Varenie

Kinder mliečny rez a šľahačka

nilovehe - fotkanilovehe, 26. marca 2014

Ahojte :) som tu nová a včera som sa rozhodla upiecť kinder mliečny rez. Ale som večer zistila, že nemám šľahačku tak som ju dnes kúpila a mám malý problém. Niekto hovorí, že je dobre ju vyšľahať za studena a iní zase že keď nebola v chlade. Chcem ju vyšľahať aby držala ale bez stužovača. Čo som čítala mnohé recenzie našla som, že sa skoro nikom nepodarilo vyšľahať, buď bola priveľmi riedka alebo ako maslo. Mám šľahačku značky Pilos(33%) z Lidla, má niekto s ňou skúsenosti?? poradíte mi prosím pri šlahaní?? :) ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

stefik
ja živočíšnu šlahačku šlahám za studena a bez stužovača alebo želatiny nebude držať tvar začne sa roztekať. keď je riedka tak je málo vyšlahaná alebo je v nej málo tuku, ak je ako maslo a zhrudkovatelá tak je prešlahaná.
nilovehe
Aha no o živočíšnej som už počula ale nemohla som nájsť .. a viem že aj vela ludí dáva bez stužovača ... a bude sa roztekať aj ked bude v chlade?? musí tam byť ten stužovač teda?
babidka
Ja sice Pilos nepouzivam , ale aj ine kupovane slahacky tazko drzia dlhsie tvar bez stuzovaca . Priatelka mi radila , aby som nepouzila cerstvu ale skusila trvanlivu , na tu zasa je nemam chut . Ten problem zrejme bude v kvalite slahacky - niekedy mam totiz pochybnosti , ci tie kupovane slahacky naozaj maju deklarovanych 33% .
nilovehe
no to hej .. a uvidím zajtra ako to dopadne už je to v chlade . pridala som tam na špičku noža sódu bikarbónu, našla som že je to rovnaké ako stužovač :) tak neviem uvidím výsledok zajtra, v tejto dobe je ťažko nájsť niečo kvalitné ...
grada
Ja šlahačku robievam takto-tekutu šlahačku vylejem do kastrolka a necham zohriať po bod varu,potom ju dam do rana odpočivať na studenom mesťe a rano vyšlaham.Je pevna aj o 2 dni
martapaula
Ja mám dobrú skúsenosť s trvanlivou šľahačkou CBA. Do vyšľahanej zľahka zamiešam ešte jednu pochúťkovú smotanu.