strojov 100 výrobkov?"

Žeby za 5?
marcel83
Otec mal tri dcéry. Každá z nich mala jedného brata. Koľko detí mal otec?
marcel83
Alebo dobré je aj:

Keďže včerajší zajtrajšok bol štvrtok, aký bude deň po zajtrajšom včerajšku?
julica
No ale ste mi to tu zahltili :D @sovka , ďakujem pekne, spravím ich podľa toho receptu, lebo môj, tradičný, je na tvrdé medovníky. držte palce.
sovka62
Budem, @julica a verím, že budeš spokojná. Medovníky sú mäkké, hneď konzumovateľné. Ak občas ochutnáš na jarmokoch a podobných podujatiach, toto sú tie čo bývajú balené neozdobené, len v celofáne, zvyčajne po 10 kusov. Zvykli sme ich kupovať vnučkám, veľmi ich mali radi, tak som sa posnažila a dopracovala som sa po recept. Daj, prosím ťa, vedieť, ako to dopadne.