Rôzne

Klikanie na recepty..

mojack - fotkamojack, 3. apríla 2013


Recept otvorím a až na konci daný recept ohodnotím či sa mi páči
alebo nie. Prave preto každý by mohol dať hlas iba jeden a to na
konci by mohla byť kolonka PAČI . Niekedy sa k nemu vrátim len
preto aby som sa pozrela na reakcie alebo ako sa tam vzajomne
osočuju. Ale tento klik-znovu otvorenie receptu by už do hlasovania
sa nerátal.
Najnovšie zistenie!!!!!!!!! Polievka - Halászlé pre poriadneho chlapa- 25
komentárov a v hodnotení včera druhý. Ku komentárom sa
vyjadrovať nebudem..ale o niektorých si myslím svoje.
Jedna otázka: Myslite si že tento recept je až taký dobrý že si ho
ľudia toľko otvoria alebo si ho otvoria preto aby si prečitali vzajomné
napadanie pisateľov a zabavili sa?
Moja odpoved znie , skôr to druhé.
Otázka pre redakciu : Bolo by to možné ?

@zareaguj


Diskusia k téme

pampusik
@mojack presne tak ako pises. Ja som na tom recepte bol len dnes uz asi dvadsatkrat. Hovadsky sa bavim na komentaroch a cakam ako to skonci. Pani pusta vynesie tento recept na prve miesto :D
daniella9
Ja tiež veľa rceptov otváram len kvôli diskusii, kopec srandy, tá je častokrát zaujímavejšia ako recept sám:-)
zdenkas
Takže vyhráva diskusia a nie recept:-)))))Bolo by asi fajn zvlášť klikanie na recept a zvlášť na diskusiu,asi by sme boli poriadne prekvapení:-)))
gordonko
....ludia ,, nezávidte si ,, ..... ved smiech je korenie života a korenie na varechu patrý
pampusik
Komu mam zavidiet? Sak ja nesutazim. Ani nikdy nebudem. Len sa bavim na niektorych ludoch a tak klikam a klikam :D
anina6
No poviem vám, že mi je z niektorých komentárov skôr do plaču ako do smiechu, ved si to niektorí pomýlili stránku. Asi by sa nemala volať varecha, ale Ring voľný.
evanaaa
Je pravdou, že je tu niekoľko nepotrebných funkcií a stále sa o tom píše a vedú debaty, mohli by sa nahradiť tým, čo je najviac žiadané. Mne tiež nič nehovorí to, koľkokrát sa na určitý recept klikne, nie je to odrazom toho, že sa najviac páči. Pozrieť si recept niekoľkokrát môžem už ajn z vyššie uvedených dôvodov, nie je to znánka hodnotenia.
evanaaa
Skôr by som privítala pod receptom 5 hviezdičiek, ktorými ( počtom) by som daný recept ohodnotila, ako to niekde je. A poprípade, aby sa predišlo urážkam, anonymne.
marlenka
Velmi mudry navrh,podobne sa stalo s čučoriedkovou roladou pred velkou nocou od mladej autorky Basiky,kde recept bol velmi nezrozumitelný a neuplny,avšak debata bola bujará a uplne mimo temy,a tak sa tento rp mohol dostat na popredne priečky v klikani.

garanco
Mám podobný názor ako @evanaaa , niekedy som pridávala recepty na stránku Maggi, tam sa tiež hodnotili recepty počtom hviezdičiek a keď som omylom ohodnotila druhýkrát, hneď ma upozornilo: už ste hodnotili! Veď k receptom sa vraciam aj viackrát, keď zabudnem napr: koľko to tej vody mám?, alebo čo mi poradil autor receptu.
Nezávidím nikomu výhru - nech si ju v zdraví užijú! Ale privítala by som objektívnejšie hodnotenie...
elysa
tiež súhlasím s Vami, takmer všetkými... často otvorím recept niekoľko krát práve pre diskusiu a nie vždy mi je do smiechu...:(
martinis
pridávam sa k @evanaaa , ten nápad s hviezdičkami je veľmi dobrý a bol by to určite opäť posun k lepšiemu pre našu varechu :-))
stacy77777
priamy, rozumný, konkrétny návrh @evanaaa , to sa mi naozaj páči a aj to máš pravdu,že sa tu väčšinou diskutuje, ale málo rieši, alebo vyhovuje prispievateľom.... ČO SA TO DEJE S VARECHOU???????
tomas
Ja osobne som nechcel obnoviť súťaže, lebo som čakal takéto hádky.

Od tohto mesiaca (polievky) to budeme merať podľa "počtu pridaní do kuchárskej knihy". Predpokladajme, že keď si niekto pridá recept do kuchárskej knihy, tak je s ním spokojný a páčil sa mu. Ak to nepomôže (a budú hádky naďalej, tak budem za to, aby sme radšej žiaľ nemali žiadne súťaže).
rulik
dobrý nápad @tomas - predpokladám, že ak niekoho recept nezaujme nebude si ho ukladať, i keď aj mne sa stalo, že ak bol recept dlhý tak som si ho uložil, že sa neskôr k nemu vrátim ,ale teraz budem ukladať naozaj len to čo sa mi páči, a možno tak budú robiť aj iní
mojack
Aj ja si myslim , že je to dobrý nápad a dakujeme @tomasovi . Tak si vlastne možeme recept na stranke pozriet aj viackrát . A až potom sa rozhodnem ...
sonulienka
@tomas výborný nápad a varecháči prosím ak sa niekomu recept nepáči nekomentujte otvorte pozrite prípadne prečítajte ak Vás nezaujme zatvorte a hotovo.Blbo komentovať vie každý ale tu predsa o to nejde sme tu jedna veľká rodina chceme si pomáhať receptami a skúsenosťami a nie blbými komentármi.Prosím zdržte sa toho. Mne sa tiež veľa receptov nepáči pozriem zavriem a nekomentujem. Viem,že by nemali byť len pochvalné komentáre ale verte a priznajte si všetci,že ten pochvalný komentár zohreje pri srdiečku každého. A ak nie nech radšej odíde s varechy ak sa mu tu nepáči.
slavka2012
@sonulienka , nepatrim sice k zakladajucim Varechacom, myslim s vsak, ze povodnou funkciou komentarov nebolo dat priestor na osocovanie ani hadky, ale skor na vymenu nazorov a vzajomne obohatenie sa, inspiraciu. Ved sa hovori kolko ludi tolko chuti, a ked dvaja varia to iste, nie je to to iste, dokonca kazdy, kto ma skusenosti s varenim vie, ze ani ten isty recept nemusi chutit dvakrat celkom rovnako. A konstruktivne pripomienky alebo otazky treba vediet prijat s nadhladom, nemali by sa brat osobne. Ale to je asi idealny stav, ktory sa neda dosiahnut, mozno sa da k nemu len priblizit. Navrh s hodnotenim receptov podla toho, ako su ukladane do KK mi pripada ako krok k dosiahnutiu takehoto stavu. Snad to vyjde.
garanco
@tomas , aj ja súhlasím, držím palce, aby to vyšlo:-))
Komentáre k receptom, ak sú vecné, sú výborné, sama som sa z nich mnohému priučila.
ailuj82
Najlepšia bola Vianočná súťaž, keď redakcia zrazu vyhlásila výhercov bez toho aby bola predtým súťaž :). Vtedy sa tuším ani nik nehádal :) :)
irenaw
ako nováčik som s nadšením ukladala každý druhý recept. nasledovalo vytriezvenie a radikálne upratanie kuchárskej knihy. v súčasnosti ukladám iba recepty, ktoré chcem naozaj vyskúšať. a to je veľmi málo, nevarím 16 hodín denne ani pre celý regiment. zrejme súťaže neovplyvním, čo ma mrzí, nájdu sa krásne recepty, ktoré by som podporila. ale nejaké riešenie byť musí, tak som zvedavá, čo prinesie apríl ;-)
laurisia
@tomas - podľa mňa je to rozumné kompromisné riešenie. Ako ľudia nie sú ideálni, tak sa v prípade kuchárskeho umenia a takéhoto portálu nedá nájsť ideálne, resp. optimálne hodnotenie. Toto je dobrý nápad, súhlasím s ním.
pacik
Tiež súhlasím s týmto nápadom...
ela77
@tomas , ale čo sa stane v tom prípade ak si budem robiť poriadok vo svojej kuchárskej knihe a niektoré recepty z nej vyradím dodatočne, nenaruší to vaše hodnotenia receptu pre súťaž? Musím sa priznať, že som ani netušila, že koľkokrát je recept pridaný do vlastných kuchárskych kníh, že je to merítko do súťaže. Nestačilo by pridať to bodovanie? Sú tu však aj takí čo si neodpustia jedným slovíčkom -fantastické- alebo iné ešte kratšie slovká. Potom sa prípadné opravy, alebo skúsenosti stratia v siahodlhom stĺpci komentárov. Súťaže sú pre mňa nepodstatné a ani ich nesledujem, skôr mi vadí to čo som už viackrát pripomínala, že ak sa niekto rozhodne vypomstiť sa z urazenosti ostatným, tak odíde aj s receptami a nám v kuchárskych knihách zostane prázdne miesto. Aj to by som prežila, ale viackrát som dávala návrh, že by to bolo ošetrené aspoň tak, že by nám v tej knihe zostal aspoň názov receptu aj keď bez surovín a materiálu, pretože ak som si ho uložila tak ma určite niečim zaujal, alebo mi to jedlo pripomenul a potom nemám problém si ho vyhľadať na nejakom inom fóre, ale takto keď zmizne všetko, neviem čo tam bolo. Je to nefér od tých (možno urazených), niekedy aj iba súťažiacich, ktorí odtiahnu zase na iné fórum voči nám. Možno chcem veľa, ale nebolo by možno aj zlé zamedziť týmto vylomeninám tým, že by sa pravidlá sprísnili a registrácia a pridávanie receptov keďže sú dobrovoľné boli by podmienené tým, že sa tento odchod nedá urobiť. Myslela som na začiatku zaregistrovania sa tu, že je to kamarátsky spolok a nie spolok niektorých vypočítavcov, kde mi bolo minule dokonca vytknuté, že existujú aj autorské práva. To aby som šla za susedkou ak by som chcela pridať recept od nej získaný, či mi to dovolí ?, keď sa máme oháňať autorskými právami. A pre nováčikov by som poprosila, ak idú pridať recept nech si zalistujú už v daných receptoch, či ten ich nie je taký istý a tak sa vyhnú kritike, že dochádza k duplicite. Ak náhodou napíšem do komentárov, tak je to dotaz, alebo prípadné upozornenie na chybu, alebo rada, že sa to dá aj inak a nevadia mi ani humorné komentáre, skôr oživia diskusiu, pokiaľ nie sú urážlivé. Prikláňam sa k návrhu @tomas a a ak by to nešlo a súťaže by pokračovali, tak potom napr. palec hore (dávam hlas) pre súťažiaceho.
myalab
a kde je moznost vidiet, kolko ludi si pridalo recept? Inak @ela77 , ma pravdu, aspon nazov a autor by mohol v KK ostat, ked si niekto zoberie ten recept. Aj pri komentoch by mohlo byt tlacidlo palec hore, dolu alebo paci, nepaci. Aj navrh @evana hviezdicky sa mi paci. Takisto mi nejde o sutaze.
mia2404
Vidím že je tu dosť komentárov, ja osobne by som privítala návrh od @evanaaa hviezdičky bolo by to férové myslím :-)))